Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Strategisch beleidsadviseur Maatschappelijke Ontwikkeling

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Strategisch beleidsadviseur Maatschappelijke Ontwikkeling

Ben jij de persoon die met visie op en gevoel voor de snel veranderende samenleving samen met ons werkt aan de ontwikkeling van onze gemeente?

De functie

Wij zijn ter versterking van onze organisatie op zoek naar een strategisch beleidsadviseur die vorm en inhoud kan geven aan maatschappelijke opgaven die de kwaliteit van de samenleving en de gemeentelijke dienstverlening bepalen. Wij zoeken een beleidsadviseur die ingezet kan worden op uiteenlopende complexe vraagstukken. Als strategisch beleidsadviseur werk je opgavegericht, samen met onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, collega’s en bestuur.

Wie ben je?

Je bent sterk analytisch en kan complexe vraagstukken op strategisch niveau vanuit meerdere beleidsdisciplines analyseren. Daarnaast kun je verschillende advies- en invloedstijlen hanteren om draagvlak te creëren voor oplossingen. Zo breng je het adviesproces in een complexe omgeving met uiteenlopende belangen tot een goed resultaat en weet je hoe dit projectmatig, programmatisch of opgavegericht aangepakt kan worden. Je bent een belangrijke speler in het gemeentelijk netwerk, een stevige persoonlijkheid, verbindend, bestuurlijk sensitief, omgevingsbewust en analytisch en resultaatgericht. Je hebt een academisch werk- en denkniveau en hebt kennis van de primaire processen bij de overheid of de vaardigheid dit snel eigen te maken. En last but not least, je kunt tegen een stootje en toont veerkracht als het even tegen zit.

De strategisch beleidsadviseur

De strategisch beleidsadviseur die we zoeken is in de rol van senior gezondheid, welzijn en zorg het eerste inhoudelijke aanspreekpunt voor de portefeuille, zowel voor bestuur, externen alsook de medewerkers die binnen de portefeuille actief zijn. De strategisch beleidsadviseur stuurt op de integraliteit binnen de portefeuille, dus op samenhangende ontwikkeling van de te onderscheiden dossiers en de samenhang met flankerende beleidsterreinen. De strategisch beleidsadviseur is de ambtelijk counterpart voor onze bestuurders. Bij het team Maatschappelijke Ontwikkeling vorm je samen een vijftal senior beleidsadviseurs en het management de staf Maatschappelijke Ontwikkeling. Verder neem je deel aan een organisatie-ontwikkeltraject gericht op het versterken van de strategische advieskracht van onze gemeente.

Werkzaamheden in de komende periode De komende periode is, naast bovenstaande generieke inzet, in elk geval inzet aan de orde gericht op samenhang en samenwerking tussen uitvoering en beleid sociaal domein breed (Wmo, P-wet en Jeugdwet), beleidsadvisering t.a.v. de nieuwe aanbesteding Wmo (ondersteuning en beschermd wonen), een integraal gezondheidsbeleid waaronder het programma Trendbreuk en het stimuleren van samenwerking tussen Wmo aanbieders maar ook welzijnsorganisaties, huisartsen en andere formele en informele zorgpartijen.

Daarnaast ben je als senior ook betrokken en denk je met je collega’s mee bij actuele (beleids)ontwikkelingen binnen de brede portefeuille welzijn en zorg, denk dan aan informele zorg, mantelzorgondersteuning, eenzaamheidsaanpak, ontwikkelingen in de GGZ (de nieuwe GGZ) en ontwikkelingen op het snijvlak van veiligheid en zorg etc. Hierbij stimuleer je vanuit deze brede portefeuille welzijn en zorg de verbinding met andere beleidsdomeinen in het sociale maar soms ook fysiek-ruimtelijke of economische domein.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen. Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als strategisch beleidsadviseur maximaal € 5.814,-- bruto per maand bij een volledig dienstverband verdienen (salarisschaal 12]) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

De organisatie

De directie geeft richting aan de koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie met de blik naar buiten. Op weg naar een organisatie die inspeelt op (toekomstige) ontwikkelingen. Ruimte gevend aan ondernemerschap van de medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderend. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Met als doel om meer maatschappelijke resultaten te bereiken voor en met inwoners, ondernemers en partners in de gemeente. Onze medewerkers zijn professioneel en toegankelijk, werken flexibel en klantgericht.

De gemeentelijke organisatie bestaat op dit moment nog uit drie lagen: 2 directeuren, 4 clusterhoofden, hoofd concern-control en 25 teammanagers. Op dit moment kantelt de organisatie stap voor stap naar een directiemodel waarin de laag clusterhoofden zal verdwijnen. De ambtelijke organisatie bestaat uit zo’n 945 medewerkers. De taken van de organisatie zijn ondergebracht in 6 clusters: Beleid, Dienstverlening, Sociale Zaken, Participatiebedrijf, Ruimtelijke Projecten & Beheer en Concern (Bedrijfsvoering). In deze functie werk je bij het cluster Beleid in het team Maatschappelijke ontwikkeling.

De functie is ondergebracht bij het cluster beleid in het team Maatschappelijke Ontwikkeling. Hier zijn de beleidsportefeuilles sport, gezondheid, welzijn, zorg, onderwijs, jeugd, cultuur en maatschappelijk vastgoed ondergebracht. De werkzaamheden zijn ruwweg in drie onderdelen te verdelen, beleids- en projectontwikkeling, subsidies & opdrachtgeverschap en dienstverlening.

De stad

Sittard-Geleen ligt uniek, in het smalste deel van Nederland, tussen België en Duitsland: de Euregio Maas-Rijn. Met onze ruim 92.500 inwoners is het de centrumgemeente van de regio en de derde gemeente van de provincie Limburg. Herkenbaar is de gemeente door de prachtige Maasvallei en de vloeiende overgang naar het heuvelland. Als aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven, onderwijs- en onderzoeksorganisaties in de topsector Chemie, komen mensen uit alle windstreken naar Sittard-Geleen. Er is een ruim onderwijsaanbod: van vmbo-scholen tot universitaire opleidingen in de regio. Veelal in nauwe wisselwerking met het bedrijfsleven. Een historische binnenstad, cultureel erfgoed, evenementen en een grote diversiteit aan sportvoorzieningen maken het ook een aantrekkelijke stad om te wonen of te verblijven.

Contact:

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 7 september a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdagmiddag 17 september

Voor meer informatie over de functie kun je i.v.m. de vakantieperiode tot 31 augustus op maandagen (telefonisch) en vanaf 31 augustus gedurende de hele week contact opnemen met Jos Laugs manager Maatschappelijke Ontwikkeling, telefoonnummer +31 6 52093519 , email Jos.laugs@Sittard-Geleen.nl Voor vragen over de procedure kun je vanaf 25 augustus a.s. contact opnemen met HRM-adviseur Relinde Zits, tel. +31 6 50203319 , e-mail: Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.