Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Senior Cliëntbegeleider

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Born

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Voor onze cliënten van woning Jacobusstraat in Born zijn wij op zoek naar een

Senior Cliëntbegeleider

Periode van een jaar

28/32 uur

Jouw werkomgeving

Er is binnen de Jacobusstraat in Born geen sprake van één specifieke doelgroep, het is een diverse groep cliënten. Autisme en verbale agressie komen voor. De verscheidenheid van de vijfentwintig cliënten met een ernstige tot lichte verstandelijk beperking maakt het tot een uitdagende job. Je moet derhalve als cliëntbegeleider binnen deze woning goed kunnen schakelen om steeds opnieuw te bekijken wat de behoefte en vraag van de cliënt is.

Binnen Jacobusstraat wordt er gestreefd naar een zo normaal mogelijk leven.

Normen en waarden die in de maatschappij gelden, worden zo veel als mogelijk nageleefd.

Ouder/ familieparticipatie is een belangrijk onderdeel in de begeleiding van onze cliënten.

Bij "ons" vind je een breed pallet van wat de gehandicaptenzorg biedt onder één dak. Dat maakt de Jacobusstraat een unieke werkplek!

Jij…

…. bent een betrokken en enthousiaste senior cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, maar ook het in stand houden van plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt staat bij Pergamijn centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven.

…. werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cli?nt en/of wettelijk vertegenwoordiger, je collega’s zoals cli?ntbegeleiders, een teamleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

…. kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en bent in staat een goede samenwerking aan te gaan en in stand te houden. Je neemt deel in het multidisciplinair overleg.

…. beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn.

…. hebt een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven. Op basis van je senioriteit ben je in staat de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en kun je overstijgend denken en kijken.

…. vervult een voorbeeldrol naar andere teamleden, bent in staat hen te coachen en van beeldvorming te voorzien.

.… bent instaat tot professionele interpretaties en kunt de-escalerend werken.

.… bent een echte kartrekker en verbinder!

Jouw achtergrond…

…. Jij hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau

…. Jij hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie

…. Jij bent in staat tot zelfreflectie en zelfmanagement en bereidt jezelf steeds te ontwikkelen

…. Scholing de-escalerend werken, BHV, slikprotocol en medicatie zijn van voordeel.

Daar tegenover staat…

Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 45 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • De mogelijkheid om deze baan goed te combineren met je privé-situatie. Er wordt voornamelijk gewerkt in avonden en weekenden.
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
  • Jacobusstraat in Born is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond.
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Jose Hogenboom, teamleider. Tel: 06-51819585

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv via de website: www.werkenbijpergamijn.nl

Wil je er helemaal voor gaan maar je voldoet niet aan alle kwalificaties? Als je bereidt bent je te ontwikkelen en door te groeien tot senior cliëntbegeleider komen wij graag met jou in gesprek!

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Marie-Christine of Anja. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teamleider Jose Hogenboom en een collega.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.