Zie jij de volgende stap in jouw carrière in het veld van onderzoeksdata en open-source software? Gedij je goed in een diverse, internationale en interdisciplinaire omgeving? Als je klaar bent om een belangrijke bijdrage te leveren aan een academische gemeenschap, horen we graag van je!
Functieomschrijving
Als Data Steward speel je een centrale rol in het ondersteunen van onderzoekers in Research Data Management (RDM) binnen je faculteit, in dit geval de snelgroeiende en zeer dynamische Faculty of Science and Engineering (FSE). Verder help je bij het ontwikkelen van open-source softwarevaardigheden binnen de UM-onderzoeksgemeenschap. In deze functie werk je nauw samen met onderzoekers en help je hen bij het vergroten van de waarde van hun onderzoeksdata en het versterken van open-source softwarepraktijken. Dit omvat begeleiding bij het verzamelen, beheren en publiceren van data en het geven van trainingen gericht op open-source softwarevaardigheden (bijv. gebruik van command lines, versiebeheer, open-sourcelicenties en reproduceerbare data-analyse). Als onderdeel van het centraal gelegen Data Stewardship Services-team van de Universiteitsbibliotheek werk je samen met collega-Data Stewards en met Research Software Engineers (RSE's) om onderzoekers te helpen de FAIR-principes effectief toe te passen voor gegevens, (open-source) software of andere onderzoeksresultaten.
Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar jou als je complexe dataprincipes en open-sourceconcepten kunt vertalen naar begrijpelijke richtlijnen en trainingen voor een publiek met verschillende niveaus van expertise. Je bent een enthousiaste en coöperatieve professional die gedijt in een teamomgeving, maar evengoed in staat is om initiatief te nemen en zelfstandig te werken. Je bent in staat om de behoeften van onderzoekers, wettelijke vereisten en beleidsambities binnen de faculteit en de organisatie te verbinden.
Wat biedt de UM?
Als Data steward bij Universiteitsbibliotheek kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland. Wij bieden je:
De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier
Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?
Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.
In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.
De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.
Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.
Voor meer informatie over de UM klik hier
Universiteitsbibliotheek
Supporting your academic goals, daar staan we als Universiteitsbibliotheek voor. We staan nauw in verbinding met de academische wereld en zijn binnen deze community cruciaal voor student, docent en onderzoeker in de digitale transitie. We dragen bij aan het UM Open Science beleid, dé beweging die de impact van de wetenschap nog meer vergroot, door onze service te richten op het openstellen en transparant maken van wetenschappelijke informatie. De UB is ook zelf volop in ontwikkeling en dit biedt onze professionals alle ruimte om hun ondernemerschap te tonen en mee te groeien. Dit doen we met een zeer gedreven en heel collegiaal team waarbij aandacht is voor ieders wellbeing. Kom jij deel uitmaken van dit team?
Wil je eerst meer weten over de dienstverlening van de UB, bekijk dan onze video Of neem een kijkje op de websiteen ontdek onze informatie- en dienstverlening.
Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met
Mariëlle Prevoo (Afdelingsmanager Research Support & Development) marielle.prevoo@maastrichtuniversity.nl of 06-42517028.
Pedro Hernández Serrano (Coordinator Data Stewardship Services) p.hernandezserrano@maastrichtuniversity.nl or 06-40796943.
Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe?data steward? Solliciteer dan nu, uiterlijk 9 februari, op deze functie.
De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats op 17 februari.
Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.