Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Senior Cliëntbegeleider

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Senior Cliëntbegeleider

Jouw werkomgeving

Locatie Socratesstraat bestaat uit 11 geschakelde eengezinswoningen met op de begane grond een open woonkamer-keuken, hal met toilet en meterkast.

Op de 1ste verdieping: 2 slaapkamers, badkamer met douche en/of bad en wasmachine-droger combinatie en apart toilet. Op de 2de verdieping: zolderslaapkamer met balkon.

De tuinen zijn geschakeld en opgedeeld in algemene en individuele stukken, per huisje. Zo kunnen cliënten zelf de keuze maken om elkaar op te zoeken of te genieten van hun eigen stukje tuin.

Er wonen binnen Socratesstraat 29 cliënten op de totaal 30 cliëntplekken, de cliënten variëren van leeftijden tussen de 19 en 62 jaar. De cliënten hebben een (zeer) lichte tot matige verstandelijke beperking, waarbij de cognitieve ontwikkeling hoger van niveau is dan het emotionele ontwikkelingsniveau. Het emotioneel ontwikkelingsniveau van de cliënten varieert van 6-18 maanden tot 3-7 jaar, de ondersteuningsvraag verschilt per ontwikkelingsfase. Bij de meeste cliënten is sprake van aanvullende problematiek, psychisch, psychiatrisch en/of lichamelijk, denkend aan hechtingsproblematiek, autisme spectrum stoornis, persoonlijkheidsstoornissen, vraagstukken rondom seksualiteit en relaties, eetstoornissen, epilepsie, myotone dystrofie en syndroom van Down.

Cliënten komen vanuit thuis of andere woonvoorzieningen terecht op de Socratesstraat wanneer zij een vraag hebben om samen met 2 andere cliënten hun eigen regie op het huishouden te voeren. Cliënten leren nieuwe huishoudelijke vaardigheden in en rondom het huis (denkend aan koken, poetsen, boodschappen doen) aan en worden begeleid in het in stand houden van het geleerde. Zij leren rekening houden met elkaar en onderling taken verdelen. Het uitgangspunt is dat iedereen binnen zijn/haar vermogen een bijdrage levert. Afhankelijk van individuele mogelijkheden varieert dit van “een vaatdoek aangeven aan de begeleider” tot het “samen zorgdragen voor het totale huishouden binnen “hun” woning”.

Een deel van de cliënten zal een ontwikkeling doormaken om vervolgens een stap zelfstandiger te kunnen wonen, d.w.z. alleen op een studio of appartement.

Jij…

… bent een betrokken en enthousiaste senior cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, maar ook het in stand houden van plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt staat bij Pergamijn centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven.

…werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cli?nt en/of wettelijk vertegenwoordiger, je collega’s zoals cli?ntbegeleiders, een teamleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

…kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en bent in staat een goede samenwerking aan te gaan en in stand te houden. Je neemt deel in het multidisciplinair overleg.

… beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn.

…hebt een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven. Op basis van je senioriteit ben je in staat de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en kun je overstijgend denken en kijken.

… vervult een voorbeeldrol naar andere teamleden, bent in staat hen te coachen en van beeldvorming te voorzien.

…Je hebt kennis van WOPI, bent instaat tot professionele interpretaties en kunt de-escalerend werken.

…bent een echte kartrekker en verbinder!

Jouw achtergrond…

 • Jij hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau
 • Jij hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie
 • Jij bent in staat tot zelfreflectie en zelfmanagement en bereidt jezelf steeds te ontwikkelen.
 • Scholing de-escalerend werken, BHV, slikprotocol en medicatie zijn van voordeel.
Daar tegenover staat…

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG - 45 afhankelijk van je opleiding;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
 • Socratesstraat is goed bereikbaar vanuit Heerlen, Sittard, Geleen, Beek.
Informatie?

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Karin Klerckx, teamleider. Tel:0642615489.

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, solliciteer dan met motivatie en cv via de website www.werkenbijpergamijn.nl

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.