Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Manager Zorg en Ondersteuning

Werkgever:Vivantes
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij betrokken en professioneel? En heb jij durf en veerkracht om vanuit jouw vakgebied mee te bouwen aan persoonsgerichte en veilige zorg? Dan willen wij jou!

Wat ga jij doen?

Je bent een Manager Zorg en Ondersteuning die verantwoordelijk is voor de kwaliteit en bedrijfsvoering van onze 9 verpleeghuislocaties en extramurale zorg. Je werkt hierbij samen met een team bestaande uit locatiemanagers. Deze collega’s stuur je hiërarchisch en functioneel aan (ongeveer 8 fte). Je coacht hen bij het adequaat verbinden met de teams zodat de uitdagingen die er binnen de ouderenzorg zijn als kans worden gezien. Je draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe werkwijzen, richtlijnen en kaders voor de organisatie in relatie tot persoonsgerichte zorg. Je taken en verantwoordelijkheden zijn divers en zijn onder andere:

Het coachen en aansturen van locatiemanagers i.r.t. de implementatie van gemaakte strategische keuzes;Het scheppen van randvoorwaarden voor het succesvol functioneren van locaties en locatiemanagers zodat het welzijn en de zorg voor bewoners en cliënten optimaal is;Het borgen van processen, zodat veilige en cliëntgerichte zorg met focus op welzijn geleverd kan worden;Het zorgdragen voor een prettige werk- en leeromgeving voor medewerkers zodat zij zich, binnen alle uitdagingen die de ouderenzorg kent, graag voor cliënten en bewoners inzetten;Het mee-ontwikkelen van strategisch (meerjarig) zorgbeleid, en dit vertalen naar tactisch en operationeel beleid;Verantwoordelijk zijn voor de personele begroting en de financiële prestaties van de locaties en extramurale zorg;Het fungeren als aanspreekpunt voor de Raad van Bestuur vanuit de locatiemanagers.

Als Manager Zorg en Ondersteuning maak je deel uit van het Strategisch Team. Dit team is in ontwikkeling. De samenstelling is relatief jong, de drive en wil om er met elkaar écht iets van maken, is sterk aanwezig. Er is ruimte voor het scherpe gesprek, voor collegialiteit en humor. In het Strategisch Team ben je medeverantwoordelijk voor de verdere strategische beleidsontwikkeling van Vivantes. Vanuit je rol als vakinhoudelijk expert geef je advies over (strategische) thema’s.

Vivantes is in ontwikkeling en zo ook de functie van Manager Zorg en Ondersteuning. De strategie van Vivantes is leidend in het maken van toekomstige keuzen m.b.t. de inrichting van de organisatie. Dit kan betekenen dat de functie van Manager Zorg en Ondersteuning op onderdelen kan gaan veranderen. De kern van de functie zoals in deze vacature beschreven blijft echter overeind. Als Manager Zorg en Ondersteuning ben je betrokken bij deze inrichtingsvraagstukken en speel je een rol in het implementeren van veranderingen die voortvloeien uit de gemaakte keuzen.

Naast de interne contacten met de Raad van Bestuur, het Strategisch Team en de locatiemanagers ben je ook duidelijk extern gericht. Deze externe contacten worden zowel op strategisch als tactisch niveau gevoerd met onder andere samenwerkingspartners, gemeenten en zorgverzekeraars in de regio. In deze rol ben je alert op de interne en externe ontwikkelingen en volledig gericht op het zoeken naar verbinding en het vinden van een gemene deler in samenwerkingsverbanden. Je bent in die context in staat de juiste innovaties, interventies en acties uit te zetten.

Kortom; het is een brede functie waarin je de rollen van manager, coach en adviseur afwisselt. Je bent een verbinder, laagdrempelig benaderbaar, pikt signalen snel op en stimuleert om zaken open te bespreken. Je vindt het leuk om van operationeel naar tactisch/strategisch niveau te schakelen. Ook heb je zin om mee te bouwen aan het verstevigen van de organisatie en haar processen, zodat Vivantes de ouderenzorgaanbieder is zoals bewoners en cliënten wensen en waar medewerkers graag voor willen werken.

Wat krijg je er voor terug?

Onbepaalde tijd contract;Salaris volgens FWG 65 of FWG 70, afhankelijk van opleiding en werkervaring (max. €7.081,15 per maand, op basis van een 36-urige werkweek);Reiskostenvergoeding conform CAO VVT; Jaarlijks 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;Je mag gebruik maken van het meerkeuzesysteem FiscFree, waar je diverse producten of diensten met belastingvoordeel kunt aanschaffen;Je kunt genieten van 29 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband;De mogelijkheid bestaat deel te nemen aan trainingen en opleidingen die aansluiten bij jouw ontwikkelbehoeften.

Wat breng je mee?

Academisch werk- en denkniveau;Een relevante opleiding zoals gezondheidswetenschappen, bedrijfskunde, organisatiekunde of z(zorg) management;Kennis van teamontwikkeling en verandermanagement is een pré;Je vindt het een uitdaging om te werken in een veranderende organisatie, waar aanpassingsvermogen en meedenken in veranderingen gevraagd wordt;Je hebt meerjarige aantoonbare kennis en ervaring in een soortgelijke functie en het ondersteunen van organisaties.

Wil je meer weten?

Heb je na het lezen van het profiel behoefte aan meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Manon Goertz, Raad van Bestuur, 06-10872775

Procedure

De sluitingstermijn voor deze vacature is 2 oktober 20222

De sollicitatiecommissie bestaat uit een selectie- en een adviescommissie. Met beide commissies vinden gesprekken plaats op woensdag 5 oktober in de ochtend.

Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Ouder worden doe je samen!

Vivantes is er voor de (kwetsbare) ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze voorzieningen en faciliteiten bieden een veilige en prettige woonomgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen blijven leven, ook indien ouderen geconfronteerd worden met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Daarbij wonen zij ofwel binnen één van onze verpleeghuizen, ofwel in één van de zorgwoningen naast onze verpleeghuizen.

Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat de cliënt of bewoner zelf nog kan; alleen of samen met hun naasten. Als dat niet meer kan, nemen we het over. Maar we zijn er altijd op gericht het leven zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven. Dat doen we samen. Alle disciplines en betrokkenen zetten zich hiervoor in en werken hierin samen.

Kernwaarden

Wij geven onze cliënten ruimte om zichzelf te zijn, om hun eigen dag- en leefritme te volgen. Maar we zijn dichtbij als ze ons nodig hebben. We hebben aandacht voor de mens en handelen vanuit respect voor hun (levens)verhaal.