Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Projectmedewerker Opleidingen nieuw EPD

Werkgever:Zuyderland
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Zie je het als een uitdaging om een belangrijke bijdrage te leveren aan een van de meest impactvolle programma’s die Zuyderland MC op dit moment kent? Zuyderland MC gaat een nieuw elektronisch patiëntendossier implementeren en wij zoeken een gedreven projectmedewerker Opleidingen om hierbij te ondersteunen. Ben jij organisatorisch sterk, oplossingsgericht en een echte aanpakker? Dan is deze vacature interessant voor jou!

Jouw nieuwe baan

Op 13 juni 2025 zal Zuyderland MC de overstap maken naar het nieuwe elektronisch patiëntendossier HiX. De overgang naar het nieuwe EPD brengt grote veranderingen met zich mee. Hierbij is het van essentieel belang dat er aandacht besteed wordt aan het opleiden van de +/- 5000 Zuyderlanders die gebruik gaan maken van het EPD. Het is belangrijk om hen zo goed mogelijk op te leiden, zodat zij effectief, efficiënt en comfortabel gebruik kunnen maken ervan. Kortom, een goede organisatie van de opleidingen draagt bij aan een soepele overgang naar het nieuwe EPD.

Als Projectmedewerker Opleidingen speel je een rol in de organisatie van het opleidingsaanbod. Je werkzaamheden zijn divers en uitdagend:

  • Je organiseert de opleidingen voor de eindgebruikers van het EPD. Denk hierbij aan het plannen en organiseren van klassikale trainingen en scholingsbijeenkomsten. Jij zorgt ervoor, ook bij onvoorziene omstandigheden, dat alles op rolletjes blijft lopen en dat de dienstverlening goed beoordeeld wordt.
  • Je ontwikkelt trainingsmateriaal in samenwerking met inhoudelijke zorgexperts, denk hierbij aan lesplannen, instructies en e-learnings.
  • Je bent een vraagbaak en aanspreekpunt voor collega’s.
  • Je beheert de projectadministratie en zorgt ervoor dat deze georganiseerd en up-to-date is.
  • Je hebt zicht op de voortgang van de opleidingen, signaleert eventuele problemen of knelpunten direct en denkt mee in oplossingen.
  • Je initieert en organiseert vergaderingen en ondersteunt de projectgroep en andere werkgroepen in het programma op het gebied van opleiden.
  • Je ondersteunt bij het opstellen van voortgangsrapportages voor het programmamanagement.

Met deze verantwoordelijkheden draag je direct bij aan het succes van de opleidingen in de overstap naar het nieuwe EPD. Jij bent een essentiële schakel in ons team!

Wat neem je mee?

Een glimlach! En nee, dit is geen verkooppraatje; maar je komt te werken midden in een warm team waar het werkplezier voorop staat. Wij vinden het belangrijk dat je je welkom voelt en zijn ervan overtuigd dat werkplezier een belangrijke voorwaarde is om goed te kunnen presteren. Daarnaast vragen we het volgende van je:

  • Je hebt een relevante afgeronde opleiding op MBO+/ HBO niveau.
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
  • Je bent organisatorisch sterk en kunt goed prioriteiten stellen.
  • Je communiceert duidelijk, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent proactief en oplossingsgericht. Jouw frisse blik zorgt voor nieuwe ideeën en je neemt hierin initiatief.
  • Je bent in staat overzicht te houden en werkt nauwkeurig.
  • Je bent digitaal vaardig en kunt deze vaardigheden inzetten om trainingsmateriaal te maken. Denk hierbij aan het maken van instructies, lesplannen en e-learnings.
  • Je bent een teamspeler die energie krijgt van het samen naar een doel toewerken.

Goed om te weten

Als projectmedewerker opleidingen ben je onderdeel van de aspectgroep Opleidingen in het Zuyderland brede programma HiXify. Het werken in het programma HiXify betekent dat de donderdag een vastgestelde werkdag is op locatie ZMC Sittard. Overige werkdagen zijn in afstemming met collega’s uit de aspectgroep Opleidingen.

Daarnaast betekent het dat er periodes zijn waarin verlof opnemen niet mogelijk is. Tijdens de opleidingsfase (21 april t/m 13 juni 2025) en de eerste periode na livegang (13 juni t/m 30 juni 2025) is het niet mogelijk om verlof op te nemen.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een contract voor de duur van één jaar (de looptijd van het programma).
  • Een werkweek van gemiddeld +/- 24 uur.
  • Een salaris in FWG 45 met een bruto maandsalaris van €2.982,- tot € 4.015, - bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
  • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.
  • Om te kunnen werken waar het jou het beste past ontvang je natuurlijk de juiste middelen (laptop, telefoon, thuiswerkplek, etc.). Maar je bent altijd welkom op ons kantoor. Op de donderdag word je in ieder geval op locatie ZMC Sittard verwacht.
  • Ook is er volop ruimte om je zelf te ontwikkelen.

Wat bieden wij jou nog meer?

  • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
  • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
  • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyalis).
  • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
  • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Jouw thuiswerkplek wordt ingericht. Sinds 1 juli 2022 ontvang je een thuiswerkvergoeding van 2 euro per dag.
  • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.

Welkom in het team

In deze functie ben je werkzaam binnen Afdeling Onderwijs, onderdeel van de Zuyderland Academie. Samen zijn wij verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met Leren & Ontwikkelen, Opleiden, (wetenschappelijk) Onderzoek en Innovatie.

De afdeling Onderwijs, bestaat uit een gevarieerd team van zo'n 15 FTE met diverse aandachtsgebieden: Skills lab, Bedrijfsopleidingen, Leermanagementsysteem en Congresbureau. Je komt in een team terecht met veel ervaring op leer- en ontwikkelgebied. Het team werkt zelfstandig en op basis van onderling vertrouwen. We leren door met elkaar samen te werken, te reflecteren, ideeën uit te wisselen en elkaar feedback te geven, zodat de kwaliteit van onderwijs binnen Zuyderland zich verder ontwikkelt…. En niet onbelangrijk: het werken binnen afdeling Onderwijs is nog erg gezellig ook!

Daarnaast werk je in deze functie regelmatig samen met de collega’s die betrokken zijn bij het programma Hixify voor de implementatie van het nieuwe EPD. Werken bij Zuyderland is inspirerend en bied je de mogelijkheid om een breed netwerk op te bouwen.

‘Met een verfrissende blik en aandacht voor anderen staan wij samen voor de beste zorg’

Meer weten?

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 23 september en woensdag 25 september.

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met Kristel Schoenmakers, tel: 06-13 65 72 49 (bereikbaar tot 22 augustus en vanaf 9 september).

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.