Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Regisseur inburgering

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Regisseur inburgering

Inclusie, preventie en positieve gezondheid zijn de uitgangspunten in onze begeleiding.

Ben jij die verbinder die maatwerk en meedoen hoog in het vaandel heeft staan?

Dan zoeken we jou!

Context

Per 1 januari 2022 gaat de nieuwe Wet inburgering in. Gemeenten krijgen een regierol op de uitvoering van deze wet. Dit betekent dat we inburgeraars vanaf de start tot aan het einde van de inburgering begeleiden bij activiteiten gericht op de Nederlandse taal en participatie.

Het ultieme doel is toeleiding naar betaald werk.

Wat doe je?

 • Als Regisseur inburgering ben je verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de Wet inburgering. Met iedere inburgeraar stellen we een op maat gesneden traject op zodat zijn ontwikkelpotentieel optimaal wordt aangesproken. Dit verlangt een intensieve samenwerking met de inburgeraar en samenwerkingspartners. De volgende taken zijn onderdeel van het werk van de Regisseur inburgering:
 • Jij bent vanuit de gemeente het centrale aanspreekpunt voor de inburgeraar en zijn gezin.
 • Als regisseur werk je generalistisch en zet je de lijnen uit naar de verschillende betrokken partners, zorg je voor de onderlinge afstemming en een helder afsprakenkader. De diverse partners waarmee je in contact staat zijn o.a.: de taalaanbieder, Vluchtelingenwerk, collega’s binnen het Sociaal Domein, onderwijs en het voorliggend veld;
 • Het eerste contact met de inburgeraar bestaat uit kennismaking en oriëntatie op zijn ontwikkelpotentieel: de Brede Intake;
 • Met de informatie uit de Brede intake stel je samen met de inburgeraar het Plan inburgering en Participatie (PIP) op. Dit plan is de leidraad voor het gehele inburgeringstraject (gemiddelde doorlooptijd van drie jaar) en omvat de afspraken en doelen waaraan gewerkt gaat worden;
 • Je houdt (over)zicht op alle inhoudelijke processen die er spelen en treedt verbindend op;
 • Je bewaakt de voortgang van de inburgeraar, je signaleert en ziet erop toe dat afspraken worden nagekomen;
 • Je rapporteert over de gemaakte afspraken en inzichten en zorgt voor een goede registratie.
 • Inburgering valt onder het brede Sociaal Domein. Dit betekent dat er overlap is met de Participatiewet en dat er een link is met de terreinen Jeugd en WMO.

Jouw profiel

Als professional zet je graag je kennis en talenten in, en neem je verantwoordelijkheid voor je deskundigheid en resultaten. Dit doe je vanzelfsprekend niet alleen, maar samen met je collega’s. Je kent je kwaliteiten én beperkingen en stelt jezelf continu de vraag: waar en hoe kan ik van toegevoegde waarde zijn?

 • Je beschikt over een HBO- diploma;
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, ook in het engels;
 • Je hebt kennis van de nieuwe Wet inburgering en de Participatiewet;
 • Je hebt kennis, ervaring en affiniteit met de doelgroep statushouders;
 • Je toont initiatief, hebt lef en bent oplossingsgericht;
 • Je bent een teamspeler;
 • Je beschikt over actuele digitale vaardigheden.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Als Regisseur inburgering kun je maximaal € 4.048,= bruto per maand verdienen (indicatief salarisschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een functie van minimaal 32 uren per week.

De organisatie

De gemeente Sittard-Geleen is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. In deze functie werk je in het team Ontwikkeling.

Team Ontwikkeling

Het team Ontwikkeling is verantwoordelijk voor:

 • Breed intakegesprek in nauwe samenwerking met Sociaal domein en voorliggend veld
 • Deskundige diagnose en een praktijkdiagnostisch centrum om inzicht te krijgen in mogelijkheden en ontwikkelpotentieel van kandidaten
 • Reguliere arbeidsbemiddeling van werkzoekenden
 • Inzet jobcoaching gericht op loonwaarde-ontwikkeling en het borgen van een duurzame arbeidsplaats, voor zowel Participatiewet-kandidaten als Sw-ers
 • Bieden van en in het kader van ontwikkeling adviseren over scholingen, trainingen en inzet van certificeringen                     
 • Uitvoeren van loonwaarde-metingen op de werkplek
 • Bemiddeling van kandidaten naar alle vormen van participatie
 • Inzet intensieve coaching gericht op het stabiliseren van meervoudige problematiek in dualiteit met werk of participatie
 • Invulling geven aan voorziening Beschut Werk                        

Er werken zo’n 80 medewerkers bij het team Ontwikkeling. Samen geven wij invulling aan een gemeente die werkt aan het bereiken van maatschappelijke resultaten. Van buiten naar binnen en het werken vanuit de bedoeling staan centraal. De medewerker heeft zijn / haar professionele ruimte opgezocht.

Interesse?

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 26 mei a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken. In dit digitale tijdperk willen wij jou vragen om te solliciteren door het versturen van jouw CV maar ook een filmpje op te nemen waarin je jezelf in maximaal 3 minuten voorstelt en vervolgens jouw sollicitatie motiveert. Zet in je CV svp een link naar jouw videoboodschap (bijvoorbeeld via Youtube, Vimeo, of WE transfer). Een brief is dus niet nodig!

In het filmpje:

· Stel je jezelf voor en vertel je ons wat jouw motivatie is om te solliciteren;

· Geef je aan wat regie betekent voor jou in relatie tot inburgering;

· Laat je ons weten wat jij belangrijk vindt in het contact met de inburgeraar.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je (ná 17 mei a.s.) contact opnemen met Anita Feiter, unitcoördinator team ontwikkeling Vidar, via 06 – 58 07 66 07.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, Adviseur HRM via +31 6 46191331

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 1 juni a.s., de tweede gesprekken op 7 juni a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.