Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Regiomanager Noord lid MT Zuyderland Care

Werkgever:Zuyderland
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Met accent op wonen en zorg

Voor deze vacature zoeken wij een inspirerend leider voor wie het vanzelfsprekend is dat samenwerking een kritische succesfactor is en die van nature in- en extern partnerschap zoekt. Zijn/haar intrinsieke betrokkenheid verbindt; zowel als collega in het MT van Zuyderland Care, als manager voor de medewerkers, als gesprekspartner voor samenwerkingspartners.

Potentiële kandidaten beschikken over een academisch werk- en denkniveau en hebben aantoonbare integrale management- en veranderervaring in de zorg. Flexibiliteit, creativiteit, wend- en weerbaarheid zijn eigenschappen voor innovatie, aangevuld met gedegen kennis. Leiderschap en oprechte interesse in en aandacht voor medewerkers zorgen voor een juiste begeleiding bij verandering en implementatie.

Zuyderland Care richt zich binnen het concern van Zuyderland op de zorg voor ouderen in een kwetsbare positie en mensen met een chronische aandoening. Door de nauwe samenwerking met het ziekenhuis kan zorg voor de gehele zorgketen, van geboorte tot aan de laatste levensfase, worden geboden; ”Zuyderland, de zorg van je leven”.

De organisatie kent drie onderdelen Thuiszorg, Thuishulp en Zorgcentra. Verspreid over de regio zijn er dertien zorgcentra van waaruit de verschillende vormen van zorg wordt geboden. Voor mensen die niet langer thuis kunnen wonen wordt een thuis geboden in zorgcentra en zorg-appartementen. Voor ouderen die nog wel thuis wonen transformeren we onze zorgcentra op een aantal locaties naar “huis van de wijk”. De thuiszorg en thuishulp komen bij mensen thuis om ze te helpen zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden.

Eindverantwoordelijk is de COO Care, direct verantwoordelijk is de Directeur Care die leidinggeeft aan het MT; vijf Regiomanagers van de Zorgcentra, de Manager Thuiszorg en Manager Thuishulp en de eindverantwoordelijke managers van de ondersteunende diensten binnen de Care. Totale omzet bedraagt € 215 mio. waarvan € 160 mio voor de Zorgcentra met bijna 3.600 cliënten en ca. 1.800 fte medewerkers.

Opdracht komende periode

Uitdagingen binnen de ouderenzorg (demografische ontwikkelingen, arbeidsmarkt- en woningproblematiek) vragen om leiderschap, ondernemerschap en veranderkracht gericht op integrale samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie als tussen de verschillende disciplines. De vacature betreft de regio Noord met vier woonzorglocaties en thuiszorg, 370 fte met een omzet van € 38,5 mio.

De Regio Noord wordt gevormd door de locaties De Egthe, Vastrada en Peijerhoes, de in juni nieuw te openen locatie Egtherhof en de Thuiszorg in de gemeente Echt-Susteren. De Egthe, Peijerhoes en Egtherhof zijn gevestigd in Echt en Vastrada ligt in Susteren. Zij bieden somatische zorg en psychogeriatrie. De regio heeft ruim 330 intramurale plekken en er werken ca. 370 fte. De Regiomanager geeft leiding aan 13 unitmanagers. In de nieuw te openen locatie Egtherhof gaan in eerste instantie de huidige bewoners van de locatie Vastrada wonen en medewerkers van Vastrada werken. De locatie Vastrada wordt namelijk in de komende jaren ingrijpend gerenoveerd. Na de renovatie kunnen bewoners terugkeren naar Vastrada en wordt een gedeelte van Egtherhof gebruikt om een aantal afdelingen van De Egthe te huisvesten, omdat daarna een deel van deze locatie ingrijpend gerenoveerd gaat worden. Nadat deze renovaties zijn afgrond is Egtherhof een uitbreidingslocatie om de groeiende zorgvraag in de regio op te kunnen vangen. https://www.zuyderland.nl/nieuws/naam-nieuw-zorgcentrum-echt-bekend/

Voor de regiomanager betekent dit dat voor de komende tijd naast ‘going concern’ voor een belangrijk deel bijzondere aandacht voor de begeleiding van de verbouw van Vastrada en De Egthe, de positionering en ontwikkeling van de locaties in de wijk en het meenemen van de medewerkers in deze verandering van huisvesting en aanpassing van processen. Kennis en ervaring van en verbinding met het primair proces is voor deze vacature noodzakelijk. Vooral ook om in nauwe verbinding met medewerkers, hen te kunnen stimuleren in deze veranderende situatie.

