Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Mbo-begeleider nachtzorg Domus+ Vrieheide

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Weer eens iets anders, de nacht in! Dynamisch, spontaan, misschien wel een klein beetje spannend en vooral ook heel belangrijk. Want als Begeleider in de Nachtzorg ben jij het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers die de slaap niet kunnen vatten en behoud jij het overzicht. Voor Domus+ Vrieheide is het Leger des Heils op zoek naar een Mbo-Begeleider voor de Nachtzorg. Ben jij dus klaar voor een uitdagende baan, waar je veel voldoening voor terug krijgt? Solliciteer dan snel!

Wat ga je doen?

Vrieheide is een beschermde woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking, meestal in combinatie met psychiatrische problematiek en/of middelengebruik. Onze deelnemers, die veelal nergens anders terecht kunnen bieden wij een thuis. We werken met een dagprogramma, maar in de praktijk loopt de dag toch altijd anders dan je van tevoren denkt. Dat betekent dat je ter plekke prioriteiten moet stellen en snel moet kunnen schakelen. Wij hebben twee aangrenzende woonvoorzieningen waar onze deelnemers wonen. We werken vanuit de herstel gerichte methodiek. We sluiten aan bij de mogelijkheden van de deelnemer en we helpen hen een stabiel en prettige thuissituatie te geven. Om hun dromen te verwezenlijken zoeken wij aansluiting op hun individuele talenten.

In de nacht werk je altijd met twee medewerkers op locatie. Werktijden zijn van 23:00 tot 07:00 uur. We werken met een zelfroosteren systeem. Jij kunt dus je rooster zelf inplannen (via inplanning). We vragen wel de bereidheid om een enkele keer ook een dienst overdag mee te werken. Er worden ochtend-, tussen- en avonddiensten gewerkt. In de nachten ben je onder andere bezig met het creëren van een rustige omgeving zodat de deelnemers een goed dag- en nachtritme hebben. Je zorgt dat de afspraken die gelden in de nachten worden nageleefd. Je biedt ondersteuning aan de deelnemer als de deelnemer zich bijvoorbeeld niet goed voelt, of onrust ervaart. Hierbij is het van belang dat jij je in kan leven in de situatie en dat de deelnemer zich gehoord voelt door jou. Verder zijn er in de nachten een aantal administratieve taken en schoonmaakwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Dit ben jij

Ons team én onze bewoners zoeken deze dingen in jou:

  • Je hebt minimaal een relevant Mbo4-diploma (SPW, MMZ, Mbo-V, etc).
  • Je werkt op basis van presentie en gelijkwaardigheid aan het opbouwen van een vertrouwensband met de bewoner.
  • Je hebt affiniteit en ervaring met onze doelgroep.
  • Je steekt graag je handen uit de mouwen en ziet overal werk liggen.
  • Je werkt de-escalerend, aangezien er soms (verbale) agressie kan voorkomen.
  • Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

Dit bieden wij

Behalve veel voldoening kun jij ook rekenen op:

  • Onderdeel uitmaken van een hardwerkend, jong en gezellig team.
  • Een contract voor 16-22 uur per week.
  • Een overeenkomst voor een jaar met de intentie deze te verlengen.
  • ORT, voor de bijbehorende onregelmatige diensten (altijd 8-uurs diensten).
  • Frequentie van nachten in overleg; bijvoorbeeld 2 vaste nachten per week of 2 blokjes van 4 á 5 diensten per maand mogelijk.
  • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 6 van de cao Sociaal Werk (€ 2.375,- tot 3.399,- o.b.v. 36 uur).
  • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Domus+ Vrieheide biedt een thuis aan volwassenen die een licht verstandelijke beperking hebben, actief middelen gebruiken én psychiatrische klachten hebben. Vaak hebben of hadden ze een relatie met justitie en kunnen ze nergens anders meer terecht. Inmiddels worden er 29 deelnemers begeleidt vanuit twee (aangrenzende) woonvoorzieningen. Ons team werkt in eerste instantie aan stabilisatie van de situatie en van hun gebruik. Vervolgens kijken we vanuit mogelijkheden i.p.v. beperkingen naar nieuwe doelen: soms is dat herstel van gebruik en soms het aanleren van woonvaardigheden of het toewerken naar een zinvolle dag-invulling. We passen de hulpverlening aan op de zorgvraag met als doel dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden, dus wacht niet te lang met reageren. Reageer dus snel via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met Kenneth Ottenhoff (Recruiter) via 06-15162110. Nadat wij je sollicitatie hebben ontvangen, nemen we binnen een aantal dagen contact met je op. Een meeloopdag op onze locatie is onderdeel van de procedure.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie? Nee, bedankt!