Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: HR Manager

Werkgever:Vynova
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Organisatie:

Vynova Group is een toonaangevende Europese fabrikant van Chloorkali producten en PVC en telt zes productie locaties in Europa. Een van deze locaties is Vynova Beek. Bij Vynova Beek producert men suspensie-PVC (S-PVC) door middel van een polymerisatieproces. De polymerisatie vindt plaats in een reeks reactoren die verdeeld zijn over 4 productielijnen. Deze opzet geeft de locatie in Beek een hoge mate van flexibiliteit om een brede waaier aan PVC-grades te produceren. Met het PVC-poeder dat zij aan hen leveren, maken hun klanten vervolgens een hele reeks producten die essentieel zijn voor ons dagelijkse leven. Dankzij haar centrale ligging, Vynova Beek is gevestigd op het Chemelot Industrial Park, heeft de site uitstekende toegang tot logistieke voorzieningen en exportmarkten. Vynova Beek telt op dit moment ca 100 medewerkers en kenmerkt zich door een cultuur van voortdurende verbetering en persoonlijke ontwikkeling waarbij respect voor elkaar en een aangename werkomgeving centraal staan.

Ontwikkeling:

Vynova heeft een jarenlange ervaring onder de paraplu van diverse grote internationale chemische bedrijven. De afdeling HR wordt vanuit het zusterbedrijf in Tessenderlo ondersteund door de HR Services Afdeling aangaande pay roll activiteiten. In de toekomst zal er o.a. een focus liggen op het werven van nieuwe medewerkers gezien de leeftijdsopbouw van het huidige personeelbestand. Vynova group ondersteunt de sites in Europa met een emplyer branding strategie. Naast het reguliere HR werk op operationeel, tactisch en strategisch niveau zijn er de nodige projecten op HR vlak.

Afdeling HR:

De HR manager is als hiërarchisch en functioneel leidinggevende verantwoordelijk voor een dienstverlenende, professionele en resultaatgerichte opstelling (HR Manager en Compliance & Training Officer) waarbij je de rol van adviseur, “business partner” steeds weer duidelijk aanneemt op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau.

Positie en rol HR manager en HR afdeling:

De HR Manager legt rechtstreeks verantwoording af aan de (site) Plantmanager. Er is een functionele lijn naar de VP HR van Vynova group. Als HR manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, borgen en implementeren van het lokale Human Resources Management beleid binnen de kaders van wet- en regelgeving in aansluiting op de ondernemingsstrategie. Je bent lid van het Site management team. Je levert toegevoegde waarde door het gevraagd en ongevraagd adviseren, ondersteunen en faciliteren van management en medewerkers Vynova Beek B.V. t.a.v. alle HR zaken..

Taken:
  • Zorg dragen voor de kwalitatieve en kwantitatieve invulling van de personeelsbezetting in relatie tot het gestelde budget. De komende jaren ligt de focus op werving en selectie van nieuwe medewerkers en employer branding.
  • In het kader van continuïteit en wendbaarheid van de organisatie: volgen van ontwikkelingen, verkennen verbetermogelijkheden en implementeren van mogelijke wijzigingen.
  • Fungeren als kennisdrager op het gebied van P-instrumentarium: werving en selectie, beoordeling, loopbaanontwikkeling, opleiding en training enz. De HR Manager geeft leiding aan de Compliance & Training officer.
  • Relaties aangaan en onderhouden met belangrijke stakeholders zoals de Ondernemingsraad, vakorganisaties (cao), HR managers Vynova en site Chemelot
  • Uitvoeren van verzuimbeheersing- en reïntegratiebeleid conform Wet verbetering Poortwachter; voorzitter van het Sociaal Medisch Team overleg met arbodienst.
  • Coördineren van uitvoering HR taken door HR Services op gebied van payroll en arbeidsvoorwaardelijke regelingen.
  • Ondersteunen van het sitemanagementteam op het vlak van interne en externe communicatie en verstrekken van informatie aan interne en externe stakeholders (medewerkers, overheidsinstanties e.d.).
Persoonlijkheid:

De HR Manager is een “verbinder”, een persoonlijkheid, die er staat als kennisdrager, autoriteit in zijn vakgebied en HR een gezicht geeft. Je fungeert op alle niveaus in de organisatie als sparringpartner en kunt, wilt en durft deze positie ook in te nemen, waarbij je het operationele HR werk niet schuwt. Je bent een resultaatgerichte en dienstverlenende HR manager met een ondernemende mentaliteit. Je krijgt energie van het werken op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau. Je hebt ambitie, visie en oog voor zowel het proces als resultaat. Je bent integer, mens- en organisatiegericht, innovatief en communicatief sterk en hebt aantoonbare ervaring op het brede vlak van HRM en ervaring met verbetertrajecten

Functie specifieke eigenschappen:
  • Dienstverlenend en resultaatgericht
  • Organiserend
  • Initiatiefrijk
  • Verbinder met visie
  • Analytisch
  • Sociaal communicatief
Opleiding en ervaring:
  • HBO/WO werk- en denkniveau met een opleidingsachtergrond in HRM en/of Bedrijfskunde.
  • Aantoonbare, ruime ervaring in een HR positie (chemische industrie is een pré).
  • Ervaring met recruitment, casemanagement en verbetertrajecten.

Limbourg & Partners verzorgt voor Vynova Beek BV de Werving & Selectie. Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Jacco Kempen, Managing Director (06-2063 4950) Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag voor 13 Juni 2022 a.s. tegemoet.

Heeft u belangstelling; vul uw gegevens in via onze website www.limbourg.eu Wie zich reeds in ons bestand bevindt, wordt automatisch in de voorselectie betrokken.