Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Projectondersteuner/junior projectleider (tijdelijk voor 3 jaar)

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Projectondersteuner/junior projectleider (tijdelijk voor 3 jaar)

Vind jij het een uitdaging om projecten binnen een dynamische omgeving mee voor te bereiden en uit te voeren? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!

Het team projecten functioneert binnen de organisatie van de gemeente-Sittard-Geleen in het domein Omgeving waar projecten ontwikkeld en gerealiseerd worden en daarna in onderhoud en beheer overgedragen worden.

Er zijn grofweg twee soorten projecten. De ontwikkelprojecten zoals woningbouw, bedrijventerreinen en eigen accommodatie- en vastgoedontwikkelingen voor de gemeente. Hierbij is voornamelijk het team Ruimtelijke Ontwikkeling de opdrachtgever en een Projectmanager van het team Projecten de opdrachtnemer.

Daarnaast zijn er de infrastructurele projecten zoals de civieltechnische en de groenprojecten. Opdrachtgever hiervoor is voornamelijk het team Inrichting en Planning Openbare Ruimte en opdrachtnemer een projectleider van het team Projecten.

In principe is het team Projecten opdrachtnemer voor alle fasen (1 t/m 6) van projecten. Het team Projecten werkt conform het 5-rollenmodel Integraal Project Management (IPM van Rijkswaterstaat). De projectmanagers en projectleiders worden ondersteund door onder andere projectondersteuners maar ook door administratieve en secretariële medewerkers, projectcontrollers, planeconomen en omgevingsmanagers.

De werkzaamheden van een projectondersteuner zijn divers en essentieel voor het ontwikkelen en realiseren van projecten. Niet limitatief verzorgen de projectondersteuners onder verantwoordelijkheid van de projectmanagers en projectleiders de werkzaamheden:

  • Technische ondersteuning geven aan projectmanagers en projectleiders
  • Het bijhouden en administreren van de complete verplichtingenadministratie zoals inkoop strategieën, offerten, opdrachtbrieven, facturaties, het bijhouden van uitgaven versus dekking, het beheren van de kredieten cq ophogen daar waar nodig alsmede het ondersteunen van alle interne en accountantscontroles.
  • Het notuleren van de project overleggen en bijhouden en monitoren van de opvolging van de afspraken en acties door de projectleden.
  • Het in afstemming met de secretariële ondersteuning plannen van de project overleggen en het maken van project (mijlpaal) planningen.
  • Het opvragen en aanleveren van de stukken voor de diverse ambtelijke en bestuurlijke, in- en externe overleggen.
  • Het in overleg met de projectmanagers en projectleiders schakelen en eventueel (deels) zelfstandig kunnen acteren in de verschillende projectfasen (6) en projectrollen (5).
  • Zelfstandig kleine vastgoedopgaves oppakken

Jij bent:

  • Iemand die stevig in zijn schoenen staat.
  • Besluitvaardig en beschikt over overtuigingskracht, je bent nauwkeurig en goed in staat om je verantwoordelijkheid te nemen;
  • Communicatief vaardig;
  • Resultaatgericht en weet hoofd- van bijzaken te scheiden;
  • Een teamspeler maar ook iemand die zelfstandig kan werken;
  • Oplossingsgericht.
  • Jij bent iemand die zich graag wil ontwikkelen

Wij vragen

MBO+/HBO werk- en denkniveau met een afgeronde relevante opleiding (bij voorkeur bouwkunde of civieltechnisch) met 5 jaren ervaring met op dit vakgebied.

Kennis- en ervaring in een vergelijkbare functie bij voorkeur binnen de overheid of het fysieke domein (adviesbureaus of de bouw- of infrasector).

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als Projectondersteuner maximaal € 4.048,=. bruto per maand verdienen (salarisschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen. Deze vacature betreft een fulltime functie van 36 uur per week.

Gemeente Sittard-Geleen

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1000 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Projecten

Team Projecten

Het team Projecten is verantwoordelijk voor de realisatie van projecten in de openbare ruimte en de ontwikkel- en majeure projecten in de gemeente Sittard-Geleen. Er werken zo’n 30 medewerkers bij het team Projecten.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 14 juni a.s. via solliciteren@sittard-geleen.nl

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken voor de functie Projectondersteuner zullen plaatsvinden op 17 juni a.s..

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jorgen Malik, manager Projecten, telefoonnummer +31 6 58076603 , emailadres Jorgen.Malik@Sittard-Geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Relinde Zits, telefoonnummer +31 6 50203319 , emailadres Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl