Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Privacy Officer

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Privacy Officer (28,8-36 uur)

Privacy Officer (28,8-36 uur per week)

Vind jij het leuk om de AVG voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar te maken? Heb jij zin om samen met andere collega’s binnen Sittard-Geleen, waaronder de Functionaris Gegevensbescherming de Adviseur Privacy en Security, twee Privacy Officers en de Security Officer, te zorgen dat we gegevens veilig houden en privacy gerespecteerd blijft? Dan komen wij graag in contact met jou!

Wat doe je?

Jij bent onderdeel van de unit Privacy & Security en helpt mee bij de borging van de AVG en het veilig verwerken van persoonsgegevens binnen de organisatie. Daarbij kijk je soms door een juridische bril, soms door een beleidsmatige bril, maar veelal ook naar (werk)processen en de optimalisatie daarvan. Je helpt collega’s met het borgen van de kwaliteit van hun proces op het gebied van gegevensverwerking. De Privacy Officer heeft een belangrijke adviserende en ondersteunende rol richting de andere teams binnen de gemeente. Waar ga je concreet mee aan de slag:

  • Je levert een belangrijke bijdrage aan het verder ontwikkelen van de privacy organisatie. Denk daarbij aan het ontwikkelen en meedenken bij nieuwe beleidsstukken en het opleiden van privacy ambassadeurs.
  • Je bent aanspreekpunt voor de organisatie bij het melden van datalekken en draagt zorg voor de afhandeling daarvan, tevens adviseer je bij incidenten waarbij persoonsgegevens zijn betrokken.
  • Je ondersteunt vakteams bij de uitvoering van DPIA’s.
  • Je helpt mee met opzetten en begeleiden van bewustwordingscampagnes. Ook ben je intern aanspreekpunt bij vragen over de AVG.
  • Je bent een aanspreekpunt voor inwoners en/of personen buiten de gemeentelijke organisatie waarvan de gemeente gegevens verwerkt.
  • Je draagt zorg voor het beoordelen van overeenkomsten met derde partijen inzake gegevensverwerking en uitwisseling, bijvoorbeeld verwerkersovereenkomsten met derde partijen.
  • Daarnaast ondersteun je de Functionaris Gegevensbescherming in zijn toezichthoudende rol middels het monitoren en rapporteren over de uitvoering van het beleid en aantoonbaar voldoen aan de AVG.

Wie ben je?

Je hebt kennis van zaken en deelt deze kennis graag met je collega’s. Je vindt het leuk om mensen te adviseren en mee te nemen in het belang van gegevensbescherming. Je hebt een afgeronde relevante HBO/WO opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van rechten (bij voorkeur Informatierecht of Nederlands Recht) of op het gebied van bedrijfskunde of bestuurskunde. Kennis van gemeentelijke wet- en regelgeving en gegevensbescherming is een pré.

Verder vragen we de volgende kwaliteiten en eigenschappen:

  • Zelfstandig en verbindend;
  • (mee)Denken in oplossingen;
  • Pragmatische houding;
  • Analytisch vermogen;
  • Jezelf willen blijven ontwikkelen;
  • Omgevingsbewust;
  • Goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden;
  • Verantwoordelijkheid;
  • Integriteit.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Onze organisatie bestaat op dit moment uit twee lagen: 5 directeuren en daaronder 26 teammanagers. Er werken zo’n 1200 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Informatiemanagement en ICT (IM&ICT)

Team IM&ICT

Het team Informatiemanagement en ICT (IM & ICT) bij de gemeente Sittard-Geleen neemt de volledige zorg op het gebied van ICT, Data, Informatiemanagement, Privacy en Security en Functioneel beheer uit handen. Het team bestaat uit 70 enthousiaste medewerkers.

Hoe maken wij jou blij?

Kies jij voor Sittard-Geleen? Dan...

  • Kom je terecht in een informele en open werkcultuur.
  • Ontdek je dat een gemeente helemaal niet hiërarchisch hoeft te zijn. Wij houden namelijk van korte lijnen.
  • Krijg je de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren.
  • Kies je voor vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief.
  • Ontdek je onze ruime opleidingsmogelijkheden.
  • Weet je dat er brede doorgroeimogelijkheden zijn als je in de toekomst eens iets anders wilt.
  • Kun je je eigen werkweek indelen. Een dag eerder stoppen? Haal het een andere dag in of werk 's avonds nog even door.
  • Werk je hybride. Aan jou de vrijheid om te zorgen voor voldoende afwisseling tussen op kantoor werken en thuis werken.
  • En uiteraard bieden wij jou een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Om te beginnen een salaris van maximaal € 5.247,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Voor deze functie wordt op korte termijn een functiewaarderingstraject opgestart.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.cao?gemeenten.nl

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Solliciteer dan meteen! Of in ieder geval vóór maandag 9 september aanstaande.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 12 september. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Heb je vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Paul Janssen, adviseur Privacy en Security tel. 046 – 477 76 86, email:paul.janssen@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Dan Geelen, HR-adviseur tel. via 046 – 477 71 76, email:dan.geelen@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.