Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Psychiatrisch verpleegkundige Intensive Home Treatment

Werkgever:Zuyderland
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Zoek je als verpleegkundige een baan waarin je iets kan betekenen voor mensen in acute nood?

Zoek je de afwisseling van werken op een afdeling binnen de Kliniek van Zuyderland GGz en de ambulante dienstverlening bij de cliënten thuis?

Jouw nieuwe baan

IHT

IHT staat 7 dagen per week klaar voor mensen die direct psychiatrische hulpverlening nodig hebben. Vanuit de visie dat de beste zorg zo thuis mogelijk wordt georganiseerd biedt het multidisciplinaire IHT-team intensieve behandeling op maat in de thuisomgeving om zo opname te voorkomen. Is een opname toch noodzakelijk, dan staat het IHT-team klaar om de behandeling over te nemen om de opname zo kort mogelijk te houden.

Je coördineert en verricht verpleegkundige zorg en begeleiding voor ambulante psychiatrische cliënten en hun systeem die verkeren in een (acute) crisis of tijdens een resocialisatieproces. Doel is om zo patronen te doorbreken en nieuwe perspectieven te creëren (opname voorkomen of verkorten). Je coacht zelfstandig cliënten en hun omgeving, stimuleert hen in het zoeken van mogelijkheden en uitvoeren van het behandelplan. De maximale autonomie van de cliënt staat hierbij centraal.

Kliniek

Samen met het team de behandeling vormgeven in dialoog met onze patiënten, naasten en mede-behandelaren. Waarbij je patiënten helpt weer regie te nemen over de eigen mogelijkheden. Je stuurt op oplossingsmogelijkheden van de patiënt zelf en faciliteert hierin. Je bent specifiek belast met de intensieve zorg, observatie en diagnostiek in het kader van crisisinterventie en behandeling van aan de afdeling toevertrouwde patiënten. Je verricht in dit kader, binnen een multidisciplinair teamverband, een aantal werkzaamheden van verzorgende, verpleegtechnische, instrumenteel agogische en administratieve aard. Tevens ben je behulpzaam bij medische onderzoeken. Je wordt flexibel ingezet ten behoeve van de klinische afdelingen van Zuyderland GGz locatie Sittard-Geleen.

Wat neem je mee?

  • Verpleegkundige kennis op kwalificatieniveau 5 of 6 (HBO) met BIG-registratie, aangevuld met meerdere jaren werkervaring in de psychiatrie;
  • Kennis en ervaring op het gebied van acute psychiatrie, de sociale kaart en relevante wet- en regelgeving;
  • Tact en inlevingsvermogen: je kunt motiveren, stimuleren en onderhandelen;
  • Flexibiliteit: je kunt goed samenwerken in een team;
  • Oplettendheid in verband met observatie van de cliënt, het bewaken van de eigen veiligheid en de veiligheid van de cliënt en derden;
  • Een rijbewijs B en een auto.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een arbeidsovereenkomst met Zuyderland Medisch Centrum, voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast contract.
  • Een uitdagende functie in een dynamische en professionele omgeving.
  • Een groot aanbod aan opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
  • De arbeidsduur bedraagt 36 uur per week.
  • Een bruto maandsalaris in FWG 50 van € 2737,- tot € 4263,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
  • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%).
  • De arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ.
Wat bieden wij jou nog meer?
  • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
  • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
  • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
  • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.
Over Zuyderland GGZ

Binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) van Zuyderland Medisch Centrum werken multidisciplinaire teams samen om de beste zorg te leveren aan mensen in alle leeftijdsgroepen die te maken hebben met psychische klachten en aandoeningen. Onze teams bieden zorg op verschillende locaties van Zuyderland zowel in de Westelijke Mijnstreek en ook bij cliënten thuis. We zijn een relatief kleinschalige ggz-instelling met een breed scala aan behandelmogelijkheden door meerdere disciplines. Dat maakt dat we veel kunnen, elkaar kennen en elkaar laagdrempelig kunnen benaderen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Claudia Beyrus, Afdelingshoofd 2 Kliniek, (0682004456) of met Desiree Schaapkens, Afdelingshoofd 2 Crisisteam en IHT (06-83481867)

De sollicitatiegesprekken worden gehouden op donderdag 5 september.

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Binnen Zuyderland GGz wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.