Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Psychiater

Werkgever:Zuyderland
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Zuyderland zoekt een

Psychiater Standplaats : Sittard-Geleen / Heerlen

De vakgroep psychiatrie van Zuyderland Geestelijke Gezondheidszorg zoekt bevlogen collega-psychiaters voor volwassenzorg (ambulant als ook klinisch) en de ziekenhuisomgeving (ziekenhuispsychiatrie).

Wat gaat u doen?

In Zuyderland MC bent u werkzaam binnen de ziekenhuispsychiatrie dan wel binnen de reguliere GGz. Het is een organisatieonderdeel dat door zijn unieke verbinding met het ziekenhuis een boeiend en uitgebreid zorgaanbod levert, met snelle verbindingen en korte lijnen.

U bent in afstemming met collega-psychiaters en/of medisch specialisten verantwoordelijk voor de medisch-psychiatrische zorg. Het (acute) karakter van onze patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen en meervoudige gedragsproblemen maakt intensieve ambulante dan wel klinische zorg noodzakelijk. De zorg is gericht op behandeling en herstel, samen met de cliënt, zijn naaste en een enthousiast multidisciplinair team waarbij gebruik wordt gemaakt van ieders mogelijkheden en capaciteiten om de regie van de cliënt te herstellen dan wel in balans te brengen. Daarnaast bent u het zichtbare aanspreekpunt en de sparringpartner voor zowel uw directe collega’s als voor zorgprofessionals buiten uw afdeling. U werkt mee aan de verdere ontwikkeling en inrichting van de zorg binnen de verschillende zorgprogramma’s of afdelingen. U ziet het als een uitdaging om met de beschikbare middelen en mogelijkheden inhoudelijke goede zorg te organiseren en te ontwikkelen. 7x24-uurs crisisdienst is een onderdeel van de functie. In uw rol als supervisor of mentor bent u werkbegeleider van A(N)IOS psychiatrie en participeert u in scholingsactiviteiten. Zuyderland Geestelijke Gezondheidszorg faciliteert het verrichten van patiëntgebonden wetenschappelijk onderzoek.

Wie bent u?

  • Iemand die een belangrijke bijdrage levert aan het inhoudelijk verder ontwikkelen van onze ambulante en/of klinische zorgverlening.
  • U werkt, vanuit het shared caseload principe, met andere disciplines samen en maakt van daaruit gezamenlijk beleid voor de cliënt en zijn systeem.
  • U hebt een systematische visie en vindt samenwerken met zowel de cliënt als diens naastbetrokkenen en ketenpartners als vanzelfsprekend.
  • U gaat uit van de eigen kracht en verantwoordelijkheid van de cliënt en een systeemgerichte aanpak.
  • U bent een sterke netwerker en communicator, zowel in- als extern; als psychiater bent u tactvol, kunt u goed luisteren en inleven.
  • Bestaande kaders in de GGz zijn in beweging en u ziet dit als een uitdaging.
  • U bent voorstander van value based care / shared decision-making.
  • U wilt leren en laat anderen leren. U neemt actief deel aan onderwijs, begeleidt en toetst co-assistenten en arts-assistenten al dan niet in opleiding. U wilt participeren in wetenschappelijke activiteiten.
  • U hebt een rijbewijs en beschikt over een auto.
  • U bent geregistreerd als psychiater in het BIG-register en als medisch specialist bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS).

Wat bieden wij?

Een uitdagende en innovatieve werkomgeving met uitgebreide ontwikkelmogelijkheden. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met Zuyderland Medisch Centrum. Salariëring conform de CAO-GGz, medisch specialistenregeling, waarbij rekening wordt gehouden met de arbeidskrapte op dit moment. U krijgt een budget voor opleiding en ontwikkeling. Aantal uren nader overeen te komen.

Interesse?

De heer G. Geeraerts, medisch manager en mevrouw M. Goertz, RVE manager, verstrekken desgewenst inlichtingen. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 088-4599393

Schriftelijke sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae, kunnen gestuurd worden naar het bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, Postbus 5500, 6130 MB Sittard of per mail via msb@zuyderland.nl

Over Zuyderland GGz

Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen. Wij zijn gevestigd op de locatie Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade. Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

  • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
  • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
  • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
  • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
  • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
  • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.