Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Juridisch adviseur

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Juridisch adviseur

Ben jij die juridisch adviseur die oplossingsgericht en proactief meedenkt en mee ontwikkelt? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!

De functie

Als juridisch adviseur werkzaam bij het team Vastgoed geef je samen met je collega's juridisch advies aan het management, het bestuur en collega’s. In de behandeling van zaakdossiers wordt integraal samengewerkt met collega´s van andere teams.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, aanpassen en/of beoordelen van juridische stukken, zoals overeenkomsten en akten op het gebied van vastgoed en grondzaken. Het gaat om complexe opgaven en onderhandelingstrajecten van préprojectfase tot uitvoering en uitgifte. Je beantwoordt vragen vanuit de gemeenteraad en geeft input en ondersteuning bij beleidsvorming en implementatie van nieuwe wetgeving. Ook houd je je bezig met beheercontracten van het gemeentelijk vastgoed. Tot slot signaleer je mogelijke (beleid)verbeteringen en adviseer je mee over beleidsvorming.

Het team is in ontwikkeling en we zijn dan ook opzoek naar mensen die daar aan mee kunnen en willen denken.

Wat doe je ?

Als juridisch adviseur vastgoed kun je worden ingezet tijdens elke fase in de cyclus van vastgoed. Van planvorming, naar ontwerp/uitvoering en vervolgens beheer en exploitatie.

  • Je behandelt in de praktijk voornamelijk vraagstukken op het gebied van contractenrecht (veelal aan- en verkoop, vastgoedprojecten, huur en bruikleen), vestiging zakelijke rechten, huurrecht en onderwijshuisvesting.
  • Je schrijft zelfstandig juridische adviezen en stelt contracten, brieven, en andere juridische documenten op.
  • Je draagt bij aan het opstellen van nieuwe kaders en je toetst je eigen werk en dat van onze interne klanten aan bestaande kaders. Natuurlijk probeer je zo vroeg mogelijk betrokken te raken, zodat je je collega’s tijdig van advies kunt voorzien over kansen, risico’s en beheersmaatregelen.
  • Je hebt contact met externe partijen, zoals ontwikkelaars, huurders en gebruikers van ons vastgoed. Maar ook met advocaten en notarissen.
  • Je ondersteunt (pro-)actief collega’s op juridisch gebied, bij vakinhoudelijke vraagstukken en hebt specifieke juridische kennis met betrekking tot vraagstukken die binnen Vastgoed spelen.
  • Je vertaalt nieuwe wet- en regelgeving naar specifieke situaties.
  • Je vindt het leuk om juridische kennis over te dragen (in kleine en grote groepen) en je kunt collega’s enthousiasmeren om verbeterpunten door te voeren in de werkprocessen ten behoeve van verbetering.

Wat vragen we

Als juridisch adviseur heb je een positieve grondhouding met een kritische blik.

  • Een HBO+/WO werk- en denkniveau;
  • Een afgeronde juridische opleiding bij voorkeur op het gebied van privaatrecht/ vastgoed en grondzaken;
  • Je hebt ervaring met het coördineren van werkzaamheden en regisseren van processen;
  • Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig en je hebt een vlotte pen;
  • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit, goede adviesvaardigheden;
  • Je bent een verbinder en kan mensen enthousiasmeren;
  • Je gaat voor kwaliteit, kunt prima integraal werken om te komen tot oplossingen en het afronden van zaken.

Van medewerkers verwachten wij dat zij met een brede kijk hun taken oppakken en daar zelf verantwoordelijkheid voor nemen. Voor integraal werken is het team steeds minder vaak de collegiale basiseenheid; die schaalt steeds verder op in de richting van project- en programmateams, de organisatie en de samenleving. Stap voor stap zullen onze horizontale samenwerkingsvormen steeds belangrijker worden. Ook als professionele thuisbasis en mentale ankerpunten.

Als zelfstandig professional ben je

  • Vakbekwaam
  • Open en eerlijk
  • Verantwoordelijk
  • Ondernemend
  • Resultaatgericht

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als juridisch adviseur maximaal € 5.372,= bruto per maand verdienen (salarisschaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1000 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Vastgoed.

Team Vastgoed

Het team Vastgoed is namens de gemeente Sittard-Geleen eigenaar van al het gemeentelijk vastgoed, inclusief grondposities. Het team vastgoed handelt op basis van de volgende uitgangspunten:

  • Vastgoed vertaalt strategische beleidsdoelstellingen door naar de vastgoedportefeuille;
  • Het team vastgoed heeft een centrale rol in het management en beheer van de
  • vastgoedportefeuille;
  • Afwegingen worden gemaakt op basis van risico, rendement en kwaliteit.

Het team vastgoed brengt doelen, mogelijkheden en consequenties van vastgoed samenhangend in beeld om te kunnen bepalen of een object verkocht moet worden, nodig is voor ambtelijke huisvesting of om maatschappelijke doeleinden te bereiken.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 11 juli a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 18 juli 2022.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Suzan Dijkhuis-Schroen manager Vastgoed, tel +31 6 28840476 , e-mail suzan.dijkhuis-schroen@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Relinde Zits, tel.+31 6 50203319 , e-mail: Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.