Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Vaktherapeut

Werkgever:Sevagram
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij de vaktherapeut die het als een uitdaging ziet om team vaktherapie te komen versterken en veel ervaring op te doen binnen een grote zorg organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vaktherapie is een behandelvorm die valt onder de paramedische dienst van Sevagram. Het is een ervaringsgerichte en non-verbale therapievorm waarbij werken vanuit je eigen discipline (dans & beweging, drama, beeldend of muziek) centraal staan.

Sevagram is voor diverse locaties op zoek naar een nieuwe collega met passie voor de ouderenzorg die voor 32-36 uur aan de slag gaat bij ons. Wil je minder uren per week werken? Schroom dan ook niet om te solliciteren. We bekijken graag samen de mogelijkheden.

Zo maak jij het verschil!

Het team vaktherapie bestaat momenteel uit drie vaktherapeuten, die werken vanuit de discipline dans & beweging. Binnen Sevagram is deze vakgroep nog relatief klein. Dit vraagt om doorgaande profilering en onderbouwing van je vakgebied. Hierbij is het hebben van een proactieve houding een uitdaging; je draagt eigen verantwoordelijkheid voor behandeling, het onderhouden van samenwerking en een doorlopend behandelaanbod op jouw aangewezen locaties. Je durft aan te pakken, nieuwe locaties binnen te stappen en je vakgebied daar neer te zetten.

Als vaktherapeut binnen Sevagram bied je behandeling aan bewoners waarbij je werkt vanuit een hulpvraag en een passend behandelplan. Dit kan behandeling in actieve, semi-actieve, passieve en palliatieve vorm zijn. Je signaleert gedrag op de werkvloer en kan hier adequaat op inzetten vanuit je eigen vakgebied. Je biedt daarnaast handvatten aan personeel ter verlenging van jouw therapie en bent in staat om hen hierin te ondersteunen. Structureel werk je samen met een multidisciplinair behandelteam.

Jouw werkdag is afgestemd op de locatie van die dag. Je bevind je op de afdelingen en behandelt, observeert en signaleert gedrag. Na behandelingen rapporteer je in het ECD en koppel je daar waar nodig terug aan collega’s. Je bent flexibel ingesteld en participeert makkelijk op de orde van de dag waarbij je de dag planning makkelijk kan aanpassen aan acute aanvragen. Doordat je op meerdere locaties werkzaam bent plan jij zelfstandig in welk moment je op locatie aanwezig bent.

Daarnaast herken jij jezelf in de volgende punten:

  • Je bent een enthousiast persoon die blij wordt van zijn/haar professie en dit kan ook kan uitdragen, iemand die down to earth functioneert en zijn/haar handelen kan onderbouwen en een teamplayer met een kritische blik die in staat is zijn/haar eigen verantwoordelijkheden te dragen;
  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in Vaktherapie
  • Ervaring en/of affiniteit met de ouderenzorg;
  • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Waar kun jij op rekenen?

  • Een fijne werkplek, ruimte voor innovatieve ideeën en persoonlijke ontwikkeling;
  • Een dienstverband van 32 tot 36 uur per week voor de duur van 1 jaar (uren bespreekbaar)
  • Salaris conform FWG 55 cao VVT;
  • Onze medewerkers groeien met ons mee. Sevagram biedt ruimte voor opleidingen, trainingen en cursussen;
  • We hebben een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. eindejaarsuitkering, goed pensioen, aanvullende verzekeringen en nog veel meer.

Matchen we?
Ben jij ervan overtuigd dat we bij elkaar passen? Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie. Vertel ons in ieder geval welke relevante werkervaring je hebt en waarom je nou juist bij ons wilt komen werken. Eerst nog wat vragen? Dan staat Bianca Willems, teammanager Paramedische Dienst, je graag te woord: 06-18509688.

*Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag en een referentiecheck maken deel uit van de benoemingsprocedure.

** Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.