Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Calculator

Werkgever:Waterschapsbedrijf Limburg
Plaats:Roermond

Elke Nederlander verbruikt dagelijks ongeveer 130 liter water, gebruikt voor diverse doeleinden zoals drinken, douchen, toilet doorspoelen, afwassen en wassen. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die het water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we actief bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop. Dit doen we door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Ons streven is om met waterzuivering de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. We bieden een ideale werkomgeving voor mensen die deze passie met ons delen, en samen creëren we ongekende meerwaarde voor onze ketenpartners.

Jouw werk als calculator:

Jij bent de expert in het snel doorgronden van complexe, multidisciplinaire ontwerpen en een communicatief sterke teamspeler. Je speelt een cruciale rol in het bevorderen van kostenbewustzijn binnen projectteams en fungeert als betrouwbare kostenpartner voor onze uitvoerende partners. Met je passie voor cijfers en precisie draag je bij aan innovatieve keuzes, waarbij je oog hebt voor kostenoptimalisatie.

Je stelt gedetailleerde kostenramingen op in alle projectfasen, met een focus op zuiveringstechnische werken. Je zorgt ervoor dat kostenbewustzijn centraal staat, beoordeelt kosten van meer- en minderwerk, termijnen en facturen tijdens de uitvoeringsfase, en voert na afloop een financiële analyse uit op basis van nacalculatie. Je werkt volgens de SSK-systematiek en bent samen met collega-calculators verantwoordelijk voor een uniforme aanpak.

Als Calculator maak je deel uit van de afdeling Engineering binnen de sector Operatie & Onderhoud. We zijn een team dat verantwoordelijk is voor het technisch ontwerp en de realisatie van de projecten voor de installaties van WBL. We zorgen ervoor dat tijdens de realisatie van projecten het primair proces niet in gevaar komt. Het team bestaat uit vakspecialisten op werktuigbouwkundig, elektrotechnisch en civiel vlak. Het tekeningarchief behoort ook tot de afdeling

Over jou:

Je hebt een scherp analytisch vermogen en durft kritische vragen te stellen. Je blinkt uit in samenwerking binnen projectteams en draagt een constructieve, positief-kritische houding bij. Je hebt een sterke affiniteit met de vakgebieden van Waterschapsbedrijf Limburg, wat je met passie en enthousiasme uitdraagt. Daarnaast heb je uitgebreide kennis van begrotingstechnieken en de SSK-systematiek. Je bent flexibel en kunt je gemakkelijk aanpassen aan veranderingen en nieuwe uitdagingen, waardoor je een waardevolle toevoeging bent aan elk team.

Verder heb je:

  • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur in een relevante technische richting;
  • Grondige kennis van begrotingstechnieken en kostprijscalculaties.
  • Bekendheid met de RAW-systematiek en andere relevante standaarden in de bouw en techniek;
  • Ervaring met het opstellen van ramingen, begrotingen en budgetten voor verschillende soorten projecten;
  • Kostenbewust en een goed gevoel voor marktprijzen en -ontwikkelingen;
  • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.

Als persoon ben jij:

  • Analytisch en nauwkeurig;
  • Proactief;
  • Zelfstandig;
  • Vasthoudend;
  • Enthousiast.

Ons aanbod:

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.376,00 bruto per maand (salarisschaal 10) conform CAO Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur).

Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden:

  • Een individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen;
  • De mogelijkheid hybride te werken met daarbij flexibele werktijden;;
  • Een persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) of €12.000,- (per 5 jaar voor personen onder de 35 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
  • Een jaarcontract, met bij goed functioneren uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast geworden?

Wil jij impact maken? Klik dan op de sollicitatiebutton en laat je gegevens achter. Wij zullen je binnen enkele werkdagen informeren over het verloop van de vacature.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Linda Post - Hendrix (Corporate Recruiter) via 06 330 49 256

Over ons

Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd water en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Het water is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel en wordt getransporteerd naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties.

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wil je meer weten over werken bij Waterschapsbedrijf Limburg? Kijk dan eens op; https://www.wbl.nl/