Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Groepsbegeleider LVB Jongeren (regulier en Flex)- Gastenhof Urmond

Werkgever:Koraal
Plaats:Urmond

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor de zeer intensieve behandelsetting Gastenhof Urmond zoeken we een enthousiaste Groepsbegeleider voor jongeren met een licht verstandelijke beperking of adaptieve problemen, psychiatrische problematiek en gedragsmoeilijkheden.

Je werkt in een vast team, of bent als flex inzetbaar in diverse teams op een woning. Je kunt hier groeien als groepsbegeleider, maar ook als team. De jongeren hechten waarde aan bekende gezichten die voor hun klaar staan. Je krijgt de kans om als persoonlijk begeleider van een of twee jongere(n) aan de slag te gaan en voor hen het verschil te maken.

Wil jij gewoon doen waar je goed in bent? Maak dan kennis met de functie Groepsbegeleider LVB Jongeren bij Gastenhof Urmond!

Over de functie

Kinderen, jongeren en gezinnen die bij Gastenhof komen, hebben ernstige en complexe zorgvragen. Gedragsproblemen, opvoedingsmoeilijkheden en/of een onvolledig gezin, spelen vaak een rol. Onze jongeren komen uit een crisissituatie, wij bieden ze een stabiele basis. Gastenhof zoekt een Groepsleider voor de begeleiding en behandeling van jongeren van 12 tot 21 jaar met psychische- en/of gedragsproblemen.

Als groepsbegeleider ben jij verantwoordelijk voor het creëren van een veilige sfeer waarbij de ontwikkeling van de jongeren voorop staat. In je werk stem je continu af op de behoefte van de jongeren en hun omgeving. Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent opvoeder, coach en vraagbaak. Je bent iemand die een gezellige sfeer weet te creëren. Dat je planning er opeens anders uit kan zien, vind jij geen probleem. Je kunt door gedrag heen kijken; als onze jongeren ‘Flikker op!’ roepen, hoor je eigenlijk ‘Niet gaan! Ik heb je hulp nodig.’ Door creatief te denken weet jij om te gaan moet moeilijke situaties en de jongeren te ondersteunen bij hun dag invulling. Samen met ouders, de jongeren en een multidisciplinair team, werk je, op basis van een individueel behandelplan, naar een voor hen passend perspectief. Daarnaast zoek je naar mogelijkheden om gedragsproblemen te verbeteren en/of op te lossen.

Werken op een groep is iedere dag anders. Veiligheid en samen reguleren zijn belangrijke thema’s voor de jongeren. Omdat dit soms lastig voor hen is, vragen we iemand die stevig in zijn schoenen staat, iemand die er ook op de moeilijkste, boze en verdrietige momenten is. Kun jij bij deze dynamische doelgroep snel schakelen van je rol als begeleider naar de rol van opvoeder, coach en vraagbraak, terwijl je vaak ook nog fietsenmaker, nagelstyliste, gamer, relatietherapeut én ICT-er bent?

Wie zijn je collega’s?

Als groepsbegeleider ontmoet je verschillende, enthousiaste, gedreven en gezellige teams op de locatie met passie voor onze jeugd. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar hebben ook aandacht voor elkaar. Dus als er koffie met wat lekkers is: wij zijn erbij. We zijn op zoek naar een begeleider die samen met ons werkt aan een goed leven voor onze cliënten. Iemand waar cliënten op kunnen vertrouwen en waarbij ze zich veilig en geborgen voelen.

Lees op onze website de ervaringen van onze collega's die werken binnen de Jeugdhulp bij Koraal: https://www.injekrachtbijkoraal.nl/krachtige-verhalen

Jongeren aan het woord

“We vinden het prettig als je gezellig aanwezig, duidelijk en voorspelbaar bent. Daarbij hebben we het ook nodig dat je individuele gesprekken met ons voert en ons helpt in het maken van de voor ons moeilijke en belangrijke keuzes die ons helpen bij het vergroten van onze zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het is belangrijk dat jij als begeleider mij goed kunt ‘zien’.”

“We hebben graag groepsbegeleiders die lief, aardig en behulpzaam zijn, maar ook zeggen hoe het echt is (direct zijn). We vinden humor belangrijk. Ze moeten me beschermen als het nodig is en weten hoe ik ben en wat ik nodig heb.”

Over de locatie en woning 

Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Voor meer info over onze locaties verwijzen we je graag naar onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/gastenhof

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. Om je start goed te laten verlopen, wordt er een buddy aangewezen die je gevraagd en ongevraagd op weg helpt.

En verder…

 • Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring volgens de CAO Gehandicaptenzorg afhankelijk van je opleiding en werkervaring, een HBO functie (groepsbegeleider) in FWG 45 (minimaal 2381 en max 3452). Een MBO functie (Junior Groepsbegeleider) wordt ingeschaald in FWG 40 (min 2236 en max 3154)
 • Contract: Een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Uren/rooster: We kunnen verschillende mogelijkheden aanbieden (ook Flex), variërend 32 tot 36 uur per week. Een basisrooster dat in samenspraak gemaakt wordt en waarin jij je voorkeuren aan mag geven, zodat jij je werk goed kunt combineren met je privéleven.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
 • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan. Dit is te vinden op intranet wanneer je in dienst komt.
 • Ontwikkeling: Doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod (o.a. weerbaarheid en agressie en we gaan dit jaar starten met Trauma Informed Care).

Wat vragen wij van jou?

Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de jongeren en weet rustig maar snel te schakelen tussen diverse (soms ook complexe) zorgvragen. Je durft om hulp te vragen waar nodig en kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen.

Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden. Als vanzelfsprekend handel je in het belang van de cliënten en hun verwanten. Je bent bereid op onregelmatige tijden te werken (ochtend-, dag- en avonddiensten). Bij voorkeur beschik je over rijbewijs en auto. Je wilt je graag blijven ontwikkelen en bent bereid cursussen te volgen.

Jouw klik met onze jongeren en je passie voor het vak zijn voor ons het belangrijkst!

En verder…
 • Een afgeronde relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek).
 • Heb je een MBO opleiding afgerond? En je komt op basis van kennis en ervaring niet direct in aanmerking voor de aangeboden functie, dan bieden we je de functie van Junior Groepsleider aan, met de daarbij behorende salarisindeling (FWG 40). Aansluitend maken we afspraken hoe je naar de HBO functie kunt toegroeien inclusief een traject richting SKJ-registratie.
 • Een SKJ-registratie is een vereiste.
 • Ben je in het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ-registratie, dan zullen we samen met jou gaan onderzoeken hoe dat geregeld kan worden. Mocht je wel op basis van je kennis en ervaring in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan maken we om te kunnen starten aanvullende afspraken over je inwerkprogramma, praktijkprogramma (aanvullende scholing) en supervisie. Afspraken die je op termijn kunnen ondersteunen bij registratie in het SKJ-register.
 • Je kunt intensieve, individuele begeleiding bieden zonder het totale overzicht te verliezen.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jolieke van den Brink (Teamleider) via telefoonnummer +31 6 13721634

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren

Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan snel en stuur ons je cv en motivatiebrief via de sollicitatielink.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang bij de invulling van de vacatures.