Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Functioneel beheerder (jeugdzorg/Wmo/P-wet)

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Functioneel beheerder (jeugdzorg/Wmo/P-wet)

Ben jij die spin in het web, die communicatief vaardig is, met een stevige ICT achtergrond? Je voelt je thuis in de domeinen Jeugdzorg, Wmo en de Participatiewet. In ons professioneel team zorg je voor verbinding tussen ICT en de gebruikers. Je helpt ons functioneel beheer nog verder te professionaliseren en de dienstverlening te verbeteren. Ben je niet bang voor een breed werkveld met veel dynamiek? Dan ben jij die persoon die we zoeken. Want bij ons is geen enkele dag hetzelfde.

De functie

Als functioneel beheerder word je in het bijzonder ingezet ten behoeve van het applicatielandschap van Wmo, Jeugd, Jongeren en Leren (Leerplicht) en Uitkeren (P-Wet).

Je bent een centrale spil in de informatievoorziening van Vidar. Hierin weet je je weg te vinden in de diversiteit van onderwerpen zoals bijvoorbeeld gemeentelijke standaarden, RPA, e-formulieren en berichtenverkeer. Verder heb je natuurlijk ook een belangrijke rol in nieuwe ontwikkelingen zoals Common Ground.

Je hoofdtaken zijn gebruikersondersteuning, gegevensbeheer, behoeftemanagement wijzigingenbeheer en functionaliteitenbeheer.

Binnen de hoofdtaak gebruikersondersteuning zorg je voor een correct gebruik van de informatiesystemen door de eindgebruikers. Je verzorgt hierin de gebruikersopleidingen en instructies (door middel van gebruikershandleidingen en procesbeschrijvingen) en beantwoordt alle gebruikersvragen over de werking van de informatiesystemen. Je bent verantwoordelijk voor het oplossen en coördineren van de incidenten en verzorgt hierin de communicatie naar de eindgebruikers en de externe en interne leveranciers. Je bent de verbindende schakel tussen IT en de Business.

Binnen gegevensbeheer draag je zorg voor actuele en correcte gegevens en gegevensdefinities door de gegevens te bewaken, te controleren en te laten wijzigen. Je voorziet de organisatie van gegevens in de vorm van rapportages.

Binnen behoeftemanagement identificeer, diagnosticeer en registreer je de hoofdoorzaken van incidenten om herhaling van de verstoringen te voorkomen.

Verder breng je de informatiebehoefte in kaart en vertaal je deze naar de behoefte aan ondersteuning door middel van informatievoorziening ten behoeve van de bedrijfsprocessen

Binnen het wijzigingenbeheer van de domeinspecifieke informatiesystemen beheer, administreer en prioriteer je de de wijzigingsverzoeken voortkomend uit de wensen van de gebruikersorganisatie, wetswijzigingen, procesverbeteringen en organisatiewijzigingen. Je stelt de impact vast van de wijzigingsverzoeken voor de bedrijfsprocessen en de administratieve organisatie en rapporteert hierover.

Binnen de hoofdtaak functionaliteitenbeheer handel je de standaardwijzigingen af, zoals het opzetten en toewijzen van rapporten, autorisatiebeheer binnen de verschillende informatiesystemen en het beheer van documentgeneratie (beheer modeldocumenten).

Bij ontwikkelwijzigingstrajecten stel je de functionele specificaties (eisen) op en zorgt voor het opstellen van functionele ontwerpen voor de inrichting van de informatiesystemen.

Verder zorg je ook het opstellen van een implementatieplan bij wijzigingen aan de informatiesystemen. Hierin stel je een acceptatieplan op en voert deze uit en/of begeleidt deze.

In deze functie werk je in het team Ondersteuning Vidar.

Dit multidisciplinaire team adviseert en ondersteunt het sociaal domein bij o.a. het uitvoeren van de centrumregeling Vidar, bedrijfsvoeringstaken, ondersteunende processen op gebied van financiën & control, informatievoorziening, uitkeringsadministratie, bezwaar en beroep, privacy, functioneel beheer, informatiebeveiliging en juridisch advies. Het team bestaat uit 54 collega’s. Kenmerkend is een informele sfeer waarin ruimte is om eens flink te lachen en waar we elkaar helpen als het kraakt of piept.

Wie ben je en wat breng je mee?

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een opleiding afgerond op het gebied van ICT/functioneel beheer of Bedrijfskundige informatica.

Kennis van SQL is een vereiste, Suites voor het Sociale Domein, Rapportage tool (Cognos) en DMS is een pré.

Kennis van de Wmo, Jeugdwet en/of de Participatiewet is een pré.

Verder kun je goed samenwerken in een team op een professionele manier. Je bent flexibel, zelfstandig en pro actief. Door je klantgerichtheid en vraaggerichtheid kun je de klant uitstekend helpen. Met je analytisch vermogen en kwaliteiten in plannen en organiseren help je functioneel beheer naar een hoger niveau.

De gemeentelijke organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1000 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als functioneel beheerder maximaal € 4.048,- bruto per maand verdienen (salarisschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een fulltime functie van 36 uren uur per week.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 8 januari 2022 via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op26 januari 2022.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Paul Jansen teammanager Ondersteuning Vidar via +31 6 54322403 of paul.jansen@sittard-geleen.nl, Andy Latoeperissa overkoepelend functioneel beheerder via +31 6 52650033 of andy.latoeperissa@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Monique Huveneers, via +31 6 46191331 of monique.huveneers@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.