Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Afdelingshoofd GGz

Werkgever:Zuyderland
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij, de huidige 4 afdelingshoofden, zoeken een collega-afdelingshoofd! Iedereen heeft een eigen aandachtsgebied. Concreet ga jij aan de slag als afdelingshoofd van de dagbesteding, de zorgsecretariaten en ben je verantwoordelijk manager van de opleidingstak van onze GGz organisatie. Alleen ga je sneller maar samen kom je verder! Het GGz-veld is sterk in beweging en staat voor zowel inhoudelijke als organisatorische uitdagingen en ontwikkelingen. Zo ook binnen Zuyderland GGz waar meer aandacht voor herstelgerichte zorg en het zo dicht mogelijk werken bij de leefomgeving van de cliënt steeds meer centraal staan. Om die reden passen we de organisatie aan en kantelen we van een diagnose- en leeftijdsgerichte indeling naar regioteams en expertiseteams. Deze implementatie is volop in voorbereiding waarbij een afvaardiging van alle betrokken disciplines vertegenwoordigd is. Onze zorgsecretariaten zijn ondersteunend aan het primaire proces van behandelingen die we bieden. Een goed functionerend secretariaat is onontbeerlijk. De uitdaging is gelegen in enerzijds het op orde hebben en houden van de zorgadministratieve kant en anderzijds het faciliterend zijn aan de teams en individuele behandelaren. Onze dagbesteding kent een stabiele inbedding binnen onze organisatie. Omdat dagbesteding ondersteunend is aan de behandeling hechten we er waarde aan dit onderdeel een nog betere positie te geven in onze interne en externe keten. Je hebt een neus voor hoe aan te sluiten bij het sociaal domein, ziet samenwerken met ketenpartners als een vanzelfsprekendheid en weet uit te dragen hoe we aanvullend zijn en het verschil maken bij cliënten. Als topklinisch opleidingsziekenhuis staat kennisoverdracht bij Zuyderland MC hoog in het vaandel. Ook Zuyderland GGz leidt veelvuldig op, o.a. psychiaters, klinisch (neuro)psychologen, gezondheidszorgpsychologen, psychotherapeuten, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundigen, huisartsen en andere artsen. Opleiden voor deze functies maakt onderdeel uit van de door ons gevoelde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als afdelingshoofd werk je veel samen met de opleiders binnen onze organisatie. Je faciliteert een opleidingsgericht klimaat dat zal blijven bijdragen aan de ontwikkeling van kennis en kunde van onze medewerkers.

Dit ben jij

  • Je hebt een opleiding op HBO- of WO-niveau aangevuld met een managementopleiding op HBO-niveau en managementervaring op een vergelijkbaar niveau.
  • Je bent een people manager bij uitstek die uitblinkt in het leggen van relaties en het verbinden van mensen en partijen, waarbij het cliëntperspectief het uitgangspunt is; je weet mensen te motiveren nieuw ideeën die de zorg verbeteren te omarmen.
  • Je houdt van netwerken binnen het sociale domein en met andere partijen die onderdeel uitmaken van de keten waarin we zorg leveren;
  • Je bent veranderingsbereid, resultaatgericht, besluitvaardig en beschikt over overtuigingskracht, ondernemerschap en leiderschap.
  • Je bent in staat tot het realiseren van een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering van het aandachtsgebied binnen snel veranderende kaders.

Wij bieden

  • Een arbeidsovereenkomst met Zuyderland MC, in eerste instantie voor een jaar waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.
  • De arbeidsduur bedraagt 24 uur per week.
  • De arbeidsvoorwaarden conform CAO GGz.
  • Salariëring conform FWG 65 CAO GGz.
  • Een groot aanbod aan opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

Werken bij Zuyderland

Zuyderland, dé grootste werkgever van Limburg (10.500 medewerkers) biedt zorg in de gehele zorgketen, wat uniek is in deze omvang en samenstelling. Het concern bestaat uit:

  • Zuyderland Medisch Centrum Ziekenhuis op vijf locaties, geestelijke gezondheidszorg en revalidatie.
  • Zuyderland Zorg Zuyderland Zorgcentra met zeven hoofd- en meerdere nevenlocaties, twee hospices, Thuiszorg en Huishoudelijke Hulp.

Binnen de Resultaat Verantwoordelijke Eenheid (RVE) Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. Een groot accent ligt op multidisciplinaire behandeling van complexe psychische problematiek. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen. Wij zijn gevestigd op locaties in Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade.

Interesse?

Wil je meer informatie over de vacature of een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Neem dan contact op met Manon Goertz, RVE-manager GGz, via tel.nr. 06-10872775