Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Opvang

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

We zijn allemaal maar mensen. Jij als Begeleider weet dit en staat je kwetsbare medemens bij in tijden van nood. Samen werken jullie naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid en als de deelnemer (cliënt) dan uitstroomt naar een eigen plekje, dan is het doel bereikt en draag je dit de rest van je leven met je mee.

Wat ga je doen?

De maatschappelijke opvang het Gasthuis in Heerlen is er voor de kwetsbare mensen in regio Zuid-Limburg, mensen zonder uitzicht en die geen kant op kunnen. Dit zijn dak- en thuisloze mensen die vaak kampen met een verslaving en psychiatrische problematiek. De opvang heeft plek voor maximaal 30 deelnemers (cliënten) en voorziet hen van een eigen kamer en de eerste levensbehoeften.

Als Persoonlijk Begeleider begeleid jij de deelnemers vanaf het moment dat zij de opvang binnenstappen en hun nieuwe leven begint. Dit geeft niet alleen veel voldoening, maar vormt ook de basis voor het opbouwen van een persoonlijke band. Samen maken jullie kleine stapjes en “timmeren jullie aan de weg” die leidt naar zelfredzaamheid en het uiteindelijke doel: doorstromen naar een eigen woonruimte of een andere zorgaanbieder. Dit alles doe je niet alleen. Je werkt samen met een gedreven team dat zich volledig inzet voor de kwetsbare medemens. Het team is divers, met veel verschillende persoonlijkheden en specialisaties. Hierdoor gaan professionaliteit en (werk)plezier hand in hand, wat zorgt voor een fijne en gezellige sfeer. Als Persoonlijk Begeleider houd jij je voornamelijk bezig met:

  • Het creëren van een veilig en vertrouwd leefklimaat.
  • Het herstel van het gewone leven van de deelnemers.
  • Het stimuleren en activeren van deelnemers tot een zinvolle dag- en tijdsbesteding.

Een actieve rol in het teamoverleg en het leveren van input om zo specifiek mogelijk uit te kristalliseren wat de individuele deelnemer nodig heeft.

Dit ben jij

Niet alleen zijn onze deelnemers erbij gebaat, maar ook zetten wij jou volledig in je kracht als je beschikt over het volgende:

  • Je hebt een relevante Mbo-opleiding afgerond (SPW, MMZ, MWD, Persoonlijk Begeleider etc).
  • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met onze multiproblem doelgroep met o.a. psychiatrische, justitiële en verslavingsachtergronden.
  • Je staat stevig in je schoenen en kunt zelfstandig én in teamverband werken.


Je bent christen (katholiek, protestant of anders) en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op

www.legerdesheils.nl/identiteit

.

Dit bieden wij

Ben jij dé match voor deze functie, dan haal jij veel plezier en voldoening uit het werken met de deelnemers, de samenwerking met collega’s, de belevenis van de locatie en de professionele uitdaging die deze functie met zich meebrengt. Verder krijg je:

  • Een contract voor 24-32 uur per week.
  • Een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract.
  • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 6 van de cao Sociaal Werk (€ 2.375,- tot 3.399,- o.b.v. 36 uur).
  • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Onze Maatschappelijke Opvang aan de Gasthuistraat in Heerlen staat klaar voor dak- en thuisloze mensen uit de regio die behoefte hebben aan een praatje, een warme maaltijd of andere faciliteiten. Als mensen nergens anders meer terecht kunnen, dan zijn ze bij ons welkom voor nieuwe kansen. We leggen graag persoonlijk contact om te zien wat er in hun leven speelt en hoe wij mogelijk een helpende hand zouden kunnen zijn. We worden er blij van als iemand via ons een passende zorgoplossing vindt.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden, dus wacht niet te lang met reageren. Dat kan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan Maria Leunissen (Afdelingsmanager MO Het Gasthuis) op telefoonnummer 06 – 25765035.

Acquisitie? Nee, bedankt!