Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Senior cliëntbegeleider, 30 uur, (Lieve Vrouwestraat)

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Geleen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Senior Cliëntbegeleider Geleen

30 uur

Waar kom je terecht?
We bieden je de kans om als senior cliëntbegeleider in de woning aan de Lieve Vrouwestraat in Geleen het team te komen versterken. In de Lieve Vrouwestraat bieden we een warm thuis aan 12 cliënten. Het is een diverse groep cliënten waarbij jij je kan ontplooien in zowel begeleiding "met de handen op de rug" als de verzorgende aspecten.

Een medewerker aan het woord:

"Onze cliënten hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Dit betekent dat je sterk in je schoenen moet staan. Zo moet je beslissingen durven te nemen in het belang van de cliënt, ook al is hij of zij het hier in eerste instantie mogelijk niet mee eens. Je moet je continu afvragen wat het belang van de cliënt is en of je hem of haar niet nog meer kunt betrekken binnen de eigen ondersteuningsvraag. De problematiek die je tegenkomt is - als gevolg van het hogere niveau - erg divers. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is!"
Joop Swanink, medewerker Lieve Vrouwestraat

Jouw baan

Binnen de Lieve Vrouwestraat zorgen we voor cliënten waarbij er sprake is van lichte tot ernstige verstandelijke beperkingen. Bij sommige cliënten kan er sprake zijn van lichte gedragsproblematiek. De ondersteuning is zowel gericht op de stimulering en ontwikkeling van de cliënten, als op de instandhouding van de zelfredzaamheid bij het uitvoeren van taken. Daarnaast is er bij onze cliënten ook (een deel) persoonlijke verzorging of ondersteuning hierin nodig. De cliënt staat bij ons centraal en we proberen zo veel mogelijk te voldoen aan de behoeften van de cliënt. Zo hebben ze zelf ook een deel regie over hun dagindeling en de structuur. Als begeleider ben je aanwezig om hierin te ondersteunen en de regie over te nemen waar dit nodig is.

Jij…

….bent een betrokken en enthousiaste senior cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, het plezier en welzijn van de cliënt staat voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven.

…werkt zelfstandig, maar doet het niet alleen! Samen met je collega's zoals een teamleider, cliëntbegeleiders en een gedrgaskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

…kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijk vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair ovelreg.

…beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en collega's te zijn.

…hebt verder een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven. Op basis van je senioriteit ben je in staat de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en heb je een voorbeeldrol voor andere teamleden.

Jouw achtergrond…
  • Je hebt een diploma in de zorg op HBO niveau;
  • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en wil graag ervaring op doen en/of ontdekken waar jouw talenten liggen. Die kans bieden wij je graag. Maar ook als je al ervaring hebt in de zorg en precies weet waar je kracht ligt gaan we graag het gesprek aan.
Wij…

Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 45; (min. €2.381,- max. €3.452,- o.b.v. 36 uur);
  • 144 verlofuren per jaar en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren (bij fulltime dienstverband).
  • Een eindejaars uitkering van 8.33%, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij;
  • De Lieve Vrouwestraat in Geleen is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond, Maasmechelen, Maaseik en Kinrooi.
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud cliëntbegeleider kun je contact opnemen met José Hogenboom, teamleider. Tel: 06-51813585

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Justin of Anja. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teamleider José Hogenboom en een collega.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.