Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Werkgeversadviseur sector Techniek

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Werkgeversadviseur sector Techniek (32 tot 36 uur p/w)

In de techniek liggen er nog volop kansen. Zie jij het als je persoonlijke missie om de huidige personeelstekorten in de procestechniek en elektrotechniek om te buigen in het creëren van kansen voor werkzoekenden? Dan zoeken wij jou!

Als Werkgeversadviseur creëer je kansen voor werkzoekenden die het, ondanks alle vacatures in de huidige arbeidsmarkt, niet lukt om werk te vinden. Bij mensen die al enige tijd langs de zijlijn staan, ontbreekt soms het zicht op hun eigen mogelijkheden, geloof in zichzelf om weer aan werk te komen, maar ook taalissues en persoonlijke belemmeringen spelen mee. Werkgevers geven vaak aan dat zij het lastig vinden om met werkzoekenden, die enige afstand tot de arbeidsmarkt hebben, in zee te gaan. Ook hebben ze niet altijd zicht op de talenten en vaardigheden van deze groep. Jij gaat je als Werkgeversadviseur inzetten om werkgevers goed te informeren over de ondersteuning die voorhanden is als jobcoaching, werkplekaanpassingen en financiële ondersteuning om zo de mismatches te verkleinen en de werkkansen van mensen te vergroten. Je gelooft in de kracht van diversiteit en inclusie.

Naast het creëren van kansen voor een specifieke kandidaat ga je ook ‘bruggen bouwen’ met werkgevers. Bruggen om Participatiewet-kandidaten te inspireren met simulators en VR-brillen om te tonen welke kansen er in een sector liggen om vervolgens binnen Vidar maar zeker ook bij werkgevers leer-werkplekken te ontwikkelen met de inzet van praktijkverklaringen.

Wij zijn op zoek naar een Werkgeversadviseur voor de sector Techniek, specifiek de proces- en elektrotechniek en daarmee is affiniteit met óf een netwerk binnen de technieksector een pré.

Vanuit de basis-werkprocessen en werknemersvaardigheden die iemand op de werkplek heeft geleerd heb jij een aantal bedrijven gecommitteerd die de verdere functie specifieke competenties in hun eigen bedrijf verder ontwikkelen. Duurzaamheid van een plaatsing staat hierbij centraal en jij zet in wat nodig is om werkgever en werkzoekende te ondersteunen. Specifiek voor de Wet inburgering kun je hierbij ook denken aan de inzet van een vertaler op de werkplek of het gebruik van pictogrammen om zaken sneller eigen te maken of beter te communiceren.

Als Werkgeversadviseur zijn dit je werkzaamheden:

  • Resultaatgerichte acquisitie bij werkgevers voor werk-, stage-, taal- of oriëntatieplekken voor de Participatiewet-doelgroep;
  • Zorg dragen voor de juiste inzet van instrumenten/ voorzieningen kijkend naar de kandidaat met als resultaat een duurzame plaatsing in het reguliere bedrijfsleven;
  • Persoonlijke ontmoetingen met de werkzoekende vormen een belangrijk onderdeel en dragen zichtbaar bij aan een succesvolle match;
  • Aanbodgerichte bemiddeling van overige kandidaten buiten de sector techniek;
  • Events organiseren behorende bij de sectoren waarvoor je aan de lat staat om de brug tussen werkgevers en werkzoekenden te verkleinen, zoals bedrijfsbezoeken of proefdagen;
  • Werkgevers adviseren op het gebied van arbeidswetgeving en -regelgeving over inclusief ondernemen, Social Return en de Banenafspraak.

Wat zijn jouw talenten?

  • Je bent flexibel en initiatiefrijk: je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van problemen, en durft waar nodig buiten de lijntjes te kleuren;
  • Je kunt talenten ombuigen naar competenties die nodig zijn in een bepaalde sector op de arbeidsmarkt;
  • Je bent proactief, energiek en een outreachende verbinder;
  • Netwerken, samenwerken en onderhandelen gaat jou vanzelfsprekend goed af, zowel in- als extern;
  • Verder kun je goed organiseren en ben je resultaatgericht.

Daarnaast vragen wij:

  • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau (afgeronde HBO opleiding);
  • Aantoonbare ervaring in het werkveld met een pré als je uit de technieksector komt;
  • Inzicht in de regionale arbeidsmarkt en waar krapteberoepen liggen;
  • Kennis en Affiniteit met de Participatiewet-doelgroep en Wet Inburgering;
  • Ruime ervaring met acquisitie en daarin zelf de voortrekkersrol in nemen;
  • Kennis van de relevante wet- en regelgeving.

Hoe maken wij jou blij?

Kies jij voor Sittard-Geleen? Dan...

  • Kom je terecht in een informele en open werkcultuur.
  • Ontdek je dat een gemeente helemaal niet hiërarchisch hoeft te zijn. Wij houden namelijk van korte lijnen.
  • Krijg je de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren.
  • Kies je voor vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief.
  • Ontdek je onze ruime opleidingsmogelijkheden.
  • Weet je dat er brede doorgroeimogelijkheden zijn als je in de toekomst eens iets anders wilt.
  • Kun je je eigen werkweek indelen. Een dag eerder stoppen? Haal het een andere dag in of werk 's avonds nog even door.
  • En uiteraard bieden wij jou een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Om te beginnen een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32 - 36 uur per week, met een salaris van maximaal € 4.752,= bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur, schaal 9). Afhankelijk van opleiding en ervaring kan er gestart worden in de aanloopschaal.

Deze vacature betreft een functie waarbij een minimale inzet van 32 uur per week een vereiste is en parttime thuiswerken behoort tot één van de mogelijkheden rondom het Nieuwe werken.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl

De organisatie Vidar

Als Werkgeversadviseur werk je binnen team Commercie. Dit team maakt deel uit van Vidar. Vidar is de naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk.

Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Bij Vidar werken 1.000 medewerkers, waarvan zo’n 630 met een indicatie op een beschutte werkplek of gedetacheerd in het bedrijfsleven. Wij begeleiden circa 1.300 participatiekandidaten in ontwikkelingstrajecten en ondersteunen ruim 3.000 huishoudens in de regio met een bijstandsuitkering. Bedrijven kunnen bij Vidar terecht voor het invullen van hun personeelsbehoefte, advies over inclusief ondernemen, subsidies en regelingen. Ook kunnen bedrijven productiewerk door de 250 collega’s in onze productiehallen laten uitvoeren. 

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Solliciteer dan meteen! Of in ieder gevalvóór 3 mei 2024.

Noteer 23 en 25 april a.s. alvast in je agenda. Dan vinden ’s ochtends de eerste selectiegesprekken plaats (Kandidaten krijgen hierover uiterlijk op 22 april a.s. bericht).

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Heb je vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Inge Stassen, Manager Team Ontwikkeling VIDAR, via tel. 06-29600798 of e-mail inge.stassen@sittard-geleen.nl Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, adviseur HR, via tel. 046-4777697 of e-mail monique.huveneers@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.