Wij zijn op zoek naar een enthousiaste junior arts-onderzoeker als promovendus binnen het melanoomcentrum Zuyderland.
De vakgroep Heelkunde bestaat uit 22 chirurgen. Het chirurgisch palet wordt op de locaties in Heerlen, Brunssum en Sittard-Geleen aangeboden. De vakgroep heeft een regionale functie als slokdarm-, maag-, bariatrisch en long-/thoraxchirurgisch centrum. De vakgroep heeft opleidingsbevoegdheid binnen Regio VIII en verzorgt chirurgische differentiaties en fellowships voor de aandachtsgebieden gastro-intestinale- en oncologische chirurgie, longchirurgie, vaatchirurgie en traumachirurgie. Er zijn in totaal 34 AIOS/ ANIOS / physician assistants en meerdere arts-onderzoekers / promovendi werkzaam. Het Zuyderland heeft de STZ functie voor melanoomzorg (chirurgie).
Melanoom is een agressieve vorm van huidkanker. Een melanoom zaait sneller uit dan andere vormen van huidkanker. In Nederland worden jaarlijks meer dan 7.000 patiënten gediagnosticeerd met deze ziekte. De behandeling van het melanoom begint bijna altijd met een operatie om het melanoom te verwijderen. Afhankelijk van de dikte van het melanoom vindt aan aanvullende operatieve behandeling plaats waarbij het litteken ruimer wordt weggesneden (re-excisie) en mogelijk wordt er een poortwachtersklieroperatie verricht (https://vimeo.com/389951436/31c234f863). Doel van het ruimer wegsnijden van een melanoom is het verkleinen van de recidief kans en het verbeteren van de melanoomvrije overleving. De re-excisie marge varieert in de wereld van 1-3 cm. Een re-excisie kan grote consequenties hebben voor een patiënt. Afhankelijk van de marge is de hulp van een plastisch chirurg nodig om het defect te sluiten middels een reconstructie (huidtransplantatie of lap). Hierbij zijn patiënten vaak langer opgenomen, kunnen er wondgenezingsproblemen optreden, en ervaren patiënten meer chronische pijn. Het wetenschappelijk bewijs voor een ruimere excisiemarge ( 2cm i.p.v. 1cm) is zwak en om die reden wordt er momenteel een grote, internationale RCT uitgevoerd om voor eens en altijd het bewijs te verzamelen. Het doel van deze studie is om aan te tonen dat een re-excisie marge van 1 cm niet slechter is dan 2 cm bij melanomen met een Breslowdikte > 2 mm. De MelMART-II (Melanoma Margins Trial-II) studie wordt uitgevoerd door de Melanoma Institute Australia (Sydney) in samenwerking met internationale partners. In Nederland zal deze studie gecoördineerd worden door het Zuyderland Medisch Centrum, uiteraard in nauwe samenwerking met alle deelnemende centra in Nederland. Daarnaast worden andere prospectieve studies uitgevoerd waarbij wordt gekeken naar andere identificatietechnieken van de poortwachtersklier door middel van een magnetische tracer en dynamische MRI scans.
‘Met een verfrissende blik en aandacht voor anderen staan wij samen voor de beste zorg in de regio.’
Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met Dr. J. van Bastelaar, chirurg oncoloog, 0641227350.
Belangstellenden worden uitgenodigd vóór 1 november 2024 per mail te reageren. Sollicitaties vergezeld van CV kun je richten aan James van Bastelaar, chirurg oncoloog, j.vanbastelaar@zuyderland.nl
De sollicitatie gesprekken vinden plaats op 14 november te Zuyderland Medisch Centrum, locatie Sittard-Geleen.
Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.
Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.?