Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Arts-onderzoeker/promovendus Chirurgische oncologie (mammachirurgie)

Werkgever:Zuyderland
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste arts-onderzoeker als promovendus chirurgische oncologie per 1 september 2023!

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. In Nederland worden jaarlijks meer dan 18.000 patiënten gediagnosticeerd met deze ziekte. 30% van deze vrouwen wordt chirurgisch behandeld met een borstamputatie.

Een veel voorkomende complicatie na borstamputatie is het ontstaan van seroom in het wondgebied. Dit kan leiden tot herhaalde seroompuncties, infecties, frequente polikliniekbezoeken en uitstel van adjuvante therapieën. Binnen het Borstcentrum Zuyderland wordt veel klinisch onderzoek gedaan naar het bestrijden van seroomvorming en het optimaliseren van patiënt gerelateerde uitkomsten. Het effect van het weglaten van een drain na borstamputatie wordt momenteel geanalyseerd in een RCT, de SARA-studie (Seroma reduction and drAin fRee mAstectomy). Het doel is om aan te tonen dat ablatieve mammachirurgie en flapfixatie zonder drain niet inferieur is aan dezelfde behandeling met drain. Er worden verschillende studies gedaan waarbij het effect van negatieve drukpleisters wordt geëvalueerd bij patiënten die een borstsparende behandeling ondergaan. Tevens worden voorbereidingen getroffen voor een nieuwe studie waarbij de optimale flapfixatietechniek getoetst zal worden. Deze studies worden verricht in Borstcentrum Zuyd van het Zuyderland Medisch Centrum, één van de drie grootste borstcentra van Nederland, waar jaarlijks 400 nieuwe patiënten met borstkanker worden behandeld.

Jouw nieuwe baan

Je coördineert verschillende klinische studies. Je werkt binnen een multidisciplinair team en communiceert op een professioneel niveau. Je bent in staat tot het schrijven en publiceren van hoge kwaliteit artikelen en thesis. Je begeleidt studenten in hun persoonlijke ontwikkeling en project. Uiteindelijk zullen jouw werkzaamheden resulteren in een proefschrift dat binnen vier jaar klaar is. Verder bestaat je takenpakket o.a. uit initiatievisites, studiedocumentatie (bijv. Trial Master File, vragenlijsten en Case Report Forms) en patiëntinclusies, alle volgens Good Clinical Practice.

Wat neem je mee?

  • Je hebt succesvol je studie geneeskunde/AKO (of equivalent) afgerond.
  • Je wilt graag promoveren binnen de chirurgische oncologie.
  • Je hebt interesse in de behandeling van borstkanker.
  • Verder ben je ambitieus, besluitvaardig, sociaal, hardwerkend, veelzijdig, een teamplayer en beheerst de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een tijdelijk contract voor 4 jaar gedurende het promotietraject.
  • Werkzaamheden binnen groot STZ-ziekenhuis en STZ-erkend topklinisch verwijscentrum voor mamma oncologie.
  • Participatie in enthousiaste en goed lopende researchgroep met verschillende promovendi.
  • Een werkweek van gemiddeld 36 uur (op fulltime basis), waarbij de werkdagen in overleg bespreekbaar zijn.
  • Een bruto maandsalaris in FWG 55 van € 3.270, - tot € 4.611, - bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
  • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.

Wat bieden wij jou nog meer?

  • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
  • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
  • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
  • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
  • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Jouw thuiswerkplek wordt ingericht. Je ontvangt een vergoeding van 2 euro netto per thuiswerkdag.
  • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals stoelmassages, loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.

Welkom in het team

De vakgroep Heelkunde bestaat uit 22 chirurgen. Het chirurgisch palet wordt op de locaties in Heerlen, Brunssum en Sittard-Geleen aangeboden. De vakgroep heeft een regionale functie als slokdarm-, maag-, bariatrisch en long-/thoraxchirurgisch centrum. De vakgroep heeft opleidingsbevoegdheid binnen Regio VIII en verzorgt chirurgische differentiaties en fellowships voor de aandachtsgebieden gastro-intestinale- en oncologische chirurgie, longchirurgie, vaatchirurgie en traumachirurgie. Er zijn in totaal 5 fellows, 34 AIOS/ANIOS en meerdere arts-onderzoekers/ promovendi werkzaam. Tevens beschikt het Zuyderland Medisch Centrum over de STZ-status mamma oncologie.

‘Met een verfrissende blik en aandacht voor anderen staan wij samen voor de beste zorg in de regio.’

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met Dr. J. van Bastelaar, chirurg-oncoloog. E-mail: j.vanbastelaar@zuyderland.nl, telefoonnummer: 0641227350.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.