Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Privacy Officer (herhaalde oproep)

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Privacy Officer ( herhaalde oproep)

Vind jij het leuk om de AVG voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar te maken? Heb jij zin om samen met andere collega’s binnen Sittard-Geleen, waaronder de Functionaris Gegevensbescherming de Adviseur Privacy en Security en de Security Officer, te zorgen dat we gegevens veilig houden en privacy gerespecteerd blijft? Dan komen wij graag in contact met jou!

Wat doe je?

Jij bent onderdeel van de unit Privacy & Security en neemt het voortouw in de uitvoering van juridische taken op dit gebied. Daarnaast heb je een belangrijke adviserende rol richting de andere teams binnen de gemeente. Waar ga je verder mee aan de slag:

  • Je levert een belangrijke bijdrage aan het verder ontwikkelen van de privacy organisatie. Denk daarbij aan het ontwikkelen en meedenken bij nieuwe beleidsstukken en het opleiden van privacy ambassadeurs.
  • Je bent aanspreekpunt voor de organisatie bij het melden van datalekken en draagt zorg voor de afhandeling.
  • Je ondersteunt vakteams bij de uitvoering van DPIA’s.
  • Je helpt mee met opzetten en begeleiden van bewustwordingscampagnes. Ook ben je intern aanspreekpunt bij vragen over de AVG.
  • Je bent een aanspreekpunt voor personen buiten de gemeentelijke organisatie waarvan de gemeente gegevens verwerkt.
  • Je draagt zorg voor het beoordelen van verwerkersovereenkomsten met derde partijen.
  • Je adviseert bij de afhandeling van incidenten waarbij persoonsgegevens zijn betrokken.
  • Daarnaast ondersteun je de Functionaris Gegevensbescherming in zijn toezichthoudende rol middels het monitoren en rapporteren over de uitvoering van het beleid.

Wie ben je?

Je hebt kennis van zaken en deelt deze kennis graag met je collega’s. Je vindt het leuk om mensen te adviseren en mee te nemen in het belang van gegevensbescherming. Je hebt een afgeronde relevante juridische HBO/WO opleiding. Je hebt kennis van gemeentelijke wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming.

Verder vragen we de volgende kwaliteiten en eigenschappen:

• Denken in oplossingen;

• Pragmatische houding;

• Zelfstandig en verbindend;

• Jezelf willen blijven ontwikkelen;

• Analytisch vermogen;

• Omgevingsbewust;

• Goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden;

• Verantwoordelijkheid;

• Integriteit.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als Privacy Officer maximaal € 5.009 bruto per maand verdienen (salarisschaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een fulltime functie van 36 uren uur per week.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Onze organisatie bestaat op dit moment uit twee lagen: 5 directeuren en daaronder 26 teammanagers. Er werken zo’n 1200 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Informatiemanagement en ICT (IM&ICT)

Team IM&ICT

Het team Informatiemanagement en ICT (IM & ICT) bij de gemeente Sittard-Geleen neemt de volledige zorg op het gebied van ICT, Data en integratie, Informatiemanagement, Privacy en Security en Onderzoek en Statistiek uit handen. Het team bestaat uit 57 enthousiaste medewerkers.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 11 juni 2023 via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 15 juni 2023 in de middag.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Paul Janssen, adviseur Privacy en Security tel.+31 6 51852115 , email: paul.janssen@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Dan Geelen HR adviseur, tel.+31 6 18876221 , e-mail: dan.geelen@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.