Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Rapid Application Developer

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Rapid Application Developer

Ben jij een gepassioneerde applicatieontwikkelaar? En heb jij ervaring met YAML, JavaScript, HTML en CSS? Dan zoeken we jou!

Wat doe je?

De gemeente Sittard-Geleen zoekt een applicatieontwikkelaar voor de verdere ontwikkeling en adoptie van het open source low-code platform Appsemble. Dit is een Rapid Application Development (RAD) platform waarmee we (eenvoudige) bedrijfsprocessen steeds verder automatiseren. Als applicatie ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen, monitoren en ondersteunen van deze zelfgebouwde applicaties.

Je werkzaamheden op hoofdlijnen:

  • Het ontwikkelen van Apps met behulp van het Appsemble platform
  • Up-to-date blijven en meedenken in verbeteringen van het Appsemble platform
  • Actief bijdragen aan het bedenken van slimme modulaire bouwblokken
  • Coachen van collega’s en gebruikers
  • Uitvoeren user tests van applicaties met eindgebruikers en iteratief bijschaven van de applicatie
  • Onderhoud van bestaande apps en het oplossen van eventuele verstoringen

Wie ben je en wat weet je?

Wij vragen iemand met een groot gevoel voor eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Je bent creatief en een goede teamspeler. Je bent communicatief sterk, werkt samen met collega’s in verschillende teams en soms samen met andere gemeenten, stemt af met alle betrokkenen met als uiteindelijk doel de organisatie slagvaardiger, data gedreven, effectiever en minder complex te maken. Bij alles wat je doet ligt de focus op het centraal stellen van het klantbelang en daarmee het optimaliseren van de richting van de organisatie.

Verder beschik je over een relevante afgeronde ICT opleiding en heb je kennis van de basisprincipes van applicatieontwikkeling en datamodellering. Daarnaast heb je een passie voor en een gezonde nieuwsgierigheid naar het uitdenken en realiseren van bruikbare oplossingen.

Belangrijke technische vaardigheden:

  • Ervaring / kennis van YAML
  • Ervaring met JavaScript, HTML en CSS
  • Ervaring met ontwikkelen met TypeScript is een pré
  • Kennis op het gebied van modulair ontwerpen
  • Kennis van relevante coding standaarden, code review, Git, build processen (OTAP)

Wij bieden

Een werkomgeving waarin collega’s elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin je samen aan integrale opgaven werkt en eigen verantwoordelijkheid neemt.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Hybride werken maakt een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van een uitgebreid opleidingsprogramma.

Als Rapid Application Developer kun je maximaal € 4.208,- bruto per maand verdienen (salarisschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een fulltime functie van 36 uur per week

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1000 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Informatiemanagement en ICT.

Het team en de unit Data

Het team Informatiemanagement en ICT (IM & ICT) verricht alle taken op het gebied van: ICT, Geo-Informatie, Informatiemanagement, Privacy en Security en Onderzoek en Statistiek.

De unit Data is verantwoordelijk voor data analyse, data engineering, rapid application development (RAD), integratie, geo, onderzoek en statistiek.

De unit Data (14 medewerkers) is een jonge, multidisciplinaire unit die bestaat sinds medio 2020 en sindsdien is gegroeid in medewerkers en verantwoordelijkheden. Het is een hecht en divers team met volop doorgroeimogelijkheden. We willen de datadiscipline op een moderne manier laten werken aansluitend bij het agile gedachtegoed. Dit gaan we in 2022 gezamenlijk vormgeven. Er bestaat dus volop ruimte om hieraan actief bij te dragen.

Gemeenten beschikken over een schat aan informatie. De gemeente Sittard-Geleen wil hier meer gebruik van gaan maken, omdat we ons realiseren dat het slim omgaan met data bijdraagt aan het realiseren van publieke meerwaarde.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór maandag 11 juli aanstaande via de button “solliciteren” en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die wij zoeken.

Een assessment kan onderdeel van de sollicitatieprocedure uitmaken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 15 juli a.s.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Philippe Faut, Unitcoördinator Data, tel +31 6 34171682 , e-mail philippe.faut@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Dan Geelen, HR adviseur, tel +31 6 18876221 , e-mail dan.geelen@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld