Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Cliëntbegeleider Born

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Born

Cliëntbegeleider Born

21-29 uur per week

Jouw werkomgeving

Voor onze nieuwe locatie Bronstraat zijn we op zoek naar een cliëntbegeleider, die het team komt versterken. De Bronstraat heeft in juni 2018 haar deuren geopend, het betreft een huisvesting voor 36 cliënten. De Bronstraat ligt in een fijne en levendige wijk in het kerkdorp Born. De woning bestaat uit twee verdiepingen en biedt een thuis voor vier woongroepen van ieder negen personen. Elke cliënt krijgt een eigen studio, met toilet en douche. Bij de woongroep hebben ze ook een gezamenlijke woonkamer en keuken. Daarnaast is er voor elke woongroep in de grote tuin nog een terras. Deze woongroepen hebben elk hun eigen doelgroep:

  • Jong volwassenen ontwikkelingsgericht LVB;
  • MVB, ouder wordende cliënten;
  • LVB/ MVB, licht gedragsproblematiek;
  • Autisme, LVB/ MVB.

Kennis en ervaring in het werken met cliënten met een lichte of matige verstandelijke beperking, autisme en lichte gedragsproblematiek is derhalve een pré.

Kenmerkend voor de cliënten van de Bronstraat is, dat zij willen werken aan hun zelfstandigheid zowel jong en oud. Dat vraagt echter wel om vertrouwen en veiligheid. De cliënten krijgen dan ook alle ruimte en ondersteuning om hun zelfstandigheid te ontwikkelen en om de volgende stap te kunnen zetten. Daarbij moeten ze altijd terug kunnen vallen op zorgprofessionals, die hen hierbij ondersteunen. Deze elementen zijn ook terug te zien in de woning. Cliënten beschikken over een eigen studio en gaan overdag naar hun werk, maar ze kunnen daarnaast ook gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes.

Houd er rekening mee, dat je binnen de Bronstraat alle diensten moet gaan werken met uitzondering van de actieve nachtdienst.

Jij…

…bent een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan.

…als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

…kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg.

…beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Verder beschik je over…

... een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 4 of HBO niveau

... bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie

Daar staat tegenover…

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 40, inschaling is afhankelijk van je opleiding; (min. €1.920,- max. € 2993,-);
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.

Informatie?

Wil je meer weten over de locatie, team of doelgroep? Dan kun je contact opnemen met Natasja de Lange, 0636226074

Heb je interesse?

Wil jij het team van de Bronstraat komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en CV via de website www.werkenbijpergamijn.nl