Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Psycholoog Leefstijl en Vitaliteit (starter)

Werkgever:Het Rughuis
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor onze locatie in Sittard zijn we op zoek naar een recentelijk afgestudeerde psycholoog.

Wij bieden een unieke behandelfunctie aan voor beginnend psychologen. Naast het opdoen van werkervaring onder intensieve begeleiding van ervaren behandelaren zul je middels een intern postacademisch opleidingsprogramma worden klaargestoomd tot behandelend psycholoog met specifieke aandacht voor Leefstijl & Vitaliteit. Het opleidingsprogramma bestaat onder andere uit de cursus motivational interviewing, de basiscursus CGT, ACT, praktijkgerichte psychosomatiek en leefstijlgeneeskunde.

Wat ga je doen?

De psycholoog Leefstijl en Vitaliteit vormt samen met de psycholoog Cognitieve Gedragstherapie, psycholoog Psychosomatiek en de fysiotherapeut het interdisciplinaire behandelteam. Het behandelteam werkt onder supervisie van één of meerdere regiebehandelaren (klinisch psycholoog, psychotherapeut en/of GZ-psycholoog). Binnen het unieke behandelprogramma houdt de psycholoog Leefstijl en Vitaliteit zich bezig met leefstijlthema’s zoals structuur, dagindeling, slaap, voeding en beweging.


Samen met je collega behandelaren stel je aan de hand van behandeldoelen het behandelplan vast, monitor je de voortgang en stelt gezamenlijk het behandelplan bij daar waar dat van toepassing is. Je zorgt voor de juiste verslaglegging in ons elektronisch patiëntendossier. Eens per week neem je deel aan het multidisciplinaire overleg samen met het gehele team (zo’n 25 behandelaren).

Gedurende het behandeltraject wordt de voortgang van onze cliënten gemonitord. Jij bent verantwoordelijk voor de klinimetrie bij aanvang, tussentijds en aan het einde van het behandelprogramma.

Naast het interne standaard opleidingsprogramma, wordt ook aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo heb je op regelmatige basis werkbegeleiding, supervisie- en intervisie. We bieden je uiteraard ook de mogelijkheid tot het behalen van BAPD of LOGO-verklaring.

Wat vragen wij van jou?

  • Een (bijna) afgeronde MSc. in de psychologie, zoals Klinische Psychologie, Neuropsychologie, Medische Psychologie, Gezondheidszorgpsychologie, Mental Health en vergelijkbaar.
  • Affiniteit met onze doelgroep, een passende stage is een pré.
  • Flexibele en leergierige houding; we investeren immers in elkaar.
  • Een beschikbaarheid van 36 uur per week.


Wat bieden wij?

  • Een mooie start van jouw carrière als behandelaar, door middel van intensieve begeleiding, cursusdagen en een fijne werkplek. Cursusgeld, begeleiding en materiaal worden door ons gefinancierd.
  • Digital Therapeutics is de toekomst en wij spelen hier met deze functie al vroegtijdig op in.
  • Een jaarcontract met een 36-urige werkweek.
  • Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Het Rughuis

Het Rughuis is een specialistische GGZ-instelling en biedt mensen die lijden aan chronische rug-, bekken- en/of nekpijn een op gedragswetenschap gebaseerd innovatief en effectief behandelprogramma aan. Een op het individu afgestemd interdisciplinair behandelplan, gericht op zowel lichaam als geest, wordt vastgesteld. In 6 maanden tijd wordt toegewerkt naar het realiseren van de behandeldoelen. Het behandelresultaat wordt geborgd door via eHealth aandacht te schenken aan een duurzaamheidsthema. De interdisciplinaire teams bestaan uit een psycholoog cognitieve gedragstherapie, een psycholoog psychosomatiek, een psycholoog leefstijl & vitaliteit, een fysiotherapeut en een regiebehandelaar.

Het Rughuis kent inmiddels 6 vestigingen welke te vinden zijn in Capelle aan de IJssel, Eindhoven, Nijmegen, Roermond, Sittard en Kerkrade.

Solliciteren

Direct solliciteren kan via de sollicitatiebutton. We ontvangen graag een cv en motivatiebrief. We starten per voorkeur per 1-2-2021 met een geschikte kandidaat, eerder mag ook.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan naar 088 – 000 1660 en vraag naar Mandy van Mulken of kijk op onze website (www.hetrughuis.nl).