Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Klinisch chemicus in opleiding

Werkgever:Zuyderland
Plaats:Geleen

Ontwikkel je met een uniek opleidingstraject tot een klinisch chemicus en lever een onmisbare bijdrage aan de patiëntenzorg binnen een groot ziekenhuislaboratorium.

Locatie: Heerlen en Sittard-Geleen

Eigen opleidingstraject uitstippelen

In een opleidingstraject van 4 jaar krijg je veel zelfstandigheid én goede begeleiding. Stippel je eigen traject uit. Er is een breed aanbod aan onderwijs, opleidingsmomenten en onderzoekskansen.

Veel verdiepingskansen

In ons grote laboratorium krijg je met zo goed als alle diagnostiek te maken. Daardoor zijn er veel kansen om je kennis te verdiepen, zowel wat betreft de technologie als fysiologie.

Samenwerking met veel specialismen

Zuyderland is een groot opleidingsziekenhuis waarin alle klinische specialismen aanwezig zijn. Daardoor kom je met veel specialismen in aanraking. Je leert alle vakgebieden beter kennen.

Als klinisch chemicus in opleiding (i.o.) bij Zuyderland ontwikkel jij je met een uniek opleidingstraject op maat tot een volleerd laboratoriumspecialist. Je werkt dagelijks met veel soorten diagnostiek en analytische technieken én je werkt voor en met bijna alle medische specialismen. Daarbij is er altijd goede begeleiding en is er veel aandacht voor jouw eigen ontwikkeldoelen, zowel op het gebied van zorg als in het onderzoek. Stort jij je op deze mooie uitdaging in een van de grootste medische laboratoria in de regio?

Wat ga je doen als klinisch chemicus in opleiding?

  • Je volgt een opleidingstraject van 4 jaar. De eerste 2 jaar werk je in Zuyderland. In het derde jaar volg je 6 maanden de opleiding in Viecuri Venlo. Tijdens het laatste deel stuur je een deellaboratorium in Zuyderland aan en is er een profileringsfase.
  • Je werkt met analysetechnieken van alle verschillende laboratoriumonderdelen. Denk aan onderzoek van bloed, urine, feces, liquor en semen.
  • Je wordt vanaf het begin betrokken bij de diagnostiek, zowel in de dagelijkse patiëntenzorg als bij complexere casuïstiek.
  • Je leert laboratoriumresultaten te interpreteren voor verschillende klinische achtergronden en hier duiding aan te geven. Van gynaecologie tot kindergeneeskunde, en van chirurgie tot interne geneeskunde.
  • Je controleert of uitslagen zowel analytisch als klinisch kloppen en bij de patiënt passen. Waar nodig start je in overleg met de aanvrager aanvullende diagnostiek op.
  • Ook voer je zelfstandig wetenschappelijk onderzoek uit. Er is veel ruimte om dit naar eigen interesses in te vullen.
  • Je adviseert aanvragers (vooral medisch specialisten en huisartsen) over de selectie, interpretatie en duiding, kwaliteit en kosten van laboratoriumtesten.
  • Je stuurt in de laatste fase van de opleiding een laboratoriumteam aan en bent het aanspreekpunt voor vragen van managers van dat lab.
  • Binnen de profileringsfase van de opleiding verdiep je je in een van de focusgebieden: medisch leiderschap, methodologie en datavaardigheden, of technologie.
  • Je maakt vooral dagdiensten en hebt 1x in de 4-6 weken een achterwachtdienst waarvoor je buiten kantooruren bereikbaar moet zijn.

Als klinisch chemicus ben jij onmisbaar bij de vroegtijdige diagnose en behandeling van gezondheidsproblemen.

Dit krijg je ervoor terug

Een baan als klinisch chemicus i.o. bij Zuyderland is een mooie kans om je klinisch én vakinhoudelijk te verdiepen. Tegelijkertijd kun je je analytische vaardigheden in korte tijd enorm uitbreiden. Ook al werk je niet direct met patiënten, jij bent onmisbaar om gezondheidsproblemen op tijd vast te stellen en ter ondersteuning om de juiste behandeling te kiezen en vervolgen. Je doet dan ook zinvol werk dat veel voldoening geeft. Daarbij kun je altijd rekenen op goede begeleiding vanuit het opleidingsteam en mooie opleidingskansen.

