Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Safety & Security Adviseur

Werkgever:Maastricht University
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij dé specialist op het gebied van safety & security en wil je jouw kennis inzetten om een veilige omgeving te creëren voor onze studenten, medewerkers en bezoekers?

Functieomschrijving

De aandacht voor veiligheid groeit, zowel binnen als buiten onze organisatie. We zijn aangekomen bij het juiste momentum voor de doorontwikkeling van onze veiligheidsorganisatie. De Safety & Security Adviseur zal deel uitmaken van een team dat de kans krijgt om gezamenlijk vorm te geven aan deze doorontwikkeling.

Vanwege het aanstaande pensioen van onze huidige Safety & Security adviseur zijn wij op zoek naar een opvolger. In deze functie ben je onderdeel van het servicecentrum Facility Services (FS) en adviseer je over veiligheids-, beveiligings- en brandveiligheidsvraagstukken. Je werkzaamheden zijn zeer divers:

  • Je levert expertise voor de ontwikkeling en instandhouding van het beveiligings- en toegangsbeleid;
  • Je levert een bijdrage aan te nemen technische, bouwkundige en organisatorische beveiligingsmaatregelen binnen de UM-organisatie;
  • Je zorgt voor de naleving van relevante wet- en regelgeving en de vertaling hiervan naar beleid;
  • Je levert binnen de UM-organisatie gevraagd en ongevraagd advies over jouw vakgebied;
  • Je signaleert en rapporteert knel- en verbeterpunten binnen de organisatie die voortkomen uit audits, klachten en incidentmeldingen;
  • Je bent intermediair tussen FS/BHV en de eenheden binnen de UM v.w.b. planning en uitvoering van oefeningen in de gebouwen;
  • Je vervult een adviesrol bij verbouwing en nieuwbouw op het gebied van veiligheid en beveiliging;
  • Je bepaalt welke middelen en maatregelen nodig zijn om de veiligheid bij evenementen en van bezoekers te waarborgen;
  • Je werkt nauw samen met de crisisorganisatie van de Universiteit Maastricht om het beleid te vertalen naar de praktijk;
  • Je speelt een belangrijke rol in het veiligheidsgebouw van de UM waarin alle veiligheidsdomeinen zijn ondergebracht om zo een integrale aanpak te waarborgen;
  • Je bent contactpersoon op je vakgebied voor de hulpdiensten en gemeente;
  • Je draait mee in het bereikbaarheidsrooster als HCO (Hoofd Calamiteiten Organisatie).

Functie-eisen

  • Je beschikt tenminste over een relevante hbo-opleiding (bijvoorbeeld IVK of relevante geüniformeerde hbo-opleiding) en hebt ervaring in een op veiligheid georiënteerde functie;
  • Je hebt ruime ervaring met de inrichting en organisatie van beveiliging in een complexe en dynamische organisatie;
  • Je hebt kennis van en affiniteit met beveiligingstechnieken;
  • Je hebt kennis van processen betreffende beveiliging en veiligheid en van de relevante wet- en regelgeving in je werkgebied;
  • Je bouwt graag mee aan een nog veiligere omgeving voor UM-medewerkers, studenten en bezoekers;
  • Je bent een gedreven persoonlijkheid, sterk in het onderhouden van in- en externe contacten, open en organisatie sensitief. Daarnaast ben je oplossingsgericht en praktisch, een pragmatisch denker en schakel je makkelijk tussen strategisch-, tactisch- en operationeel niveau;
  • Je hebt een breed ontwikkeld professioneel netwerk van kennis binnen jouw domein;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels, in woord en geschrift.

Kernwoorden:Samenwerken stressbestendig conflicthantering besluitvaardig betrokken interculturele sensitiviteit omgevingsbewust

Wat biedt de UM?

Als Safety & Security Adviseur bij Facility Services kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:

  • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 - 11 conform UFO-profiel Arbo- en Milieudeskundige met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €3226,00 en €5929,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). Inaanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 1,0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.?
  • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.?
  • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.?

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier

Universiteit Maastricht

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier

Facility Services

Bij FS werken wij samen met onze partners aan passende en optimale facilitaire dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Een veilige, functionele, inspirerende en duurzame leef-, studie- en werkomgeving, dat is waar wij voor gaan. Een omgeving waar iedereen zich thuis voelt, die verbinding stimuleert en die bijdraagt aan hun mentale, fysieke en sociale gezondheid; een omgeving die het mogelijk maakt om ambities waar te maken in leren, doceren en onderzoeken. Welzijn en duurzaamheid hebben wij hoog in het vaandel staan, gericht op de ondersteuning van de ambitie van de UM om een ‘caring’ universiteit te zijn.

Wij bieden een breed dienstenpakket dat onder andere bestaat uit huisvestingsvoorzieningen en dienstverlening uiteenlopend van catering, schoonmaak en beveiliging tot receptiediensten en inkoop. FS adviseert daarnaast op het vlak van milieu en duurzaamheid, veiligheid en contractmanagement en beheert ook de vastgoedportefeuille van de universiteit.

We hebben een divers aanbod waarbij de focus ligt op: de klantvraag; innovatief inspelen op ontwikkelingen in onze omgeving; samen werken met alle betrokkenen; zichtbaar door communicatie; en continu leren.

Werken bij FS betekent werken in een dynamische organisatie, waar veel uitdagingen, kansen en mogelijkheden liggen. We bieden een prettige werkomgeving met betrokken collega’s; een plezierige informele en resultaatgerichte werkcultuur. Een organisatie waar veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, waar ruimte is voor eigen initiatieven en waar samenwerken, verbinding en open communicatie hoog in het vaandel staan.

Nieuwsgierig?

Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Lizzy van de Pol via l.vandepol@maastrichtuniversity.nl of 06 34178964 voor meer informatie.

Solliciteren?

Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Safety & Security Adviseur? Solliciteer dan nu, uiterlijk 14 april 2024, op deze functie.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats op 18 of 19 april. De tweede gesprekken worden bij voorkeur gehouden op 24 of 25 april.

De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.