Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Psycholoog Psychosomatiek Sittard

Werkgever:PHI
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

I.v.m. uitbreiding van ons team in Sittard zijn we op zoek naar een psycholoog die zich binnen het behandeltraject zal toeleggen op het psychosomatische aspect van de klachten van onze cliënten.

Functiebeschrijving

Als psycholoog psychosomatiek voer je intakegesprekken met onze cliënten en daarnaast maak je deel uit van het behandelteam in een interdisciplinaire setting onder leiding van de regiebehandelaar. Samen met de cliënten onderzoek je het effect van klachten op hun lichaam. Daarnaast sta je stil bij het omgekeerde: hoe kunnen signalen van het lichaam gebruikt worden in het voorkomen of verminderen van klachten. Er is specifiek aandacht binnen het behandeltraject voor de manier waarop cliënten omgaan met zijn of haar lichaam en klachten. Hierbij staan onderwerpen zoals leefstijl, coping, emoties, lichaamsbewustzijn en (lichaamsgericht) mentaliseren centraal. Als psycholoog psychosomatiek zit je zeker niet stil! Je gaat ook actief aan de slag met cliënten in het kader van activering, exposure, grenzen herkennen en erkennen. Dit kan o.a. ingevuld worden d.m.v. ons fysieke activatieprogramma. Verder neem je wekelijks deel aan het uitgebreide MDO waar de cliënten worden besproken. Daarnaast ben je als psycholoog PS verantwoordelijk voor het opstellen van behandelplannen en rapportages voor verwijzers.


Je bent als psycholoog psychosomatiek de spin in het web in het behandelteam samen met de psycholoog CGT (Cognitieve Gedragstherapeut) en de fysiotherapeut. De fysiotherapeut helpt cliënten bij het vergroten van hun fysieke belastbaarheid door aandacht te hebben voor een gezonde manier van bewegen. De psycholoog CGT heeft gedurende het behandeltraject aandacht voor de relatie tussen gedachten- en gedragspatronen, en hoe deze op een positieve wijze aangepast kunnen worden voor de cliënt.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde masteropleiding in de psychologie (MSc) en enkele jaren behandelervaring. Daarnaast heb je affiniteit en/of ervaring met psychosomatiek, vind je het leuk om actief met de cliënt aan de slag te gaan en zie je de meerwaarde van het actief betrekken van somatische factoren binnen de psychologie. Je bent bereid om 36 uur per week te werken.

Wat bieden we je

Resultaatverantwoordelijkheid, de kans om onze interdisciplinaire top poliklinische zorg uit te breiden. Daarnaast volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Een uitdagende functie met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een jong, ambitieus, gezond en dynamisch bedrijf binnen een prettige werkomgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Salariëring vindt plaats op basis van je kennis en ervaring. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en bij gebleken geschiktheid voor onbepaalde tijd.

Premium Healthcare Interventions (PHI)

PHI is een gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) instelling met vestigingen in Limburg en Noord-Brabant. Wij richten ons op de behandeling van cliënten met stemmingsstoornissen, angststoornissen en somatoforme stoornissen. Wij bieden geestelijke gezondheidszorg aan volwassenen, op een wijze die onderscheidend en effectiever is dan het aanbod zoals dat door de traditionele aanbieders wordt verzorgd. Onze behandelresultaten zijn uitstekend!

PHI verleent met passie en grote betrokkenheid - op het gebied van psychische hulp - optimale en specialistische zorg aan haar cliënten. PHI ziet de mens graag als één geheel en vindt het dan ook logisch dat een mens in tijden van ziekte of onbalans ook als één geheel wordt gezien. In de praktijk betekent dit dat er aandacht is voor geest en lichaam, vormgegeven in een gecombineerd, interdisciplinair en modulair behandeltraject, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Wij gaan in de basis standaard uit van het ‘stepped care’ model en de evidence based’ behandelmethodieken die volgens de richtlijnen (Multidisciplinaire richtlijn depressie en multidisciplinaire richtlijn angststoornissen; Trimbos Instituut, 2013, 3e revisie) worden voorgeschreven.

De belangrijkste componenten in dit behandelprogramma zijn gestoeld op de (2e generatie) Cognitieve Gedrags Therapie en de (3e generatie) Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Solliciteren

Direct solliciteren kan via de sollicitatiebutton. We ontvangen graag een cv en motivatiebrief.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan naar 088 – 000 1660 en vraag naar Yvanka Pfeifer (corporate recruiter) of kijk op onze website (www.phi-med.nl).