Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Portefeuillemanager Vastgoed

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Portefeuillemanager Vastgoed (1 FTE, tijdelijk vooralsnog voor 1 jaar)

Ga jij samen met collega’s in de organisatie voortvarend aan de slag met het gemeentelijke vastgoed en is de rol van verbinder je op het lijf geschreven?

Dan zoeken we jou!

Team Vastgoed

Team Vastgoed is eigenaar en beheerder van het gemeentelijk vastgoed, inclusief grondposities en draagt zorg voor de doorvertaling van het strategisch vastgoedbeleid. Denk aan: aan- en verkopen, de huur en verhuur, het beheer en onderhoud en de relatie met gebiedsontwikkeling en projecten.

Dat beleid wordt vormgegeven door de teams Economische Ontwikkeling (EO), Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) en Maatschappelijke Ontwikkeling (MO).

De regie op het beheer (kwaliteit en kwantiteit) van het gemeentelijk vastgoed is een taak van team Vastgoed. Deze dient er dus zorg voor te dragen dat het gemeentelijk vastgoed daarbij duurzaam, efficiënt en effectief wordt beheerd, ontwikkeld en ingezet. Afwegingen worden gemaakt op basis van risico, rendement en kwaliteit.

De functie

Binnen de huidige portefeuille verdeling zijn we op zoek naar dé expert inzake (her)ontwikkeling van gronden.

De Portefeuillemanager heeft een spilfunctie m.b.t. zijn portefeuille. De portefeuilles zijn grofweg gesplitst in accommodaties en gronden. De portefeuillemanager werkt nauw samen met andere teams, waarbij integrale afstemming over vastgoedkwesties plaatsvindt die van invloed kunnen zijn op het behalen van de beleidsdoelen. Als Portefeuillemanager opereer je vanuit de eigenaarsrol zowel op tactisch als strategisch niveau.

Je biedt expertise en advies aan collega’s en beleidsafdelingen, binnen de lopende of voorgenomen projecten en geeft richting aan uitvoeringsonderdelen.

Je ondersteunt de gemeentelijke organisatie bij de gebiedsontwikkeling en het strategisch grondbeheer. Hierbij kun je denken aan (grond)aankopen, (grond)verkopen, tijdelijk beheer van onroerend goed en kosten- en baten.

Je vertaalt de strategische uitgangspunten, beleidsvoornemens en doelstellingen in uitvoeringsplannen, monitort (interne) ontwikkelingen, en werkt resultaatgericht met aandacht voor korte, middellange en lange termijn. Samen met het team Vastgoed vorm je de kern, waarbij proactieve samenwerking centraal staan. Je legt verantwoording af aan de Teammanager Vastgoed.

Als portefeuillemanager ben je bekend met het politieke landschap en bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Je staat midden in de samenleving, kent de stad en onderhoudt goede contacten met burgers, ondernemers en organisaties.

Meer concreet

Resultaatgerichtheid zit in je genen, net als een pro-actieve houding. Je kunt uitstekend samenwerken en je bezit een grote dosis doorzettingsvermogen, je bent omgevingsbewust, creatief en initiatiefrijk. Je neemt verantwoordelijkheid en bent besluitvaardig. Het is vanzelfsprekend dat je zowel mondeling als schriftelijk goede communicatieve vaardigheden meebrengt.

In deze rol is het essentieel dat je:
  • De portefeuille afstemt op het gemeentelijk beleid en verbindt met de doelen en ontwikkelingen van Sittard-Geleen;
  • Samen met collega's en de strategisch adviseur verantwoordelijk bent voor de strategie van gemeentelijk vastgoed, inclusief portefeuille-indeling en toekomstig portefeuillebeheer;
  • Producten en processen binnen de portefeuille ontwikkelt en realiseert binnen vastgestelde kaders, doelen, planning kwaliteit, tijd en geld;
  • Bijdraagt aan beleidsontwikkeling en het niveau van kennis, expertise en processen binnen Team Vastgoed waarborgt;
  • Zorgt voor goede afstemming met andere teams binnen de gemeente voor integrale producten;
  • Het bestuur adviseert en ondersteunt, overleggen initieert en de gemeente vertegenwoordigt op afroep.
Wat je gaat doen:
  • Uitvoeringsrichtingen opstellen in samenwerking met de accountmanager beheer en onderhoud;
  • Het strategisch programma Gronden inclusief uitvoeringsaspecten door het besluitvormingsproces leiden;
  • Actief samenwerken met verschillende disciplines zoals verwerving, beheer, juridische advisering en vastgoedeconomie;
  • Verantwoordelijkheid voor de exploitatie van de eigen portefeuille;
  • Verantwoordelijkheid nemen voor tijdige beschikbaarheid en afstoting van vastgoed, (her)ontwikkeling, inclusief (contract)beheer van tijdelijk vastgoed.
Wat neem je mee?
  • Je beschikt over HBO/HBO+ werk- en denkniveau en hebt een opleiding in een relevante richting;
  • Ongeveer 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Ruime kennis van grondzaken en accommodaties, financiële administratie, geautomatiseerde systemen;
  • Ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen;
  • Kennis en ervaring van vastgoeddata, wetgeving en systemen.
Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

  • Een salaris van minimaal € 3.558,=. (aanloopschaal 10) en maximaal € 5.997=. bruto per maand (functieschaal 11).
  • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
  • Een eigen mobiele telefoon en device.
  • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
  • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
  • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en Ontwikkelfaciliteiten.
  • Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl
De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid. Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. Nieuwsgierig naar onze organisatie? Kijk eens op de website Sittard-Geleen.

Participatie is van groot belang. Het streven is om inwoners, ondernemers en partners actief te betrekken bij initiatieven en projecten, waarbij hun input en ideeën worden gewaardeerd. Deze participatie draagt bij aan een inclusieve en dynamische samenleving, waarbij de gemeenschap een actieve rol speelt in het vormgeven van de stad en haar ontwikkelingen.

Sittard-Geleen heeft duurzaamheid en inclusie in al zijn facetten hoog in het vaandel staan. Jij wordt gedreven door de nieuwe noodzaak tot verduurzamen en bent dan ook een inspirerende collega die snapt dat creatieve en duurzame ideeën onze stad en onze organisatie verder helpt zich te onderscheiden. De stad en organisatie streven naar waarde creatie op lange termijn, co-creatie, transparantie en intrinsieke beleving.

De focus op bouwen en ontwikkelen maakt dat jij, als inspirerende collega, trots bijdraagt aan deze groei. De functie is ingebed in het team Vastgoed, binnen het domein Omgeving.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 15 mei a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 22 mei 2024.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Suzan Dijkhuis-Schroen Teammanager Vastgoed, tel 06-28840476, e-mail suzan.dijkhuis-schroen@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Relinde Zits, tel. 06-50203319, e-mail: Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl