Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: (Junior) Medewerker Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Werkgever:Gemeente Stein
Plaats:Stein

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Een flexibele en slanke organisatie die gericht is op samenwerking. En waarin mens en organisatie kwantitatief en kwalitatief op orde zijn om de taken van nu en in de toekomst optimaal uit te voeren. Om dit te bereiken, bouwt de gemeente Stein aan een moderne en professionele organisatie. Hierin worden systemen, instrumenten en de organisatiecultuur afgestemd op de visie op de nieuwe organisatie. Onderlinge samenwerking vormt de basis voor goede dienstverlening richting inwoners en bedrijven van de gemeente Stein. Een volwassen organisatie waar je graag in wilt werken. Een gemeente waar je trots op bent!

Om ons hierin te ondersteunen zijn we voor ons team VTH, onderdeel van de afdeling Dienstverlening, op zoek naar een geschikte kandidaat voor de structurele functie van:

(Junior) Medewerker Vergunningen, Toezicht en Handhaving (34 u/w)

Bijzonderheden.

De functie kan in 34 uur per week worden uitgeoefend, maar we staan ook open voor kandidaten die minimaal 32 uur per week de functie willen uitoefenen.

De functie is ook uitermate geschikt voor kandidaten die als junior (potential) aan de slag willen met deze functie. Ook hen nodigen we nadrukkelijk uit hierop te reageren. Maar ook ervaren kandidaten blijven natuurlijk van harte welkom.

Werkzaamheden.

Zoals de functiebenaming al aangeeft bestaat de functie uit 3 onderdelen:

  • Vergunningen: Dit betreft de bouwtechnische toetsing van een aanvraag om een omgevingsvergunning, waaronder de ontvankelijkheidstoets, bouwbesluittoets en constructieve toets (m.u.v. de complexe constructieve bouwwerken). Tevens treedt je op als plaatsvervangend secretaris van de welstand (dorpsbouwmeester).
  • Toezicht: Controleren van de uitvoering van de bouw/sloop en het toezicht op naleving van omgevingsvergunningen.
  • Handhaving: Uitvoering van inspecties op locatie naar aanleiding van meldingen/klachten ten aanzien van bouw-/sloopwerkzaamheden, gebruik van bouwwerken en afwijkingen van het bestemmingsplan, alsmede de verslaglegging daarvan en advisering aan de juridisch handhavingsmedewerkers.

Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor burger/ondernemers en collega’s omtrent bouwtechnische zaken en lever je een bijdrage bij de ontwikkeling van beleid binnen het taakveld. Door de aanstaande inwerkingtreding van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (naar verwachting op 1 juli 2022) zullen de taken nog aan verandering onderhevig zijn. De nadruk komt daarbij te liggen op handhaving.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau (en de specialisatie Build Environment of een andere relevante specialisatie) aangevuld met relevante opleidingen en cursussen op het gebied van bouwwet- en regelgeving of de bereidheid die cursussen/opleidingen te gaan volgen.
  • Je hebt aantoonbaar werkervaring met bovengenoemde werkzaamheden of je wenst als junior in deze functie te starten.
  • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je hebt een klantgerichte instelling en gaat voor resultaten waarbij je deadlines haalt. Je hebt doorzettingsvermogen en je bent vastberaden.
  • Daarnaast kun je zowel in teamverband als zelfstandig werken en beschik je over goede communicatieve (mondelinge en schriftelijke) vaardigheden. Goed kunnen luisteren, doorvragen en omgaan met conflicten zijn belangrijke competenties.
  • Een junior (starter in de functie) die leergierig is, die graag cursussen en opleidingen volgt en die het vak wilt leren van ervaren collega’s.
Wat bieden wij?
  • Een structurele functie, waarbij het eerste jaar wordt aangegaan met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Na een jaar functioneren zal op basis van een beoordeling worden bezien of de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kan worden omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
  • Een salaris in schaal 9, zijnde maximaal € 4.048,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 oktober 2020) en afhankelijk van opleiding en werkervaring;
  • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%;
  • Een 32-34-urige werkweek, eventueel aangevuld met ADV;
  • Een boeiende werkomgeving met een veelzijdig takenpakket;
  • Pensioenopbouw bij het ABP;
  • Ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling;
  • Je ontvangt een laptop en mobiele telefoon;
  • Flexibele werktijden.
Meer informatie.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met mevrouw Nathalie Daniëls, teamleider VTH, via het telefoonnummer 046-4359237 Over de procedure en algemene informatie kun je terecht bij de heer Rob Nabuurs, HR-adviseur via het telefoonnummer 046-4359314

Solliciteren.

Een sollicitatiebrief met duidelijke motivatie voor de functie en voorzien van CV kun je tot en met 7 november a.s., gericht aan het College van Burgemeester & Wethouders, mailen naar vacature@gemeentestein.nl o.v.v. Vacature Medewerker VTH. Een assessment kan deel uit maken van de procedure. Geef in je brief duidelijk aan hoeveel uur per week werken je voorkeur heeft (32 of 34 uur) en waarom je parttime wenst te werken.