Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: (junior) Beleidsmedewerker ruimtelijke besluiten

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

(junior) Beleidsmedewerker ruimtelijke besluiten (36 uur p/w)

Wil jij samen met onze partners invulling geven aan de maatschappelijke en ruimtelijke opgaven binnen de gemeente? Voer jij graag regie op ruimtelijke initiatieven? Dan zoeken wij jou!

De functie

Wij zijn ter versterking van onze organisatie op zoek naar een (junior) beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling die samen met de samenleving vorm en inhoud kan geven aan maatschappelijke en ruimtelijke opgaven binnen de gemeente.

Het werkveld Ruimtelijke Ordening is in beweging. Met de komst van de nieuwe Omgevingswet verandert de manier van werken binnen gemeenten. Als Beleidsmedewerker ruimtelijke besluiten ben je nauw betrokken bij deze veranderingen. Je bouwt samen met je collega’s aan een veilige, gezonde fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit voor Sittard-Geleen. Samen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling voer je verschillende ruimtelijke procedures uit, participeer je in projecten en vertegenwoordig je de gemeente in rechte. Je adviezen variëren van complexiteit, maar jij bent ongeacht de casus enthousiast in je werk. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied, hebt kennis van het publiekrecht en bent dan ook verantwoordelijk voor verschillende juridische en planologische adviezen. De Omgevingswet en het daarbij horende Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) is jou niet vreemd. Je levert dan ook een actieve bijdrage aan de totstandkoming van het Omgevingsplan en de implementatie van het DSO voor Sittard-Geleen.

Wat wordt jouw uitdaging?

In een dynamische omgeving adviseer je en voer je regie op inhoud en proces over diverse ruimtelijke besluiten (principeverzoeken, onderbouwingen bij afwijkingsbesluiten, omgevingsplan, of wijzigingen hiervan) en zorg je voor samenwerking van interne en externe toeleverende disciplines bij de totstandkoming hiervan.

  • Je houdt regie op initiatieven van het eerste contact met de initiatiefnemer tot vaststelling van een wijziging van het omgevingsplan,
  • Je zorgt dat het DSO-LV t.a.v. het omgevingsplan actueel is en bent de verbindende schakel met functioneel beheer en het team Informatiemanagement en ICT.
  • Je handelt verzoeken voor nadeelcompensatie als gevolg van besluiten op grond van de Omgevingswet af.
  • Je zorgt voor samenwerking van interne en externe toeleverende disciplines bij de totstandkoming van wijzigingen van het omgevingsplan, waaronder o.a. ruimtelijke kwaliteit, milieu, economische ontwikkeling, gezondheid en leefbaarheid.
  • Je zit in projectteams voor ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving en adviseert de projectmanagers, wethouders en de gemeenteraad.
  • Je werkt samen met je collega beleidsmedewerkers ruimtelijke economische ontwikkeling aan het opstellen en uitwerken van nieuw beleid.
  • Je onderkent de behoefte/noodzaak tot inschakeling van externe expertise op specifieke onderdelen (o.a. de wettelijk verplichte MER). Je bereidt externe opdrachten voor en bent aanspreekpunt voor en waar nodig begeleider van externe adviseurs.
  • Je levert een actieve bijdrage aan de totstandkoming van het Omgevingsplan.
  • Je vertegenwoordigt de gemeente in rechte.

Wat vragen we?

  • Academisch werk- en denkniveau (bij voorkeur Nederlands Recht of Planologie).
  • Werkervaring, bij voorkeur in het Omgevingsrecht (ruimtelijke ordening, milieu, erfgoed etc) is een pré, we zoeken echter vooral naar de juiste persoon;
  • Kennis van de Omgevingswet, het DSO en lokale systemen binnen het werkveld.
  • Coöperatieve instelling en communicatievaardigheden, gericht op het leveren van inzet door collega’s en externe adviseurs
  • Affiniteit en ervaring met communicatie- en participatievraagstukken

Wat neem je mee

  • Je denkt in oplossingen, je bent hulpvaardig en proactief
  • Je houdt van aanpakken, werkt gestructureerd en resultaatgericht en houdt voortgang scherp in de gaten
  • Je formuleert in begrijpelijke en juridisch correcte taal
  • Je staat open voor creatieve ideeën en kan omgaan met onverwachte wendingen
  • Je neemt verantwoordelijkheid en toont eigenaarschap
  • Je hebt een digitaal ‘Procesoog’, bent omgevingsbewust en weet uiteenlopende belangen aan elkaar te verbinden en tot een goed resultaat te brengen
  • Je kunt goed samenwerken maar ook adviseren en daadkrachtig besluiten nemen.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. In deze functie werk je in het team Ruimtelijke ontwikkeling.

Het Team Ruimtelijke Ontwikkeling

Het team Ruimtelijke Ontwikkeling is een jong dynamisch team en bestaat uit 35-40 collega’s. Deze collega’s dragen door middel van beleidsontwikkeling en -uitvoering bij aan een aantrekkelijke en gezonde fysieke leefomgeving. Hiervoor dragen wij voor de thema’s Wonen, Milieu, Mobiliteit, Cultuurhistorie, Landschap, Natuur en Stedenbouw bij aan realisatie van de ambities uit de Toekomstvisie 2030 en het NOVI gebied Zuid-Limburg Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor gebiedsontwikkelingen en ruimtelijke projecten in de initiatief- en definitiefase. Dit doen we samen met de samenleving en in nauwe samenwerking met partners en collega’s van andere teams.

Wij bieden!

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

  • Een salaris van minimaal € 3.317,=. (schaal 9) en maximaal € 5.247=. bruto per maand (schaal 10).
  • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
  • Een eigen mobiele telefoon en device.
  • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
  • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
  • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
  • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met het perspectief voor onbepaalde tijd na 1 jaar.
  • Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

Ben jij enthousiast?

Solliciteer dan vóór 2 september a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 5 september a.s. in de ochtend.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan-Peter Ruitenberg, teammanager Ruimtelijke ontwikkeling, jan-peter.ruitenberg@sittard-geleen.nl, tel. 046-4777541.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Relinde Zits, telefoonnummer 046-4777463, emailadres Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.