Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Overkoepelend functioneel beheerder

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Overkoepelend functioneel beheerder

Ben jij die persoon die de implementatie van nieuwe systemen of grote wijzigingen aan bestaande systemen tot een goed einde weet te brengen en heb jij een passie voor informatievoorziening? Dan zoeken we jou!

In deze functie ben je verantwoordelijk voor twee belangrijke taken binnen ons team.

Allereerst coördineer je het werk van onze functioneel beheerders, waarbij je niet alleen zorgt voor een efficiënte inzet van personeel en middelen, maar ook actief bijdraagt aan de verbetering van onze beheersprocessen. Als communicatieschakel vertegenwoordig je onze unit binnen de organisatie en speel je een cruciale rol in het signaleren van risico's en het adviseren over passende maatregelen gedurende de levenscyclus van onze informatievoorziening. Het onderhouden van nauwe contacten met teammanagers, de ICT-afdeling en leveranciers behoort eveneens tot jouw takenpakket, waarbij het opzetten van leveranciers- en contractmanagement in 2024 bijzondere aandacht zal krijgen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het managen van informatievoorzieningsprojecten, vanaf de start tot aan de implementatie. Hierbij stuur je multidisciplinaire projectteams aan en werk je nauw samen met verschillende functionarissen om ervoor te zorgen dat onze projecten succesvol worden afgerond. Je rapporteert regelmatig aan de coördinator en de projectopdrachtgever over de voortgang en de inhoud van de projecten. Met jouw expertise leid je projecten van gemiddelde tot majeure complexiteit, waarbij je de focus legt op onze bedrijfskritische applicaties. Het behalen van projectdoelen binnen de gestelde kaders, met zorg voor planning, budget en kwaliteit, is een van je belangrijkste doelstellingen. Bovendien draag je zorg voor gedegen documentatie en verantwoording via rapportages bij oplevering.

Team Informatiemanagement en ICT

Het team Informatiemanagement & ICT zorgt ervoor dat informatie op het juiste moment, op de juiste plek, bij de juiste collega terecht komt zodat onze bestuurders, onze directie, de managers, onze collega’s, onze inwoners de juiste beslissing kan nemen op basis van adequate informatie.

Binnen het team Informatiemanagement & ICT werk je samen met collega's van de unit ICT, de unit Data en unit Privacy & Security. De functie overkoepelend functioneel beheerder is ondergebracht binnen de unit Informatiemanagement en OFB. Deze unit ondersteunt de organisatie bij het selecteren en implementeren van (nieuwe) IV-oplossingen.

Wie ben je en wat weet jij?

Je hebt een succesvol afgeronde HBO opleiding en affiniteit met ICT en Informatiemanagement. Daarnaast ben je sterk in het operationaliseren van concrete ideeën. Deze ideeën over digitalisering en/ of digitale transformatie zijn door een adviseur informatiemanagement met onze interne stakeholders opgesteld en opgevoerd in ons i-portfolio.

Jij kunt goed samenwerken. Als overkoepelend functioneel beheerder heb je continu met allerlei disciplines te maken. Binnen de unit Informatiemanagement werk je nauw samen met de adviseur informatiemanagement en jouw collega's van Overkoepelend Functioneel Beheer. In het voortraject van een verzoek om een nieuwe of gewijzigde informatiedienst heeft de adviseur informatiemanagement het voortouw. Na de contractsluiting neem jij het stokje over. Met jouw unitcoördinator stem je vervolgens de benodigde werkzaamheden af.

Je werkt vooral projectmatig. Directie of teammanagers zijn daarbij je opdrachtgevers. Samen met de functioneel beheerders en key-users borg je een succesvolle implementatie van nieuwe IV-diensten en onderhoud je deze gedurende hun levenscyclus. Je moet daarvoor in staat zijn om functioneel en operationeel leiding te geven zonder hiërarchische bevoegdheid.

Hoe maken wij jou blij?

Kies jij voor Sittard-Geleen? Dan...

? Kom je terecht in een informele en open werkcultuur.

? Ontdek je dat een gemeente helemaal niet hiërarchisch hoeft te zijn. Wij houden namelijk van korte lijnen.

? Krijg je de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren.

? Kies je voor vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief.

? Ontdek je onze ruime opleidingsmogelijkheden.

? Weet je dat er brede doorgroeimogelijkheden zijn als je in de toekomst eens iets anders wilt.

? Kun je je eigen werkweek indelen. Een dag eerder stoppen? Haal het een andere dag in of werk 's avonds nog even door.

? Werk je hybride. Aan jou de vrijheid om te zorgen voor voldoende afwisseling tussen op kantoor werken en thuis werken.

? En uiteraard bieden wij jou een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Om te beginnen een salaris van maximaal €5.997,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Solliciteer dan meteen! Of in ieder gevalvóór dinsdag 2 april2024.

En noteer dinsdag 9 april 2024 alvast in je agenda. Dan vinden de eerste selectiegesprekken plaats. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Heb je vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ralph Adams (unitcoördinator IM/OFB), tel 046 477 7202 of e-mail naar ralph.adams@sittard-geleen.nl?

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Dan Geelen (adviseur HRM) via 046-4777714 of e-mail naar dan.geelen@sittard-geleen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.