Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Meewerkend voorman (6 fte)

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Meewerkend voorman (6 fte)

Ben jij die meewerkend voorman die aan de slag wil met het beheer van de openbare ruimte van Sittard-Geleen? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!

De functie

Als meewerkend voorman draag je zorg voor het beheer en kwaliteit in een wijk. Je geeft functionele leiding aan een wijkteam. Je bent eerste aanspreekpunt voor de teamleden.

Wat doe je ?

  • Je draagt zorg voor integraal beeld-gestuurd beheren van de toegewezen wijk.
  • Je geeft sturing aan een wijkteam.
  • Je bent eerste aanspreekpunt voor de medewerkers van het wijkteam.
  • Je biedt vaktechnische ondersteuning aan de medewerkers van het wijkteam
  • Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van instructies en toolbox.
  • Je verricht dagelijks onderhoud aan gereedschappen en kleine machines.
  • Je voert inventarisaties uit en monitort de beeldkwaliteit.
  • Je handelt klantcontact af van meldingen (burgers, bedrijven, etc.) d.m.v. het meldingenproces.
  • Je hebt een signaalfunctie richting wijkopzichter t.a.v. personele aangelegenheden.
  • Je neemt deel aan wachtdiensten.

Wat vragen we

  • Een MBO-3 diploma: cultuur- of civiele techniek.
  • Werkervaring in zowel cultuur- en civieltechnische richting.
  • Ervaring als meewerkend voorman.
  • Affiniteit met het werken met mensen uit de doelgroepen geplaatst binnen team Wijkbeheer (sociaal/ maatschappelijke component)
  • Bereidheid tot het volgen van trainingen op het gebied van sociale vaardigheden.
  • Bereidheid tot het volgen van vakinhoudelijke trainingen.

Jij (bent)

  • Verantwoordelijk
  • Omgevingsbewust
  • Kunt plannen en organiseren
  • Hebt inlevingsvermogen
  • Resultaatgericht

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als meewerkend voorman maximaal € 2.738,= bruto per maand verdienen (salarisschaal 5) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een fulltime functie van 36 uur per week.

De organisatie

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Onze organisatie bestaat op dit moment nog uit drie lagen: directeuren, clusterhoofden en daaronder de teammanagers. We werken toe naar een plattere organisatie, uiteindelijk op basis van twee managementlagen. Er werken zo’n 945 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je bij het cluster Ruimtelijke projecten en beheer in het team Wijkbeheer.

Team Wijkbeheer

Het team Wijkbeheer is een team binnen het cluster Ruimtelijke Projecten & Beheer. De missie van het cluster is dat wij de openbare ruimte en het gemeentelijk vastgoed beheren en met onze projecten bijdragen aan de ontwikkeling van de stad.

Onze visie hierbij is dat wij samen met en voor burgers, bedrijven en instellingen veilige en duurzame leefomgeving creëren.

Het team heeft in het beheer van de openbare ruimte een sterk uitvoeringsgerichte oriëntatie, dicht bij burgers en bedrijven. We handelen daarbij vanuit de gedachte van de Tuinman: We zijn tuinman in andermans tuin!

Het beheer van de openbare ruimte inzetten als arbeidsmarktinstrument is één van de speerpunten van dit team.

Werken binnen team Wijkbeheer betekent dat je bereid bent om te werken in een omgeving waar het ontwikkelen van mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt en het bieden van een vertrouwde werkomgeving voor medewerkers met een sw-indicatie tot het taakveld behoren.

Het servicegericht werken is ook buiten kantoortijden geborgd door een wachtdienst.

DE STAD

Sittard-Geleen ligt uniek, in het smalste deel van Nederland, tussen België en Duitsland: de Euregio Maas-Rijn. Met onze ruim 92.500 inwoners is het de centrumgemeente van de regio en de derde gemeente van de provincie Limburg. Samen met Maastricht, Heerlen en de andere Zuid-Limburgse gemeenten heeft zij de ambitie om één van de aantrekkelijkste regio’s te worden in Europa.

Herkenbaar is de gemeente door de prachtige Maasvallei en de vloeiende overgang naar het heuvelland. Als aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven, onderwijs- en onderzoeksorganisaties in de topsector Chemie, komen mensen uit alle windstreken naar Sittard-Geleen. Er is een ruim onderwijsaanbod: van vmbo-scholen tot universitaire opleidingen. Veelal in nauwe wisselwerking met het bedrijfsleven. Onderscheidend zijn: automotive (VDL NedCar), logistiek (Barge Terminal), zorg (Zuyderland), chemische industrie (Sabic, OCI), MKB en, niet in de laatste plaats, de Brightlands Chemelot Campus. Sittard-Geleen vormt een knooppunt van infrastructuur met de grootste binnenhaven van Nederland, internationale snelwegen en de nabijheid van een vliegveld.

Het is prettig wonen, werken en leven in Sittard-Geleen.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie?

Solliciteer dan vóór 24 juli a.s. via de button 'solliciteren'. Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ron Grooten, teammanager Wijkbeheer,Ron.Grooten@sittard-geleen.nl, tel. +31 46 477 8685 of met Roel Curvers, senior uitvoering, Roel.Curvers@sittard-geleen.nl, tel. +31 46 477 7164.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Relinde Zits, telefoonnummer +31 6 50203319 , emailadres Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.