Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Casemanager Dementie

Werkgever:Vivantes
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Vanaf 2010 is binnen het ketenzorgprogramma Hulp bij Dementie door organisaties geïnvesteerd om de zorg rondom mensen met dementie te verbeteren. Inmiddels werken alle huisartsen in deze regio samen met een van de 18 Casemanagers Dementie. De vraag naar begeleiding groeit. Daarom zoeken wij met ingang van 1 januari 2022 twee nieuwe collega’s.

In de keten Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek nemen deel: Cicero Zorggroep, Vivantes Zorggroep en Zuyderland.

De functie

Als Casemanager Dementie ben je hét aanspreekpunt binnen de zorgketen rondom een cliënt. Je bent gekoppeld aan meerdere huisartsenpraktijken, waarbij de huisarts de medische regie over de patiënt behoudt. Als casemanager werk je samen met alle betrokken zorgverleners, waarbij je complementair taken uitvoert. Je hebt de regie in de cliëntsituatie wat betreft het coördineren van zorg en dienstverlening.

Je stelt het ketenproces centraal en neemt voor wat betreft de inhoudelijke taken een onafhankelijke positie in ten opzichte van de participerende zorgorganisaties. Je bent verantwoordelijk voor het actief volgen en begeleiden van de cliënt en zijn naaste omgeving. Je organiseert en coördineert de noodzakelijke ondersteuning voor cliënt en mantelzorger(s) en je spreekt zorgverleners aan op hun verantwoordelijkheden binnen het traject.

Het profiel

Je beschikt over:

een afgeronde HBO-opleiding Verpleegkunde of Social Work;kennis van dementie en de daarbij optredende knelpunten;kennis van/ ervaring met de sociale kaart van dementiezorg in de Westelijke Mijnstreek;ervaring met het coördineren van werkzaamheden;bij voorkeur ervaring met het werken in een netwerkorganisatie;een hoge mate van zelfstandigheid;uitstekende communicatieve eigenschappen;het vermogen tegengestelde belangen te kunnen overbruggen en door te zetten;rijbewijs en auto.

Ons aanbod

Binnen Zuyderland Thuiszorg is vacature ruimte voor 32 uur.

Binnen Vivantes Zorggroep is vacature ruimte voor 24 uur.

Je verricht werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van een van de deelnemende partijen (in dit geval Zuyderland Thuiszorg of Vivantes Zorggroep die als technisch werkgever zal optreden) van de keten Hulp bij Dementie en legt verantwoording af aan zowel de manager van de betreffende organisatie als aan de ketenregisseur.

Salariëring volgens de cao VVT, FWG 50

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij:

Margriet Rutgers, manager Zuyderland Thuiszorg

margriet.rutgers@zuyderlandthuiszorg.nl en tel.nr.06-46411525

Monique van Boxel, manager Klant en Wonen Vivantes,

m.vanboxel@vivantes.nl en tel.nr. 06-51369479

Reageren

Bij interesse vóór 1 november 2021 een brief + CV naar een van de hierboven vermelde e-mailadressen sturen. Na ontvangst van uw brief wordt u geïnformeerd over het verdere verloop van de procedure.