Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Operationeel Manager

Werkgever:Vivantes
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Als Operationeel Manager fungeer jij als leidinggevende en eerste aanspreekpunt voor de locatiemanagers. Jij schakelt hierin met en rapporteert aan de Raad van Bestuur. Je maakt deel uit van het managementteam en vertegenwoordigt de zorg.

Je bent de schakel tussen de Raad van Bestuur en de locaties en hun locatiemanagers. Daarnaast ben je namens Vivantes de netwerkbeheerder en initiator als het gaat om zinvolle samenwerkingsverbanden binnen en buiten de zorg in onze regio.

Je vertaalt de zorgvisie, strategie en het zorgbeleid van organisationeel niveau naar operationeel-tactisch niveau met als uiteindelijke resultaat goede en veilige persoonsgerichte zorg voor de cliënten en hun sociale netwerk. Daarin ondersteun je ook de locatiemanagers.

Je stuurt locatie-overstijgend aan op processen en je houdt je bezig met het scheppen van randvoorwaarden. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van personeelsbeleid en het toetsen van uitkomsten in relatie tot de prestatienormen, zowel op locatieniveau als overstijgend voor het hele primaire zorgproces.

Je hebt oog voor de omgeving en de kansen die deze biedt voor Vivantes. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen de ouderenzorg en de langdurige zorg. Het onderzoeken van in- en externe mogelijkheden tot zinvol samenwerken en het realiseren van samenwerkingsprojecten hoort bij jouw rol. Je stemt het zorgaanbod af met de diverse zorggebieden, en maakt hierbij gebruik van je eigen uitgebreide netwerk en dat van de organisatie.

Jij bent continu bezig met de kwaliteit van zorg- en dienstverlening binnen de locaties, je streeft hierin de verbetering na die past bij de zorgvisie van Vivantes. Ruimte geven en verantwoordelijkheid nemen bestaan naast elkaar.

Jij bent systematisch ingesteld en weet snel te schakelen tussen verschillende disciplines en diverse invalshoeken.

Als Operationeel Manager ga je zowel op strategisch als tactisch niveau opereren en ondersteun je de organisatie bij het realiseren van kwalitatief goede zorg- en dienstverlening.

Ben jij betrokken en professioneel? En heb jij durf en veerkracht om mee te bouwen aan persoonsgerichte zorg? Dan willen wij jou!

Wat bieden wij?

Een contract van onbepaalde tijd, met een proeftijd van twee maanden.Een marktconform salaris in de functie van Operationeel Manager, conform de cao-VVT.Je krijgt verschillende extraatjes: zoals het meerkeuzesysteem FiscFree waar je verschillende producten of diensten met belastingvoordeel kan aanschaffen en we bieden een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8% over je brutoloon.Een veelzijdige baan met een transparante en informele werksfeer.Het aantal contracturen is 36 uur en er zijn mogelijkheden om hier flexibel mee om te gaan.Er zijn diverse ontwikkel- en ontplooiingsmogelijkheden, denk aan diverse trainingen en cursussen.

Functie-eisen

Je beschikt over academisch werk- en denkniveau op het gebied van zorg en bedrijfskunde, met ruime managementervaring.Jij hebt ervaring in procesontwikkeling en optimalisatie en bent in het bezit van een veranderkundige achtergrond.Je bent bekend met de actuele ontwikkelingen en geldende wet- en regelgeving in het vakgebied ouderenzorg.Jij beschikt over goede sociale vaardigheden zoals tact, stimuleren en motiveren, alsook over de juiste uitdrukkingsvaardigheden ten aanzien van het communiceren, presenteren en opstellen en ontwikkelen van beleid of verbetervoorstellen.Jij beschikt over overtuigingskracht, je overwint weerstanden die tot stand komen bij interne en externe overleg- en onderhandelingssituaties waarin verschillende belangen van partijen bij elkaar dienen te worden gebracht.Jij gaat systematisch en gestructureerd te werk. Jij functioneert optimaal onder werk- of tijdsdruk.

Wat ga je doen?

Je toetst uitkomsten in relatie tot prestatienormen overstijgend voor het primaire zorgproces. Je schept hierbij randvoorwaarden, zodanig dat locatiemanagers en locaties succesvol kunnen functioneren.Je stuurt locatie-overstijgend op processen, klantbelofte en klanttevredenheid, zodat veilige en persoonsgerichte zorg met de focus op welzijn geleverd kan worden.Je geeft input voor de begroting en bent verantwoordelijk voor de financiële prestaties van de locaties.Je signaleert kansen en afwijkingen, je bewaakt de planning en controlecyclus en je analyseert trends, deze vertaal je voor de locaties en de organisatie.Je ontwikkelt zelfstandig zorgbeleid en rapporteert hierover aan de Raad van Bestuur. Dit beleid vertaal je vervolgens naar tactisch beleid voor de locaties.Jij draagt bij aan de kwaliteit van zorg- en dienstverlening binnen de locaties. Je streeft hierin continu verbetering na.Je onderzoekt de interne en externe samenwerkingsmogelijkheden en realiseert deze samenwerkingsprojecten.Je stemt het zorgaanbod af met de verschillende zorggebieden en diensten binnen de organisatie.Jij voert overleggen met zorgverzekeringen en gemeenten.

Contactpersoon Vivantes

Bij vragen kun je vrijblijvend contact opnemen met Britt de Zwart, recruiter. Dit kan via 046- 820 08 40, 06- 381 600 53 of b.dezwart@vivantes.nl

Meer weten?

Kijk ook eens op onze website onder het kopje werken & leren

Verdere procedure

Je kunt solliciteren tot en met zondag 14 februari 2021. Uiterlijk 17 februari zal je worden geïnformeerd omtrent een eventueel vervolg van de procedure.

Sollicitatiegesprekken staan ingepland op maandag 22 februari in de middag.

Ouder worden doe je samen!

Vivantes is er voor de (kwetsbare) ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze voorzieningen en faciliteiten bieden een veilige en prettige woonomgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen blijven leven, ook indien ouderen geconfronteerd worden met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Daarbij wonen zij ofwel binnen één van onze verpleeghuizen, ofwel in één van de zorgwoningen naast onze verpleeghuizen.

Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat de cliënt of bewoner zelf nog kan; alleen of samen met hun naasten. Als dat niet meer kan, nemen we het over. Maar we zijn er altijd op gericht het leven zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven. Dat doen we samen. Alle disciplines en betrokkenen zetten zich hiervoor in en werken hierin samen.

Kernwaarden

Wij geven onze cliënten en bewoners ruimte om zichzelf te zijn, om hun eigen dag- en leefritme te volgen. Maar we zijn dichtbij als ze ons nodig hebben. We hebben aandacht voor de mens en handelen vanuit respect voor hun (levens)verhaal.