Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Systeemtherapeut - Gastenhof Sittard

Werkgever:Koraal
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Als mensen met elkaar samenleven, bijvoorbeeld in een gezin, vormen ze ‘een systeem’. Maar dat systeem kan ook weleens minder goed werken. Daar heeft iedereen dan last van. Daarom werk je in Systeemtherapie mét elkaar. Als we bij de poli(kliniek) van Gastenhof S ysteemtherapie inzetten, dan betekent dit dat we mensen die voor de jeugdige belangrijk zijn, betrekken bij de therapie.

Voor de polikliniek van Gastenhof zoeken we een enthousiaste en betrokken collega voor de functie van Systeemtherapeut. Een uitdagende en boeiende functie!

Over de functie

De werkzaamheden van de Systeemtherapeut in de polikliniek richten zich op poliklinische en ambulante hulpverlening, en waar nodig tevens op de Gastenhof locaties van Koraal. Voor deze vacature zal de Systeemtherapeut hoofdzakelijk poliklinisch ingezet worden. De inzet is voornamelijk gericht op de regio’s Noord-/Midden-Limburg en Maastricht Heuvelland Westelijke Mijnstreek.

De Systeemtherapeut verricht systeemtherapeutisch onderzoek, diagnostiek en behandeling.

De behandelaar heeft de volgende hoofdtaken:

 • Je stelt op basis van onderzoek en diagnostiek een therapeutisch behandelplan op en voert dit uit.
 • Je participeert in cliëntbesprekingen en adviseert en informeert regiebehandelaren en leden van het team, vanuit het eigen vakgebied inzake de behandeling.
 • Je draagt zorg voor de verslaglegging van de behandelgegevens.
 • Je ondersteunt andere disciplines om in hun vakgebied ook vanuit een systemisch kader te kunnen werken.
 • Je participeert als lid van het multidisciplinair team.
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkelingen in de organisatie gericht op invulling van de jeugdzorg.

Over Gastenhof

Gastenhof is het orthopedagogisch behandelcentrum van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal regio’s biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren in de leeftijd van 4 tot 21 jaar met een (licht) verstandelijke beperking, gecombineerd met complexe gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek zowel poliklinisch, ambulant als klinisch

De polikliniek, met standplaats Sittard, richt zich op het beantwoorden van hulpvragen van jeugdigen, ouders, verzorgers en verwijzende instanties. Het gaat hierbij om multidisciplinaire diagnostiek, observatie, advisering, behandeling, voorlichting en consultatie in situaties waar - na een reeks van ambulante en/of klinische interventies - de opvoeding en/of hulpverlening zijn vastgelopen. Bij poliklinische behandeling woont de jeugdige thuis of binnen een behandelgroep en krijgt thuis, op de polikliniek of een van de andere GHF locaties hulp. Het uitgangspunt is: zo kort als mogelijk en zo lang als nodig.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en dynamische werkomgeving! Je komt in een team met bevlogen collega’s die vanuit verschillende expertises de behandeling vormgeven. Je krijgt alle ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.

 • Het salaris voor deze functie is conform CAO Gehandicaptenzorg.
 • Het betreft een dienstverband van 36 uur per week. Wil je minder uren werken, dan is dit bespreekbaar.
 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering (8,33%) en ORT-vergoeding.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wat vragen wij van jou?

Een enthousiaste en betrokken collega die makkelijk de verbinding maak met onze jeugdigen en collega's. Je durft buiten de kaders te denken en handelen, en bent daarbij creatief en innovatief. Belangrijk isdat je doet wat je zegt, en zegt wat je doet.Je bent in staat om vanuit oprechte aandacht en betrokkenheid en in samenwerking met jeugdigen en hun vertegenwoordigers de complexiteit van alledag begrijpelijk en eenvoudiger te maken. Dit vraagt om creativiteit en lef!

Daarbij toon je initiatief, doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid, waarbij je klant- en servicegerichtheid niet uit het oog verliest. Je staat stevig in je schoenen en kunt goed zelfstandig werken.

Daarnaast beschik jij over:
 • Een WO diploma, aangevuld met een erkende opleiding Systeemtherapie.
 • Registratie als lid van de beroepsvereniging, bij voorkeur bij de NVRG / NAP.
 • Kennis van psychologie en psychopathologie.
 • Aantoonbare ervaring in de jeugdzorg en met de doelgroep LVB.
 • Kennis van bijkomende psychiatrische problematieken.
 • Eigen vervoer.
Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Liesbet Biesmans of Judith Alders (Teammanager) via telefoonnummer +31 46 477 5290

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren

Spreek deze uitdagende functie je aan?Reageer dan snel en stuur ons je cv en motivatiebrief via de sollicitatielink.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang bij de invulling van de vacatures.