Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Directeur HR  

Werkgever:Pergamijn via Aardoom & de Jong
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor stichting Pergamijn is Aardoom & de Jong op zoek naar een ervaren directeur HR die de strategische koers van de organisatie met de operatie weet te verbinden. Een initiatiefrijk en ontwikkelingsgericht persoon met veranderkracht die medewerkers kan inspireren. Ben je ambitieus, ondernemend en wil jij vanuit HR bijdragen aan nog betere zorg? Durf je nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten en denk je in kansen? Kun jij als geen ander schakelen tussen de medewerkers van Pergamijn, mede directieleden, de Raad van Bestuur en strategische partners? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Directeur HR

Sittard, 32-36 uur

Functieomschrijving

Als directeur HR ben je integraal verantwoordelijk voor de aansturing van de HR-afdeling en draag je zorg voor een optimale HR-dienstverlening aan Pergamijn. Je denkt vernieuwend, zet actief in op een stevige positionering van de afdeling en maakt deze daarmee ‘toekomstproof’. Je geeft leiding aan ongeveer 17 fte en weet vanuit ervaring en mensenkennis te verbinden en overtuigen. Je zet de HR-afdeling op de kaart en bouwt dit vanuit visie verder uit.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van strategieën op HR-gebied om de organisatie te helpen haar doelen te bereiken. Dit doe je door te werken met operationele teams en strategische partners om de best mogelijke ondersteuning te bieden. Op een manier die passend is bij de huidige ontwikkelingen en met oog voor de beoogde/toekomstige ontwikkelingen. Je bewaakt hierbij het hele HR-spectrum, van werving en selectie tot en met opleiding en ontwikkeling, ziekteverzuim en medewerkerstevredenheid.

Vanuit jouw rol weet je medewerkers te inspireren en motiveren om hun vaardigheden en kennis te ontwikkelen en van en met elkaar te leren. Je stimuleert en faciliteert een open en eerlijke communicatie en werkt onderling nauw samen met de leden van het directieteam. In gezamenlijkheid wordt gewerkt aan het creëren van een werkomgeving die inspireert, uitdaagt en motiveert en waar medewerkers worden uitgedaagd én begeleid om hun verantwoordelijkheid te pakken.

Je bent samen met het directieteam en de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de verdere organisatieontwikkeling en speelt een regierol bij het versterken van de organisatiecultuur en de visie op het binden en boeien van de medewerkers. Ontwikkelingen in de arbeidsmarkt die van invloed zijn op betrokkenheid van medewerkers heeft hierbij specifiek jouw aandacht. Je richt je op de ontwikkeling van een HR-strategie die de belangen van de medewerkers dient. Je hebt oog voor het ontwikkelperspectief van medewerkers en zorgt ervoor dat zij zich volledig kunnen inzetten voor het bereiken van de gezamenlijke doelen. In het Kwaliteitsrapport kun je meer lezen over de doelstellingen van Pergamijn en wat er is gerealiseerd. Begin juni komt het rapport van 2022 online beschikbaar.

Wie ben je en wat breng je mee?

Als directeur HR breng je HR-kennis van buiten naar binnen en ben je een stevige gesprekspartner in het directieteam en voor de Raad van Bestuur. Je kunt je vinden in de koers die is ingeslagen onder leiding van de Raad van Bestuur. Een koers waarbij wordt gewerkt naar een slagvaardige (netwerk)organisatie met een gezonde organisatiecultuur waarin je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Je vervult hierin een voorbeeldfunctie.

Pergamijn is een organisatie in beweging, die inzet op wendbaarheid, persoonlijke leiderschap en de versterking van in- en externe samenwerking. Als directeur HR ben je zichtbaar voor je mensen en ontwikkel je de afdeling HR-richting de rol van businesspartner voor de organisatie. Jij inspireert en faciliteert, zodat het HR-team zich kan ontwikkelen tot een inhoudelijk sterk en proactief team dat prettig samenwerkt en ten dienste staat van de organisatie.

Je brengt expertise mee op het gebied van strategische personeelsontwikkeling, positionering op de arbeidsmarkt, recruitment, vitaliteit, verloop en verzuim. Dit zijn thema’s die de komende tijd extra aandacht behoeven. Samen met je afdeling heb je een adviesfunctie richting je collega’s op het gebied van personele strategische vraagstukken.

