Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cliëntbegeleider zinvolle dag invulling laag niveau

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Cliëntbegeleider

24- 28 uur

Uren zijn bespreekbaar

Jouw werkomgeving

Binnen het bedrijfsonderdeel zinvolle daginvulling laag niveau werken we overstijgend per groep, wat betekend dat je op verschillende plekken werkt en dus ook met veel verschillende cliënten. Je werkt samen met de cliënten gericht aan het realiseren van de doelen uit het ondersteuningsplan, en begeleidt en ondersteunt hen bij ADL-activiteiten (en waar nodig neem je deze activiteiten over), de integratie in hun verblijfsomgeving en het opzetten en onderhouden van een sociaal netwerk.

De begeleidingsintensiteit is hoog en de ondersteuningsbehoefte is vooral gericht op het creëren van basisveiligheid en het in stand houden van vaardigheden. Je stemt continu af op de cliënt. Uitgangspunt daarbij is ‘een zo normaal mogelijk leven’. Je streeft ernaar om de bewoners een passende daginvulling aan te bieden waarbij uitgegaan wordt van normale, dagdagelijkse activiteiten, een prettige vrijetijdsinvulling en het aangaan van contacten waar mogelijk.

Het team waarin jij komt te werken bestaat uit meer dan 20 enthousiaste collega’s die jou graag wegwijs maken en willen meewerken aan een goede en prettige start binnen Pergamijn.

Jij…

…voelt een sterke affiniteit, passie voor het werken met deze doelgroep. Je bent gedreven en enthousiast om deze uitdaging met beide handen aan te grijpen.

…hebt daarnaast een afgeronde relevante opleiding op MBO 4 niveau en minimaal één jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en/of psychiatrie. Heb je nog geen ervaring met onze doelgroep maar ben je wel een ervaren clientbegeleider, solliciteer dan dus ook gerust!

…bent daarnaast getraind in en heb je ervaring met preventie en het hanteren van de-escalerend werk of bent bereid deze te volgen.

…bent een stevige persoonlijkheid, hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken.

…bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega’s en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen.

…bent een teamplayer en houdt van humor.

Daar staat tegenover…

• Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

• Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;

• 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;

• Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;

• Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;

• Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.

• Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.

• Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de locatie, team of doelgroep? Neem dan contact op met teamleider Marcel Wüstefeld: 06-14887163

Heb je interesse?

Wil jij zinvolle dag invulling Laag niveau komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie via werkenbijpergamijn.nl