Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Afdelingshoofd Elektronisch Patiëntendossier (EPD) (36 upw)

Werkgever:Zuyderland
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Als afdelingshoofd EPD geef je dagelijks leiding aan 26 fte medewerkers. Sta jij voor een adequate ondersteuning en (operationele) aansturing? Dan willen wij samen met jou zorgen voor een maximale klant(gebruikers)tevredenheid van het EPD.

Jouw nieuwe baan

Als afdelingshoofd geef je dagelijks leiding aan 26 fte medewerkers. Met jouw drive, ervaring en leiderschapskwaliteiten weet je dit team te inspireren en te motiveren.

  • Je zorgt voor een adequate ondersteuning en (operationele) aansturing. Hierbij verlies je de te behalen resultaten niet uit het oog.
  • Jij staat voor een goede balans tussen beheer en ontwikkelcapaciteit (incl. innovatie). Ook faciliteer je in het optimaliseren van processen en vind je de afstemming, binnen je team als ook met andere teams, belangrijk.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor het opzetten en transformeren van de huidige afdeling naar de nieuwe afdeling ter ondersteuning van het nieuwe EPD en ERP. Aantoonbare ervaring met het managen van verandering is daarom ook cruciaal.

Als afdelingshoofd rapporteer je aan de Manager Applicatie Services en maak je deel uit van het Management Team van Applicatie Services. Je bent medeverantwoordelijk voor het behalen van de vastgestelde doelstellingen en het vertalen en uitvoeren van het beleid van de RVE-ICMT.

Jouw team

De huidige afdeling SAP-beheer en ontwikkeling binnen Applicatie Services houdt zich bezig met het (mede)implementeren, operationeel houden en doeltreffend laten functioneren van de diverse SAP-modules (o.a. IS-H/i.s.h.med, FICO, Ariba, SD).

  • SAP IS-H/i.s.h.med voor het primaire zorgproces inclusief zorgfacturatie van Zuyderland Medisch Centrum.
  • SAP FiCo, SD en MM/Ariba voor de financiële en logistieke processen van geheel Zuyderland.

Binnen de afdeling hebben we de volgende teams:

  • SAP Functioneel beheer IS-H/i.s.h.med (11 fte). De functioneel beheerders zorgen voor het optimaal functioneren van de patiënten logistiek en EPD/EVD-functionaliteiten. Functioneel beheer is het aanspreekpunt voor de gebruikersorganisatie en zorgt voor optimale ondersteuning van de vele zorgprocessen. Het taakgebied omvat o.a. het vertalen van de functionele behoefte en wijzigingen veelal ten gevolge van wettelijke verplichtingen, inrichten, testen en mede bewaken van de totale procesinrichting.
  • SAP Applicatiebeheer (11 fte). Applicatiebeheerders hebben een overview functie per module c.q. aandachtsgebied die met name zorgdragen voor de totale inrichting.
  • SAP Abap (4 fte). Ontwikkelaars die module onafhankelijk programmeren.

Het infrastructurele en technische beheer tot en met SAP-basis beheer wordt uitgevoerd bij en door een externe partner. Op dit moment maakt Zuyderland voor haar Ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) en Elektronisch Patiëntendossier (EPD) gebruik van SAP IS-H en i.s.h.med van de leveranciers SAP en Cerner. De komende jaren wordt zowel het huidige EPD als ERP vervangen door een nieuwe oplossing.

Wat neem je mee?

Voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van ons EPD en ERP zijn we op zoek naar een ervaren afdelingshoofd die met een heldere visie en goede ideeën onze afdeling komt versterken. Aangezien de afdeling de komende jaren een transitie moet doormaken zoeken wij een leidinggevende met kennis en ervaring met verandertrajecten. Je hebt daarnaast een sterk ontwikkeld bedrijfskundig en procesmatig inzicht dat jou in staat stelt snel te schakelen op alle niveaus, (gedigitaliseerde) zorgprocessen te optimaliseren en te innoveren. Je bent vasthoudend en laat je niet gemakkelijk uit het veld slaan. Je bent tevens klantgericht en op de hoogte van actuele trends en ontwikkelingen rond de digitalisering en liefst specifiek in de zorg. Je krijgt energie van het door ontwikkelen van een team. Je borgt optimale teamcohesie. Je bent zeer toegankelijk, communicatief vaardig, verbindend, inspirerend kortom een echte People manager.

Je herkent jezelf derhalve ook in onderstaande punten:

  • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau, aangevuld met een management- of bedrijfskunde opleiding op (post)-HBO niveau en affiniteit met ICT.
  • Je hebt minimaal 8-10 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het (bege)leiden van veranderingsprocessen;
  • Je bent heel goed in staat om strategisch en tactisch ICT-beleid concreet te vertalen naar de alledaagse praktijk;
  • Je hebt kennis van testmanagement.
  • Aantoonbare ervaring met ERP systemen, waarbij ervaring met specifiek een ZIS/EPD een pré is.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een contract voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast contract.
  • Een werkweek van gemiddeld 36 uur, waarbij de werkdagen in overleg bespreekbaar zijn en in consignatiediensten wordt gewerkt.
  • Een bruto maandsalaris in FWG 65 van € 3.850, - tot € 5.801, - bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
  • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.
Wat bieden wij jou nog meer?
  • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
  • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
  • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
  • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
  • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Jouw thuiswerkplek wordt ingericht. Je ontvangt een vergoeding van 2 euro netto per thuiswerkdag.
  • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals stoelmassages, loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.
De ICMT-afdeling

De RvE-ICMT bestaat uit ongeveer 150 ICT professionals verdeeld over de afdelingen: Infrastructuur Services, PMO, Applicatie Services, Innovatie en Medische Technologie. Deze afdelingen zijn direct en indirect van groot belang voor het mogelijk maken van hoogkwalitatieve zorg door onze zorg professionals. Beschikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid van alle ICT-componenten zijn essentieel, dag en nacht, zowel intern als extern. Daarnaast is de afdeling zeer nauw betrokken bij het realiseren van de Zuyderland organisatie strategie. De diverse zorgprocessen en hieraan gerelateerde toepassingen zijn continue aan verandering onderhevig met een duidelijke verschuiving naar “zorg zo thuis mogelijk” en een toename van informatie-uitwisseling met zorgpartners en patiënten. Om deze strategie mogelijk te maken worden er de komende jaren veel projecten geïnitieerd met een grote ICT-component.

De huidige organisatiestructuur van de afdeling ICMT is in ontwikkeling om deze meer aan te laten sluiten op de (strategische) ontwikkelingen van Zuyderland en die binnen ICMT, alsmede ter verbetering van de dienstverlening zowel richting Cure (Topklinisch opleidingsziekenhuis incl. GGZ en Revalidatiecentrum) als Care (Thuiszorg/Zorgcentra/Huishoudelijke hulp).

‘Met een verfrissende blik en aandacht voor anderen staan wij samen voor de maximale klant(gebruikers)tevredenheid van het EPD.’

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met Alexander Godschalk, Manager Applicatie Services ICMT, via mail: a.godschalk@zuyderland.nl of via telefoonnummer 06-33028322.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.