  • Je beschikt over een relevant academisch werk- en -denkniveau en brengt in elk geval de volgende bagage mee:
  • Je hebt gewerkt in een organisatie met een maatschappelijke opdracht en kunt je een beeld vormen bij de cultuur van Pergamijn.
  • Je hebt eindverantwoordelijke ervaring binnen het HR-vakgebied in een complexe (dienstverlenende) setting met een stevige medezeggenschap.
  • Je beschikt over een bewezen track record in het leiden van een HR-afdeling en het ontwikkelen van HR-strategieën en beleid.
  • Je bent bekend met de huidige trends en uitdagingen in de branche en weet hoe je een organisatie vooruit kunt brengen door de inzet van HR-processen- en instrumenten.
  • Je bent veranderkundig en bestuurlijk sterk en hebt aandacht voor en visie op organisatieontwikkeling.

Daarnaast herken je je in de volgende persoonlijke kenmerken en achtergrond:

  • Je bent een coachende leidinggevende die collega’s kan motiveren en ruimte geeft zich te ontwikkelen.
  • Je bent empathisch en proactief, denkt in oplossingen en snapt sociale interacties als geen ander.
  • Je durft te varen op eigen inschattingen, bent koersvast en consistent.
  • Je geeft vertrouwen en durft de inhoud over te laten aan de specialisten in je team.
  • Je opereert met behoud van een open sfeer binnen de afdeling en het directieteam.
  • Je bent projectmatig sterk, werkt gestructureerd en kunt conceptueel denken.
  • Je hebt oog voor wat er in de wereld gebeurt en kunt intern en extern met elkaar verbinden.
  • Je bent nieuwsgierig en reflecteert op je eigen handelen en dat van je team.

Over Pergamijn

Stichting Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking, met een gevarieerd aanbod aan voorzieningen voor wonen, werken, daginvulling en ontspanning, ambulante begeleiding en gezondheid. Zo’n 1200 medewerkers en meer dan 500 vrijwilligers zetten zich dag na dag in om het beste uit het leven van onze cliënten te halen; of dat nu thuis is, in een woning in de wijk of in de beschermde omgeving van een terrein. Daarbij werkt Pergamijn vanuit de wensen en behoeftes van de individuele cliënt, die zoveel mogelijk de regie zelf in handen heeft.

Het werkgebied strekt zich voornamelijk uit in Zuid- en Midden-Limburg. Pergamijn is met meer dan 40 woningen en 8 locaties voor dagbesteding aanwezig in 10 gemeenten (Beek Lb, Beekdaelen, Brunssum, Echt-Susteren, Heerlen, Maasgouw, Meerssen, Roerdalen, Sittard-Geleen en Valkenburg). In Echt biedt het terrein Pepinusbrug de mogelijkheid om te wonen en te leven in een beschermde omgeving. Het bestuurscentrum is gevestigd in Sittard en is daarmee de basis en standplaats voor bestuur, directie en ondersteunende (beleids)afdelingen.

Pergamijn acteert binnen de dynamische wereld van de (gehandicapten)zorg. Thema's zoals kwaliteit van zorg, het vinden van voldoende gekwalificeerde werknemers en ketensamenwerkingen zijn voor Pergamijn actueel.

Proef alvast de sfeer van de organisatie via het YouTube kanaal van Pergamijn of kijk op: www.pergamijn.org.

Arbeidsvoorwaarden

Stichting Pergamijn biedt een dienstverband voor onbepaalde tijd. De honorering is vastgesteld conform FWG 75 cao Gehandicaptenzorg. Naast een pakket van uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden krijg je de ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen.

Procedure

Bij de werving en selectie laat Stichting Pergamijn zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op de website van Aardoom & de Jong.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk 7 juni 2023 tegemoet.

Voor de procedure zijn de volgende data vastgelegd:

  • Sluiting reactietermijn vacature - 7 juni 2023.
  • Interviews met kandidaten door Aardoom & de Jong - week 23 en 24.
  • Eerste selectieronde bij Pergamijn - woensdag 21 juni 2023.
  • Tweede selectieronde bij Pergamijn - maandag 26 juni 2023.
  • Afronding en arbeidsvoorwaardengesprek - vóór 1 juli 2023.

Als directeur HR bij Stichting Pergamijn heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom wordt van iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag gevraagd.

Meer informatie?

Neem contact op met Patricia Kruisbrink via 06 4178 1139 of via patricia@aardoomendejong.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.