Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Automotive Quality Engineer

Werkgever:VDL Nedcar
Plaats:Born

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij de Quality Lijn Engineer die actief wil meewerken aan de hoogwaardige kwaliteit van een BMW, MINI of andere nieuwe voertuigen? Wil je ook werken in een ervaren collegiaal team waar je jezelf verder kunt ontwikkelen? Dan is dit jouw kans om in een vroeg stadium bij de ontwikkeling of het in productie brengen van nieuwe voertuigmodellen betrokken te zijn. Lees daarom deze vacature en reageer direct!

Als Quality Lijn Engineer ben je in diverse fasen van een project verantwoordelijk voor het initiëren, voorbereiden en uitvoeren van engineeringsactiviteiten teneinde de kwaliteit van het eindproduct en het proces ten allen tijde te borgen en te verbeteren. In samenwerking met je collega’s bij VDL Nedcar, de klant en de leveranciers ontwikkel je robuuste producten en processen.

  • Uitvoeren van diepgaande probleemanalyse alsook juiste correctieve acties inzetten en opvolgen.
  • Zorgdragen dat alle productievereisten (zoals bouwbaarheid, geometrie, functie en kwaliteit) voldoen aan de gestelde targets. Analyses gebeuren zowel virtueel in CAD als aan het voertuig.
  • Vooral tijdens de design- en opstart fase van het voertuig toetsen of het concept robuust is en de juiste kwaliteit kan leveren.
  • Opstellen van en ervoor zorgen dat, onder andere door controle van meetplannen en meetprocedures, tolerantieketens overeenstemmen met de gewenste kwaliteit. • Participeren in het opstellen van FMEA’s.(Failure Mode and Effects Analysis)
  • Ontwikkelen en implementeren van controleprocessen t.b.v. inspectie.
  • Specificeren, aanvragen, bestellen, afnemen en implementeren van controlemiddelen

Je specialiseert je in een bepaalde richting zoals: Body Construction, Paint, Interior, Exterior, E/E, Vehicle Dynamics, Driveline, Chassis, Tolerantiestudies, Schroef verbindingstechnieken

Passie voor auto’s en techniek staat voor ons met stip op één. Je hebt een grote mate van accuratesse en werkt van nature systematisch en ordelijk. Wij zoeken iemand met gevoel voor (voertuig)kwaliteit en oog voor detail. Een analytisch sterke, communicatieve en stressbestendige teamplayer, die zelfstandig kan werken.

Verder verwachten we van je dat je:

  • In het bezit bent van een HBO-diploma of hoger in de richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Autotechniek of gelijkwaardig.
  • Analytisch, communicatief, kritisch, verantwoordelijk en collegialiteit als essentiële eigenschappen bezit.
  • Affiniteit hebt met de automotive industrie, hetzij ervaring met productie/manufacturing processen of met ontwikkelingsprocessen in deze industrie. Ervaring is een pré.
  • Kennis hebt van statistische technieken ( SPC, Cp, Cpk, 6Sigma ).
  • Bij voorkeur ervaring hebt met kwaliteitsbeheersingsprocessen
  • Ervaring hebt met virtuele validatie en met CAD systemen (bij voorkeur Catia).
  • Een hands-on mentaliteit en proactieve houding hebt.
  • Naast de Nederlandse taal ook de Engelse en de Duitse taal beheerst.
  • Je bereid bent om te reizen en te werken in flexibele uren tijdens de aanloopfases.

Een heel uitdagende functie in een gedreven, no-nonsense-organisatie waarbinnen je jezelf kunt ontwikkelen en waarin jouw competenties ten volle worden benut. Daarbij krijg je de unieke kans om te werken aan een in het straatbeeld herkenbaar eindproduct, en dit in een hightech-omgeving waarbinnen samenwerking en ondernemerschap centraal staan. Verder kan je rekenen op een marktconform salaris met goede arbeidsvoorwaarden conform de cao Metalektro.

Is je interesse gewekt en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteren? Stuur je CV en een beknopte motivatie naar recruitment@vdlnedcar.n

VDL Nedcar in een notendop

VDL Nedcar te Born is één van de meest geavanceerde autofabrikanten van Europa. Door een sterk geautomatiseerd productieproces met meer dan 1.500 robots en de inzet van zo’n 6.000 medewerkers wordt een kwalitatief topproduct afgeleverd aan diverse klanten in de automotive industrie. Sinds de start in 1967 zijn ruim 5 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi, MINI, BMW) in Born geproduceerd. Momenteel bouwt VDL Nedcar als onafhankelijk autoproducent voor BMW de MINI Cabrio, MINI Countryman en BMW X1. Naast de serieproductie van personenauto’s worden er ook persdelen voor diverse klanten geproduceerd.

#LI-CM2