Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Secretaris Examencommissie (0.8 FTE)

Werkgever:Maastricht University
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Vanwege het vertrek van een van de huidige secretarissen zoekt het Education and Exams Office (EEO) van de Maastricht School of Business and Economics (SBE) 1 secretaris voor de Examencommissie (0.8 FTE)

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

In deze functie bereid je besluiten voor naar aanleiding van door studenten ingediende verzoeken en handelt deze af, zoals vrijstellingsverzoeken, verzoeken om extra toetsen, klachten m.b.t. examens, etc. Als secretaris ben je, samen met je collega-secretarissen, het eerste aanspreekpunt voor de voorzitter van de Examencommissie, de overige leden van de Examencommissie en de examinatoren van SBE. Daarnaast heb je contact met onder andere opleidingscoördinatoren, docenten en je collega’s van het Education and Exams Office.

Een greep uit je werkzaamheden:

  • Je verzorgt de inkomende en uitgaande correspondentie en de verslaglegging van onder meer vrijstellingsaanvragen en fraude- en schikkingsgesprekken. Daarnaast handel je bezwaar- en beroepszaken af.
  • Je bewaakt de (wettelijke) procedures rondom besluitvorming en beleidsontwikkeling, verder ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en toetsen van besluiten en beleid van de Examencommissie.
  • Je checkt en controleert of de regels en richtlijnen van het Onderwijs- en Examenreglement (OER) correct worden toegepast.
  • De maandelijkse vergaderingen van de Examencommissie worden door jou georganiseerd, voorbereid en op een correcte manier vastgelegd.
  • Je levert een bijdrage aan het opstellen van het jaarverslag van de examencommissie, en je draagt zorg voor een correcte archivering.

Functie-eisen

Wie zoeken wij?

Je bent iemand die enthousiast wordt van samenwerken in een multidisciplinair team en graag verantwoordelijkheid neemt. Daarbij ben je service- en oplossingsgericht. Je levert een bijdrage aan het soepeler laten verlopen van de bestaande procedures. Je vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen.

De kwaliteiten waar we naar op zoek zijn sluiten daarbij aan: je bent georganiseerd, houdt focus en bent stressbestendig.

Daarnaast zijn de volgende functie-eisen belangrijk:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Ervaring met wet- en regelgeving en bezwaar- en beroepsprocedures is een pré;
  • Uitstekende kennis van MS Office;
  • Ervaring met en kennis van het SAP/SLCM-systeem of soortgelijke Student Informatie Systemen(SIS) is een pre;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je bent zeer accuraat, klantgericht en flexibel en je hebt een pro-actieve instelling.

Verder is ook een uitstekende samenwerking met collega’s en voorzitter en leden van de Examencommissie van belang. De genoemde kerntaken worden door alle secretarissen verricht waarbij een onderlinge taakverdeling van toepassing is.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd : 1 jaar.

Wij bieden een afwisselende en dynamische baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Je start met een jaarcontract, dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

Verder bieden we je:
  • Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal 9 cao-NU (tussen € 3.098,- en € 4.257,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband);
  • In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing conform CAO Nederlandse Universiteiten;
  • Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan: 232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime dienstverband, een goede pensioenregeling, ouderschapsverlof en CAO à la carte.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever
Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Dankzij de hoge kwaliteit van het onderzoek en onderwijs, maar ook een sterke maatschappelijke oriëntatie, heeft de universiteit in haar korte bestaan een solide reputatie opgebouwd. Ze wordt tot de beste jonge universiteiten ter wereld gerekend.

De Universiteit Maastricht wil een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven. Zij is ervan overtuigd dat ze dat kan bereiken door medewerkers en studenten uit te dagen en te stimuleren om het beste uit henzelf te halen. Door die medewerkers in te zetten voor de werkzaamheden waarin ze het beste tot hun recht komen. En door medewerkers aan te nemen en in dienst te houden die passen bij het profiel en de ambitie van de UM.

Afdeling
SBE Education and Exams Office (EEO)

Het Education and Exams Office bestaat uit diverse teams: Frontoffice/Onderwijsbalie, Team Admissions, Team Onderwijs- en toetsplanning, Team Examens, Team Student & Career Counselors en Team Onderwijs Organisatie.

Het secretariaat van de Examencommissie bestaat uit 5 andere collega’s, onder wie 3 secretarissen. Het team werkt nauw samen met de voorzitter en de leden van de examencommissie. Samen met jouw collega’s draag jij zorg voor een zorgvuldige en tijdige afhandeling van de verzoeken die bij de examencommissie binnen komen.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:

Ellen Nelissen, Deputy Cluster Manager Education and Exams Office,

e-mailadres: ellen.nelissen@maastrichtuniversity.nl

Is deze functie echt iets voor jou? Dan wordt het tijd dat we elkaar ontmoeten!

Solliciteren op deze vacature kan tot uiterlijk 28 mei 2023.

Reageren op deze vacature kan door op de button "solliciteer nu" te klikken. Je komt dan bij de sollicitatieprocedure.