Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Groepsbegeleider LVB Jongeren – Gastenhof

Werkgever:Koraal
Plaats:Urmond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor de zeer intensieve behandelsetting Gastenhof Urmond zoeken we een enthousiaste groepsbegeleider voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek en gedragsmoeilijkheden. Je werkt in vast team op een woning. Je kunt hier groeien als groepsbegeleider, maar ook als team. De jongeren hechten waarde aan bekende gezichten die voor hun klaar staan. Veiligheid en samen reguleren zijn belangrijke thema’s voor de jongeren. Je krijgt de kans om als persoonlijk begeleider van een of twee jongere(n) aan de slag te gaan en voor hen het verschil te maken.

Ben jij in staat om snel te switchen tussen de verschillende rollen die je hebt bij deze dynamische doelgroep? Dan ben jij diegene die wij zoeken!

Over de functie

Kinderen, jongeren en gezinnen die bij Gastenhof komen, hebben ernstige en complexe zorgvragen. Gedragsproblemen, opvoedingsmoeilijkheden en/of een onvolledig gezin spelen vaak een rol. Onze jongeren komen uit een crisissituatie, wij bieden ze een stabiele basis. Gastenhof zoekt een groepsbegeleider die jongeren van 12 tot 21 jaar met psychische- en gedragsproblemen begeleiden en behandelen.

Als groepsbegeleider ben jij verantwoordelijk voor het creëren van een veilige sfeer waarbij de ontwikkeling van de jongeren voorop staat. In je werk stem je continu af op de behoefte van de jongeren en hun omgeving. Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent als het ware opvoeder, coach en vraagbaak. Je bent iemand die een gezellige sfeer weet te creëren, maar ook iemand die snel kan omschakelen van rol. Dat je planning er opeens anders uit kan zien vind jij geen probleem. Je kunt door gedrag heen kijken; als onze jongeren ‘Flikker op!’ roepen, hoor je eigenlijk ‘Niet gaan! Ik heb je hulp nodig.’ Door creatief te denken weet jij om te gaan met moeilijke situaties en een dag invulling te verzorgen. Het doel is om samen met de jongeren toe te werken naar een voor hun passend perspectief, dit doe je op basis van een individueel behandelplan. Daarnaast werk je samen met de jongeren aan het verbeteren en/of oplossen van gedragsproblemen.

Werken op een groep is iedere dag anders. Veiligheid en samen reguleren zijn belangrijke thema’s voor de jongeren. Omdat dit soms lastig voor hen is, vragen we iemand die stevig in zijn schoenen staat, iemand die er ook op de moeilijkste, boze en verdrietige momenten is. Kun jij bij deze dynamische doelgroep snel schakelen van je rol als begeleider naar de rol van opvoeder, coach en vraagbraak, terwijl je vaak ook nog fietsenmaker, nagelstyliste, gamer, relatietherapeut én ICT-er bent?

Over de locatie en woning 

Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Voor meer info over onze locaties verwijzen we je graag naar onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/gastenhof

Je gaat werken in ons team van Raadhuisstraat 15A in Urmond. Binnen deze woning verblijven 9 jongeren die de behoefte hebben aan bescherming en waar we steeds op zoek zijn naar wat kunnen ze zelf beslissen en waar hebben ze bescherming bij nodig. De jongeren met een licht verstandelijke beperking als gemene deler, hebben daarnaast zoal te maken met hechtingsproblematiek en ASS en ontvangen op deze groep perspectiefgerichte zorg op maat. Samen werken wij aan het vergroten van eigenwaarde en veerkracht, dit zorgt mede voor groei in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Wie zijn je collega’s?

Als groepsbegeleider ontmoet je verschillende, enthousiaste, gedreven en gezellige teams op de locatie met passie voor onze jeugd. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar hebben ook aandacht voor elkaar. Dus als je ook van een kop koffie met wat lekkers houdt zijn we er ook. We zijn op zoek naar een begeleider die samen met ons werkt aan een goed leven voor onze cliënten. Iemand waar cliënten op kunnen vertrouwen en waarbij ze zich veilig en geborgen voelen.


Jongeren aan het woord

“We vinden het prettig als je gezellig aanwezig, duidelijk en voorspelbaar bent. Daarbij hebben we het ook nodig dat je individuele gesprekken met ons voert en ons helpt in het maken van de voor ons moeilijke en belangrijke keuzes die ons helpen bij het vergroten van onze zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het is belangrijk dat jij als begeleider mij goed kunt ‘zien’.”

“We hebben graag groepsleiders die lief, aardig en behulpzaam zijn, maar ook zeggen hoe het echt is (direct zijn). We vinden humor belangrijk. Ze moeten me beschermen als het nodig is en weten hoe ik ben en wat ik nodig heb.”

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. Om je start goed te laten verlopen, wordt er een buddy aangewezen die je gevraagd en ongevraagd op weg helpt.

En verder…

  • Salaris : Arbeidsvoorwaarden en salariëring volgens de CAO Gehandicaptenzorg afhankelijk van je opleiding en werkervaring, een HBO functie (groepsbegeleider) in FWG 45 (minimaal 2381 en max 3452). Een MBO functie (Junior Groepsbegeleider) wordt ingeschaald in FWG 40 (min 2236 en max 3154)
  • Contract: Een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Contracturen : 20 uur per week.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden:  een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
  • Koraal Vitaal:  Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan. Dit is te vinden op intranet wanneer je in dienst komt.
  • Ontwikkeling:  Doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod (o.a. weerbaarheid en agressie en we gaan dit jaar starten met Trauma Informed Care).
Wat vragen wij van jou?  

Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de jongeren en weet rustig maar snel te schakelen tussen diverse (soms ook complexe) zorgvragen. Je durft om hulp te vragen waar nodig en kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen. Jouw klik met onze jongeren en je passie voor het vak zijn voor ons het belangrijkst!

Daarnaast:
  • Een afgeronde, relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek) en een SKJ-registratie is een vereiste.

    Ben je in het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ registratie, dan zullen we samen met jou gaan onderzoeken hoe dat geregeld kan worden. Mocht je op basis van je kennis en ervaring (ondanks ontbrekende registratie) in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan maken we om te kunnen starten aanvullende afspraken over je inwerkprogramma, praktijkprogramma (aanvullende scholing) en supervisie. Afspraken die je op termijn kunnen ondersteunen bij registratie in het SKJ register.
  • Mocht je op basis van kennis en ervaring niet direct in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan bieden we je de functie van Junior Groepsleider aan, met de daarbij behorende salarisindeling (FWG 40). Aansluitend maken we afspraken hoe je naar de functie kunt toegroeien inclusief een traject richting SKJ registratie.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jolieke van den Brink (teamleider) via +31 6 13721634.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

Reageren

Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan snel en stuur ons je cv en motivatiebrief vóór 6 april 2023 via de sollicitatielink. Vertel ons in je motivatie waarom jij onze nieuwe collega wil worden!