Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Afdelingsmanager beschermd wonen LVB

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Heerlen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Gaat jouw hart ook sneller kloppen als je leiding mag geven aan een team die mensen met triple problematiek begeleiden? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Je geeft leiding aan onze beschermd wonen locatie in Heerlen. Hier wonen 29 deelnemers (zo noemen we onze bewoners) die begeleiding, behandeling en zorg krijgen van 22 medewerkers. De locatie is opgesplitst in 2 woonvoorzieningen en een intramurale dagbestedingsplek op het terrein. Daarnaast is er gestart met de pilot ambulant-vg.

Als afdelingsmanager wordt de dagelijkse leiding van deze locatie aan jou toevertrouwd. Denk hierbij aan:

  • Dagelijkse leiding aan team van 22 medewerkers;
  • Contacten, overleggen met collega’s van het Bedrijfsbureau waaronder HR, Facilitaire ondersteuning, bureau trajectmanagement en financiën;
  • Representatie richting buurtbewoners, politie en gemeentelijke overheid;
  • Personeelsplanning, ziekteverzuim;


Je toont stevig leiderschap waar nodig, bijvoorbeeld bij escalaties vanuit bewoners, en weet wat dienend leiderschap richting je zelfredzame team betekent. Je team staat er goed voor qua samenwerking en professionaliteit en ontwikkelt zich voortdurend.

Binnen de regio heb je regelmatig overleg en contact met je leidinggevende/regiomanager en collega- afdelingsmanagers.

Naast deze overleggen komen er vanuit de breedte van de organisatie interessante projecten voorbij. Afhankelijk van jouw ruimte, interesse en expertise zijn hier leuke uitdagingen beschikbaar.

Dit ben jij

Je hebt ruime ervaring opgedaan in de zorg, gecombineerd met het leiding geven aan een team. Als je hebt gewerkt met Licht Verstandelijk Beperkten zien we dat als een pré.

Je herkent je verder in het volgende:

  • Een relevant hbo diploma op zak (zorg/social work);
  • Kennis van, affiniteit met, onze doelgroep: Mensen met een Triple problematiek is een pré;
  • Affiniteit met onze doelgroep;
  • Je staat stevig in je schoenen;
  • Je bent dienend in je leiderschapsstijl.

Je bent christen (katholiek, protestant of anders) en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.

Dit bieden wij

Werken bij het Leger des Heils is werken met betekenis voor anderen. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:

  • Een contract voor 32-36 uur per week (uren zijn bespreekbaar).
  • Een overeenkomst voor de duur van 12 maanden, met de intentie deze te verlengen.
  • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 10 van de cao Sociaal Werk (€3.343,- tot €4.927,- o.b.v. 36 uur).
  • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist (vanaf 10,9 km) en een kilometervergoeding van maximaal € 179,57 netto per maand als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen).
  • 170 verlofuren per jaar (o.b.v. fulltime) en je hebt recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt (afhankelijk van je leeftijd).
  • Een Individueel Keuzebudget incl. 13e maand (o.a. vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%).
  • Loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid).
  • Een prima mobiliteitsregeling.
  • Goede pensioenregeling via PFZW.
  • Een jaarlijks sportbudget.
  • De mogelijkheid tot deskundigheidsbevordering.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.500 professionals en 13.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Het leger des Heils heeft, verspreid over het land 25 woonvoorzieningen. Zo een woonvoorziening noemen we “Domus”. Als er bij de bewoners naast verslavingsproblematiek en psychiatrische problematiek ook sprake is van een Licht Verstandelijke Beperking spreken we van een “Domus+”.

Jouw werkplek, Vrieheide in Heerlen, is zo een Domus+. Het is een thuis voor 29 volwassen deelnemers. Deze doelgroep vraagt bijzondere kwaliteiten van hulpverleners. Vaak hebben mensen een relatie met justitie of hebben zij deze gehad. Voor hen is nergens anders meer plek. Vanuit 2 woonvoorzieningen werken hulpverleners met deelnemers aan stabilisatie van de situatie en het middelengebruik. We denken in mogelijkheden en stellen nieuwe doelen. We leveren maatwerk voor elke deelnemer met als doel zo zelfstandig mogelijk meedoen in de samenleving.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel met Diana van Dijk, regiomanager. Zij staat je graag te woord via 06 - 25 76 50 65

Na jouw sollicitatie en onze bevestigingsmail nemen we binnen twee werkdagen even contact met je op.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten een streepje voor.