Samenvattend

Hij/zij anticipeert adequaat op tendensen en ontwikkelingen in de sterk veranderende (ouderen)zorgmarkt en vertaalt dit naar innovaties en uitvoerbaar beleid. Hij/zij initieert en geeft leiding aan veranderingsprocessen die gericht zijn op de realisatie van de visie en ambitie voor de toekomst, de professionele beroepsuitoefening, de (cultuur)integratie, de professionele samenwerking en het continue verbeteren in lijn met de resultaatafspraken en organisatiedoelstelling. Hij/zij is in staat daarbij een open en veilige cultuur te creëren waar zorgprofessionals en medewerkers elkaar aanspreken en kritisch naar elkaar durven zijn, trots zijn op Zuyderland en gestimuleerd worden tot persoonlijke ontplooiing en vakinhoudelijke vernieuwing.

Profiel

We zijn op zoek naar regiomanagers met visie op de lange termijn en daadkracht voor de middellange termijn. Als manager en mens zijn deze van nature gericht op samenwerking, delen en gunnen succes. Daarin zijn zij een inspirerend voorbeeld voor collegae en medewerkers en slaan daarmee de brug tussen de onderlinge teams, binnen het MT Care en met externe stakeholders. Vanzelfsprekend zijn kandidaten gericht op ontwikkeling, met een intrinsieke affiniteit en hart voor de zorg in zijn algemeenheid en voor de medewerkers die daarin werken.

Voor deze vacature wordt gezocht naar kandidaten die met energie en initiatief, samen met de medewerkers, zoeken naar innovatieve concepten en oplossingen voor nieuwe vraagstukken in de dynamische context van de ouderenzorg. Kandidaten die creatief conceptueel en marktgericht denken en in staat zijn om toekomstscenario’s uit te werken en samen met de unitmanagers en medewerkers innovaties te implementeren. Die besluitvaardig en ondernemend zijn en een groot gevoel hebben voor cliënten en medewerkers en adequaat schakelen tussen strategisch en operationeel niveau. Coachend leidinggevenden die vanuit een breed en integraal perspectief en met flexibiliteit, inlevingsvermogen en verbinding ruimte bieden aan professionals. Tegelijkertijd een leider zijn die vanuit daadkracht en duidelijkheid structuur biedt en resultaatgericht leidinggeeft. Zij zijn zowel in- als extern het boegbeeld van de zorgcentra binnen het aandachtsgebied. Zichtbaarheid en benaderbaarheid zijn daarbij van belangrijke succesfactoren. Een warme persoonlijkheid die verbindt vanuit oprechte belangstelling en empathie voor mensen en situaties. En op basis daarvan als vanzelf samenwerking stimuleert, zowel met en tussen de medewerkers binnen de regio, als met de andere onderdelen binnen Zuyderland Care de externe stakeholders.

Dat betekent dat je

  • Over een HBO+/ academisch werk- en denkniveau beschikt;
  • een duidelijk focus hebt op het markt- en resultaatgericht denken en werken;
  • bedreven bent in bedrijfsvoering met kennis van bedrijfs(voerings)processen;
  • organisatie- en omgevingssensitief bent;
  • je als mens, collega en samenwerkingspartner verbindt, zowel met de medewerkers van de zorgcentra, als binnen de Care en met de belangrijke stakeholders;
  • bij voorkeur ervaring hebt met medezeggenschap van medewerkers en cliënten;
  • van nature een coachende en faciliterende stijl van leidinggeven hebt;
  • een people manager; warme verbindende, empathische persoonlijkheid;
  • innovatief bent en beschikt over een grote veranderbereidheid en in staat bent om anderen hierbij te betrekken en te enthousiasmeren;
  • een leider kunt zijn die er krachtig durft te staan, feitelijk en consistent is in sturing;
  • beschikt over een flexibele persoonlijkheid en vaardigheden om in lopende projecten vloeiend aan te sluiten en te bewegen en om in andere situaties een project te kunnen leiden;
  • gemakkelijk schakelt, in staat bent om op alle niveaus te communiceren en te enthousiasmeren;
  • een prettige persoonlijkheid bezit; met humor en vertrouwen weet te wekken;
  • stevig in je schoenen staat en dilemma’s en discussies niet uit de weg gaat;
  • ondernemend en resultaatgericht bent met ervaring in een vergelijkbaar ondernemende (zorg gelieerde) context;
  • zeker affiniteit hebt met zorg en in staat bent je snel in te werken in/ of op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de (ouderen)zorg.

Het aanbod

Het betreft een fulltime dienstverband (36 uur) met de aanstelling voor een vast dienstverband. Honorering is vastgesteld conform FWG 75 CAO Ziekenhuizen (min. 5.727 euro en maximum 8.706 euro bruto per maand op basis van 36 uur). Salariëring wordt beoordeeld in relatie tot opleiding en werkervaring. Voor het tijdpad wordt ervan uitgegaan de manager te benoemen per uiterlijk 1 september 2023.

Solliciteren en procedure

Voor meer (inhoudelijke) informatie verwijzen wij u naar het uitgebreide profiel op www.crowngillmore.nl

Solliciteren kan tot uiterlijk 23.05.2023.