Daarnaast krijg je van ons:

  • Bruto maandsalaris van € 4.277 tot € 5.586 bruto (bij fulltime dienstverband) met 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering
  • Reiskostenvergoeding
  • Een aanstelling voor de duur van de opleiding (4 jaar)
  • Persoonlijke begeleiding bij jouw ontwikkeling vanuit het opleidingsteam
  • Volop mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek te doen
  • Veel interessante onderwijsmomenten (vakspecifiek onderwijs, Discipline Overstijgend Onderwijs én klinische patiëntenbesprekingen)
  • De kans om interessante masterclasses te volgen, zoals de masterclass medisch leiderschap

Lees wat je nog meer krijgt.

Dit ben jij

Je bent geïnteresseerd in laboratoriumdiagnostiek en vindt het een mooie uitdaging om je in deze functie voor alle klinische specialismen in te zetten. Daarnaast ben je communicatief sterk en ben je goed in organiseren en plannen. Je bent sociaal en wordt enthousiast van werken in teams.

En verder:

  • Je hebt een universitaire master behaald in de (bio)chemie, farmacie, geneeskunde of (medische) biologie.
  • Bij voorkeur heb je onderzoekservaring in de laboratoriumgeneeskunde (een academische promotie is aanbevolen).
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel in geschreven als gesproken taal.
Klinisch chemicus i.o. aan het woord

“Werken in de klinische chemie is heel divers en juist daardoor heel leuk. Je houdt je bezig met vragen van specialisten, verdiept je in uitslagen, doet eventueel aanvullende diagnostiek en hebt ook een leidinggevende rol. Heel gevarieerd dus!”

Remy Martens, Klinisch chemicus i.o.

Werken als arts-assistent bij Zuyderland: hoe is dat?

Bekijk op onze speciale site de ervaringsverhalen van andere arts-assistenten. Hier vind je ook een inkijkje in het leerklimaat en andere belangrijke informatie over hoe het is om als arts-assistent te werken bij Zuyderland.

Bekijk de ervaringsverhalen

Over het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium

Je komt te werken in het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium (KCHL). Dat is dé grote RvA/ISO15189-geaccrediteerde laboratoriumorganisatie waar alle specialisten binnen Zuyderland Ziekenhuis en uit de regio diagnostiek aanvragen. Zowel op onze locatie in Sittard-Geleen als in Heerlen bieden we een breed palet aan analytische mogelijkheden. Bijna alles doen we binnenshuis. Dat maakt het een interessante en uitdagende werkplek.

Het laboratorium telt ruim 300 medewerkers, waarvan 8 laboratoriumspecialisten en momenteel 2 arts-assistenten. Bij het KCHL krijg je veel kansen om je te verdiepen in zo goed als alle diagnostiek. Je vergroot in korte tijd je kennis over de techniek én over de fysiologie. Daarbij is er laagdrempelig contact met specialisten; er is altijd iemand bereid je te helpen. Daarnaast zijn er volop opleidingskansen, ook op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Bekijk het team.

Zuyderland: jouw ziekenhuis?

Je komt te werken in een groot opleidingsziekenhuis waarin alle klinische specialismen aanwezig zijn. Vanuit het laboratorium werk je dan ook voor veel interne specialisten. De overkoepelende missie van Zuyderland? Zelfs complexe en ingrijpende zorg zo alledaags mogelijk laten aanvoelen. Daarom geloven we in een fijne sfeer, een mooi gesprek en ook lachen met elkaar. Met meer dan 10.000 medewerkers is Zuyderland het grootste medisch centrum van Limburg. We zijn een perifeer ziekenhuis dat hoogwaardige zorg voorop heeft staan.

Ook besteden we er veel aandacht aan om jou op te leiden tot dé medische specialist voor de toekomst. Onze visie? Dat de beste opleiding zo persoonlijk mogelijk is. Jij bepaalt zelf hoe jouw leertraject eruitziet. Wij helpen je om jouw pad uit te stippelen en bieden de positieve omgeving waarin jij goed kunt groeien.

Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer direct en stuur ons jouw motivatie en cv.

Wil je meer weten of heb je vragen over de vacature?

  • Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Prof. dr. ing. M.P.G. Leers, opleider, via 088 – 45 97 503 of met dr. R. Vossen, plaatsvervangend opleider, via 088 – 45 97 717.
  • Wil je van een klinisch chemicus i.o. weten hoe het werk is ? Dan kan klinisch chemicus i.o. Remy Martens je meer vertellen over de functie (088-45 97 721) of kun je terecht bij een van zijn collega’s (via 088-45 977 18).
  • Heb je vragen over hr-zaken ? Mail dan naar medischeopleidingen@zuyderland.nl of bel 088 – 45 98 000 (optie 5 – optie 2).