Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Coördinator bestuurlijke aanpak/projectleider Openbare Orde en Veiligheid

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Coördinator bestuurlijke aanpak/projectleider Openbare Orde en Veiligheid in Sittard

Voor de functie coördinator bestuurlijke aanpak / projectleider bij het team Openbare orde en Veiligheid (OOV) zijn we per direct op zoek naar jóu: Iemand met affiniteit met het Veiligheidsdomein en die met enthousiasme een bijdrage wil leveren aan het verhogen van de veiligheid in de gemeente Sittard-Geleen.

Sittard-Geleen kent een forse problematiek op het gebied van veiligheid. Als coördinator bestuurlijke aanpak / projectleider bij team OOV lever je een bijdrage in de aanpak hiervan en bouw je verder mee aan de veiligheid in Sittard-Geleen. Binnen team OOV verricht je enerzijds diverse taken binnen het thema ondermijning. Samen met interne en externe partners werk jij aan de lokale aanpak van ondermijning. Anderzijds ben je inzetbaar binnen het brede thema Veiligheid, voor reguliere taken èn voor projecten, in de rol van projectleider.

In deze rollen definieer je ambitieuze doelstellingen en weet je hoe je met al je kennis en ervaring samen deze doelen kunt bereiken. Je kunt inzichtelijk maken wat dat betekent voor ieders inzet en je weet de juiste partners hierbij te betrekken. Dat vraagt dat je goed bent in het opbouwen van een netwerk en dat je verbindend, communicatief vaardig en doortastend bent. Je schakelt met partners als de politie, het OM, het RIEC, de Belastingdienst en ISZW. Intern werk je nauw samen met collega’s uit je team en die van de teams Vergunningen, Handhaving, WMO, Inkomen en KCC & Burgerzaken. Je behandelt soms complexe en bestuurlijk gevoelige dossiers en onderwerpen die een politiek en maatschappelijk karakter kennen en je weet op welke wijze je de portefeuillehouder en de lokale driehoek moet adviseren.

Jij

  • bent een echte teamplayer, planmatig sterk en stuurt op gezamenlijke resultaten;
  • hebt een echte ‘hands on’ mentaliteit en kunt tegen een stootje;
  • bent goed in het opbouwen en onderhouden van een netwerk;
  • herkent de belangen in dit dynamische krachtenveld en het zoeken naar verbinding gaat jou natuurlijk af;
  • denkt in kansen en bent oplossings- en resultaatgericht. Integriteit staat bij jou hoog in het vaandel en dat draag je ook uit.

Wij vragen

  • Iemand die beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde studie zoals Bestuurskunde, Criminologie of Rechten;
  • Iemand die bij voorkeur meerdere jaren ervaring heeft bij een gemeente op het terrein van openbare orde n veiligheid en/of aantoonbare ervaring in de aanpak van ondermijning op lokaal niveau;
  • Iemand die inzicht heeft in bestuurlijke verhoudingen op gemeentelijk en hoger niveau en in staat is snel te schakelen tussen verschillende belangen en niveaus;
  • Iemand die integer weet om te gaan met gevoelige en vertrouwelijke informatie;
  • Iemand die nieuwsgierig, innovatief en nooit uitgeleerd is.

Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is met ruim 93.000 inwoners een van de grote steden van Limburg met volop kansen, een bloeiende economie voor de gemeente en de regio, een rijke historie en aantrekkelijke omgeving. We werken samen met inwoners en partners aan een gemeente waarin het goed wonen, leven, werken en ontspannen is.

Onze gemeentelijke organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Onze organisatie bestaat op dit moment nog uit drie lagen: 2 directeuren, 4 clusterhoofden en daaronder 25 teammanagers. We werken toe naar een plattere organisatie, uiteindelijk op basis van twee managementlagen. Er werken zo’n 945 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

De taken van de organisatie zijn ondergebracht in 6 clusters: Beleid, Dienstverlening, Sociale Zaken, Participatiebedrijf, Ruimtelijke Projecten & Beheer en Bedrijfsvoering.

In deze functie werk je bij het team Openbare Orde en Veiligheid (OOV) van het cluster Sociale Zaken.

Team OOV

Er zijn allerlei veiligheidsvraagstukken die qua aanpak en preventie in Sittard-Geleen hoog op de agenda staan. Het team Openbare orde en Veiligheid speelt een belangrijke rol in de advisering naar de burgemeester. Het Veiligheidshuis maakt integraal onderdeel uit van het team OOV. In het Veiligheidshuis zijn alle zorg- en veiligheidspartners onder één dak geplaatst hetgeen een integrale multiproblem-aanpak versterkt.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als 'Coördinator bestuurlijke aanpak /projectleider Openbare orde en Veiligheid' maximaal € 4.450,-- bruto per maand verdienen (salarisschaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze tijdelijke vacature tot en met december 2021 betreft vooralsnog een tijdelijke fulltime functie (1,0 fte) van 36 uur per week.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 24 september a.s. en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 28 september

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen Rick Alberts, strategisch beleidsadviseur OOV via +31 46 477 7461 , of rick.alberts@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, adviseur HRM via +31 6 46191331

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.