Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Manager financiën

Werkgever:Stichting LVO
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken

De manager financiën legt rechtstreeks verantwoording af aan de directeur van de ondersteunende diensten, onderhoudt functioneel contact met de portefeuillehouder financiën in het college van bestuur en heeft nauwe contacten met rectoren en Hij/zij vormt, samen met de directeur ondersteunende diensten, manager ICT en manager M&O, het MT en heeft een belangrijke integrale rol in de ontwikkeling van de ondersteunende diensten en van alle medewerkers en optimalisatie van processen binnen de discipline financiën.
Enerzijds wordt zorggedragen voor een samenhangende financiële bedrijfsvoering en beleid inclusief een professionele kwaliteitsontwikkelcyclus (ontwikkeling, implementatie, borging en evaluatie). Anderzijds voor het faciliteren, ondersteunen en adviseren van budgetverantwoordelijken en leidinggevenden, met de bedoeling het uitvoeren van het beleid optimaal naar voren te laten komen.
Een gedegen strategische financiële aanpak is nodig om, de financiële bedrijfsvoering en de ondersteuning dusdanig te bewegen dat de continuïteit en kwaliteit van goed onderwijs geborgd is en blijft.
De manager financiën heeft samen met het team en in afstemming met de scholen de opdracht om alle aspecten rondom professioneel financieel beleid verder uit te bouwen en te implementeren. Het werkveld is complex door het aantal stakeholders waar je als manager financiën mee te maken hebt, de regionale spreiding, de uitdagingen op het gebied van financiën en het goed omgaan met de verschillende behoeften per school.

De manager is als hiërarchisch en functioneel leidinggevende verantwoordelijk voor een dienstverlenende, professionele en resultaatgerichte opstelling van de afdeling financiën (in totaal circa 34 medewerkers). Je geeft direct leiding aan de teamleider, beleidsadviseurs en adviseurs (15 medewerkers). De teamleider stuurt de totale financiële administratie (circa 20 medewerkers) aan. De medewerkers werken deels overkoepelend vanuit Sittard en deels lokaal voor een goed contact met de scholen.

Wij vragen

Persoonlijkheid
Je bent een strategisch georiënteerde dienstverlenende manager met een ondernemende mentaliteit en werkt op basis van een strategische agenda. Het werken in een complexe organisatie geeft je energie en je ziet mogelijkheden om ook in uitdagende situaties effectief en in verbinding te blijven werken.
Je hebt ambitie, visie en oog voor zowel proces als resultaat van zowel je eigen discipline alsook van het groter geheel en stimuleert dat ook bij je teamleden. Je bent integer, mens- en organisatiegericht, innovatief en communicatief sterk, toont karakter en hebt aantoonbare ervaring op het brede vlak van financiën. Vanuit waarderend perspectief benader je mensen en je stimuleert persoonlijk leiderschap.

De LVO kerncompetenties zijn: professioneel handelen, ontwikkelingsgericht en samenwerkingsgericht.

Functie specifieke eigenschappen
 • Organisatiesensitiviteit
 • Verbinder met lef en visie
 • Waarderend leiderschap (leidinggeven aan professionals in een veranderende omgeving)
 • Manager die gericht is op samenwerking, ontwikkeling en verbinding met een dienstverlenende houding naar

de scholen.
 • Ervaring met project/ - programmamanagement
 • Affiniteit met verankeren van veranderprocessen
 • Affiniteit met Informatiemanagement, digitaliseren en automatiseren

Opleiding en ervaring:
De ideale kandidaat beschikt over een afgeronde opleiding op WO-niveau in de richting Financiën en over aantoonbare, ruime leidinggevende ervaring op financieel gebied in een complexe omgeving waar politieke en bestuurlijke krachtenvelden en de maatschappelijke omgeving een rol spelen. Je bent bewezen succesvol in het begeleiden van een organisatie in transitie en het begeleiden van een team daarin. En hebt affiniteit met Informatiemanagement, digitaliseren en automatiseren. Je bent gewend om als strategisch gesprekspartner te fungeren en weet integraal te denken.

Bekijk ook de link van Limbourg & Partners: https://www.limbourg.eu/nl/vacatures/manager-financien

Wij bieden

Een aantrekkelijk primair en secudair arbeidsvoorwaardenpakket:
 • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13de maand
 • 12 weken vakantieverlof per jaar
 • een keuzebudget, naar eigen inzicht in te zetten, voor extra verlof, kinderopvang of een extra uitkering
 • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet of fitnessabonnement te kopen
 • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Meer weten over het CAO VO? Op de website van de VO-raad staat de meest actuele informatie over deze CAO voor het voortgezet onderwijs. Je kunt daar de CAO downloaden.

Ondersteunende diensten

Elke schooldag verzorgen ca 2.900 professionals voor ruim 23.500 jonge mensen onderwijs op een van de 25 scholen van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). LVO is een onderwijsorganisatie met scholen voor voortgezet onderwijs verspreid over heel Limburg, plus een school in Brabant. Wij hebben de ambitie om te zorgen voor het best denkbare onderwijs voor onze leerlingen.

Medewerkers van de ondersteunende diensten hebben expertise op verschillende vakgebieden. Ons team van ruim 100 collega's faciliteert de scholen en het college van bestuur op deze vakgebieden. Als medewerker van de ondersteunende diensten blijf je voortdurend leren en ontwikkelen; je denkt mee met de scholen en maakt het mogelijk dat docenten en leerlingen maximaal bezig zijn met het best denkbare onderwijs. Hoe we dat doen? Door advies en service te bieden passend bij onze scholen. We werken interdisciplinair samen, zijn professioneel en ontwikkelingsgericht.

Meer informatie over Ondersteunende diensten

Geïnteresseerd?

Limbourg & Partners verzorgt voor Stichting LVO de Werving & Selectie. Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Jacco Kempen (Managing Director), 06-2063 4950 of Marnix Postma (Managing Consultant), 06-3322 5618. Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag voor vrijdag 1 maart tegemoet. Klik daarvoor niet op de button "solliciteren", maar ga hiervoor naar onderstaande link.

https://www.limbourg.eu/nl/vacatures/manager-financien