Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Teamleider Millenerpoort Design Tapijten

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Teamleider Millenerpoort Design Tapijten (36 uren p/w)

Ben jij die enthousiaste en vernieuwende teamleider die medewerkers van en bij Vidar in hun kracht zet?

Dan zoeken we jou!

De werkzaamheden van deze teamleider zijn specifiek gericht op het doorontwikkelen van onze medewerkers binnen onze leerwerklijn Millenerpoort-tapijten. Hier maken wij hand- en robotgetufte hoogwaardige tapijten in opdracht van de retail, onder de merknaam ‘Millenerpoort’. Medewerkers die bij ons aan de slag zijn worden geplaatst vanuit de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en Participatiewet. We zetten iedereen op zijn of haar talent in en hebben volop aandacht voor het bieden van de juiste begeleiding op de werkplek.

De combinatie van het maken van hoogwaardige tapijten met medewerkers waarvoor het meedoen in een reguliere arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is maakt Millenerpoort uniek. Voor sommige medewerkers is de werkplek bij de Millenerpoort dé werkplek waarbij hun talent maximaal wordt verzilverd maar er zijn ook medewerkers waarvoor de plek een opstart is op weg naar regulier werk. Je combineert dus de aandacht voor ieders talent met het bieden van een werkomgeving die lerend is op het gebied van werknemersvaardigheden, waar iemand zich taken kan eigen maken en sociale vaardigheden kan opdoen.

Als teamleider geef je leiding aan ongeveer 20 medewerkers van de leerwerklijn Millenerpoort en draag jij zorg dat het team zich zo maximaal mogelijk kan ontwikkelen. Hierin word je ondersteund door een vakspecialist en werkbegeleiders. Zo draag je zorg voor alle relevante uitvoerende taken rondom het personeelsbeleid, zoals het voeren van jaar/ontwikkelgesprekken, ziekteverzuimbegeleiding, het houden van werkoverleg en het informeren van medewerkers. Jij stimuleert en faciliteert de medewerkers door het maken van werkinstructies, het zorgen voor een goede werksfeer en het maken van een realistische werkplanning. Je draagt uit dat met het kunnen groeien van je medewerkers op professioneel en persoonlijk vlak, zij ook een groei maken in motivatie en werkplezier.

Je werkt nauw samen met je collegae van de afdeling verkoop op een professionele wijze, waarbij je eventuele klachten adequaat afhandelt.

Wat zijn jouw talenten?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal, je unieke talenten en jouw visie op het door-ontwikkelen van medewerkers binnen leerwerkomgevingen.

Daarnaast:

• Heb je affiniteit met medewerkers die extra ondersteuning nodig hebben om te kunnen meedoen met werk vanuit de Wet sociale werkvoorziening of Participatiewet;

• Is affiniteit en ervaring met gedrags-gerelateerde problematiek een pré;

• Begeleid je op de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de medewerker op de werkplek en stimuleer je de eigen oplossingsgerichtheid bij problemen, het oplossen van verschillen in cultuuraspecten en het omgaan met tegenslagen;

• Ben je een organisatietalent;

• Ben je flexibel en houd je van een dynamische omgeving;

• Werk je klant- en relatiegericht, ben je proactief en goed in staat om zelfstandig te werken;

• Beschik je over HBO werk- en denkniveau en heb je aantoonbare leidinggevende ervaring;

• Begrijp je het belang van dienstverlening, veiligheid en kwaliteit.

Daarbij is het voor deze functie van belang dat je initiatieven neemt, je probleemoplossend en een doorzetter bent. Maar bovenal: contactvaardig en enthousiast!

Hoe maken wij jou blij?

Kies jij voor Sittard-Geleen? Dan...

  • Kom je terecht in een informele en open werkcultuur.
  • Ontdek je dat een gemeente helemaal niet hiërarchisch hoeft te zijn. Wij houden namelijk van korte lijnen.
  • Krijg je de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren met een uniek product waarmee je VIDAR op de kaart zet. Zie ook: Millenerpoort - Design tapijten.
  • Kies je voor vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief.
  • Ontdek je onze ruime opleidingsmogelijkheden.
  • Weet je dat er brede doorgroeimogelijkheden zijn als je in de toekomst eens iets anders wilt.
  • En uiteraard bieden wij jou een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Om te beginnen een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week, met een salaris van maximaal € 4.752,= bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (gebaseerd op salarisschaal 9 CAO Gemeenten). Afhankelijk van opleiding en ervaring kan er gestart worden in de aanloopschaal.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl

Vidar

Als teamleider Millenerpoort werk je binnen team Productie en Diensten (P&D). Team P&D is één van de teams die deel uitmaken van Vidar. Vidar is de naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vidar BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen.

Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk.

Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Bij Vidar werken 1.000 medewerkers, waarvan zo’n 630 met een indicatie op een beschutte werkplek of gedetacheerd in het bedrijfsleven. Wij begeleiden circa 1.300 participatiekandidaten in ontwikkelingstrajecten en ondersteunen ruim 3.000 huishoudens in de regio met een bijstandsuitkering. Bedrijven kunnen bij Vidar terecht voor het invullen van hun personeelsbehoefte, advies over inclusief ondernemen, subsidies en regelingen. Ook kunnen bedrijven productiewerk door de 250 collega’s in onze productiehallen laten uitvoeren.

Vidar is onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen en bestaat uit 4 teams die elk integraal aangestuurd worden door een teammanager: Team Ontwikkeling, team Uitkeringen, team Productie en Diensten en team Ondersteuning.

Team Productie en Diensten Vidar

Het team Productie en Diensten Vidar is de (leer-)werkomgeving voor medewerkers die extra ondersteuning nodig hebben om te kunnen meedoen met werk. Zo kunnen deze medewerkers hun werkervaring en werknemersvaardigheden in een mensontwikkel- / productie-omgeving verder ontwikkelen. De medewerkers die bij ons aan de slag zijn, worden geplaatst vanuit de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en de Participatiewet.

Om aan te sluiten op het talent van de medewerkers hebben we meerdere vakafdelingen en leerwerklijnen. Denk hierbij aan o.a. Millenerpoort-tapijten, (technische) assemblage, verpakking, horeca-catering, logistiek, facilitaire services en enkele externe groepsdetacheringen. Deze vakafdelingen worden direct aangestuurd door onze teamleiders die zorgen voor de juiste begeleiding en ondersteuning van onze medewerkers uit verschillende doelgroepen Hierbij staat talentontwikkeling en mobiliteit van medewerkers voorop echter in welke mate en welk accent is afhankelijk van de medewerkers, de aard van het werk, de mate waarin een afdeling is ingericht en de leerelementen van de werkplek.

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Solliciteer dan meteen! Of in ieder gevalvóór 11 april 2024.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Heb je vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ralph Hennes, Manager Team Productie en Diensten VIDAR, via tel. 06-83820774 of e-mail ralph.hennes@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, adviseur HR, via tel. 046-4777697 of e-mail monique.huveneers@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.